Trending By: Attiqah Mohd January 23, 2020 @ 6:45pm

(Viral) Macam Movie Anabelle – Keluarga Wanita Ini ‘Diganggu’ Kemunculan Anak Patung Berhantu!

Sumpah Seram! dah macam filem Anabelle..

Korang mesti penah layan filem Anabelle kan? filem seram yang mengisahkan mengenai sebuah keluarga yang membeli patung untuk anak mereka  dan kemudian patung tu menghantui hidup mereka sekeluarga. 

Rupa-rupanya bukan dalam filem je, tetapi kisah ‘anak patung berhantu’ ni sebenarnya wujud dalam kehidupan sebenar. Perkara ini terjadi kepada sebuah keluarga yang menetap di Texas. Menerusi laporan daripada India Times, keluarga kepada wanita yang dikenali dengan nama Emily Madonia mendapat hadiah ‘berhantu’ sewaktu menyambut ulang tahun anaknya yang pertama. 

Anak patung Elsa boleh bernyanyi sendiri walaupun butangnya sudah ditekan ‘off’

Menerusi Facebook wanita bernama Emily Madonia, anak patung Elsa yang dihadiahkan buat anaknya, Aurelia akan mendendangkan lagu Let It Go apabila ditekan butangnya dari belakang. Kebiasaannya patung itu akan menyanyikan lagu tema filem popular Frozen itu dalam Bahasa Inggeris dan Sepanyol namun keluarga Emily mulai perasan sesuatu yang tak kena apabila patung Elsa mengeluarkan bunyi sendiri walaupun dah tekan butang ‘off’. Scarynya!

Imej: India Times

Cuba buang tetapi patung Elsa ‘muncul’ kembali di ruang tamu rumah

Keluarga Emily akhirnya memutuskan untuk membuang patung tersebut setelah sekian lama menyimpannya, suami Emily, Mat meletakkan anak patung itu di dalam tong sampah dan membuangnya di luar rumah. Seminggu kemudian, sewaktu Emily dan keluarganya cuba mencari barang, mereka sekeluarga terkejut apabila melihat patung Elsa itu muncul kembali di atas bangku kayu bersama dengan timbunan selimut di ruang tamu rumah mereka.

Imej: India Times

Emily dan Mat kemudiannya bertanyakan kepada anak mereka sekiranya ada yang mengambil kembali patung tu, namun tiada seorang pun yang mengambil.

‘Ibu, saya nampak patung Elsa di laman belakang rumah’

Keluarga Emily kemudiannya mengambil patung tersebut dan kali ini mereka bertindak untuk membuang patung tersebut di dalam plastik sampah, mereka yakin yang lori sampah dah ambil patung tu. Tetapi sangkaan mereka melesat bila beberapa minggu kemudian, anaknya Aurella memberitahu sesuatu yang mengejutkan, Aurella menjumpai anak patung itu di laman belakang rumah mereka. Ish, seramnya!

Imej: India Times

Disebabkan Emily meminta pertolongan orang ramai agar dapat membantu dia dan keluarga membuang patung tersebut. Seram pula bila dengar kisah macam ni, tak sangka kisah Anabelle ni wujud dalam dunia sebenar. Ha, korang yang nak beli anak patung dekat anak atau nak hadiahkan kepada kawan-kawan tu, berhati-hati tau!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 7 Feb 2020

“Comel sangat roti pelangi ni, sayangnya nak makan…”

Agak-agak rasa macam Paddle Pop tak?

Trending Sun, 22 Dec 2019

Gadis Berat Naik Mendadak 200kg Meninggal Dunia

Salam takziah buat keluarga mangsa.

Trending Wed, 29 May 2019

Disamun Sebelum Dibunuh, Mayat Ditemui Di Dalam Semak Dipercayai Milik Pemandu Grab

Mayat Mohd Hanafiee Jaafar dipercayai disamun sebelum dibunuh dan dicampak ke dalam semak

Trending Wed, 21 Mar 2018

Long Travel Distance Between Work and Home Will Literally Kill You

Studies have proven that travelling for too long on a daily basis can actually kill you!

Trending Thu, 20 Sep 2018

「这笑声有毒」看着看着也不自觉地笑了!

喜欢小孩吗?是否也曾经羡慕小孩呢?他们的无忧无虑、很容易满足、容易因为一点小事就开心地大笑、因为一点小事就开心一整天。

Trending Tue, 2 Oct 2018

OMG! ‘Gurauan’ Masuk Anak Dalam Mesin Basuh Berakhir Dengan Detik Mencemaskan

Dalam pada itu, rata-rata netizen di sosial media mengkritik ‘gurauan’ wanita itu sama sekali tidak masuk akal. Puan, banyak lagi game lain kot boleh dimain?

Trending Wed, 29 Jul 2020
Trending Sat, 30 Mar 2019

不该像脸的东西却「长得很像脸」

不该像脸的东西却「长得很像脸」,且看到最后才发现原来生活周遭都是脸!

Featured Tue, 21 Apr 2020

| Live TV