Trending By: Attiqah Mohd January 23, 2020 @ 6:45pm

(Viral) Macam Movie Anabelle – Keluarga Wanita Ini ‘Diganggu’ Kemunculan Anak Patung Berhantu!

Sumpah Seram! dah macam filem Anabelle..

Korang mesti penah layan filem Anabelle kan? filem seram yang mengisahkan mengenai sebuah keluarga yang membeli patung untuk anak mereka  dan kemudian patung tu menghantui hidup mereka sekeluarga. 

Rupa-rupanya bukan dalam filem je, tetapi kisah ‘anak patung berhantu’ ni sebenarnya wujud dalam kehidupan sebenar. Perkara ini terjadi kepada sebuah keluarga yang menetap di Texas. Menerusi laporan daripada India Times, keluarga kepada wanita yang dikenali dengan nama Emily Madonia mendapat hadiah ‘berhantu’ sewaktu menyambut ulang tahun anaknya yang pertama. 

Anak patung Elsa boleh bernyanyi sendiri walaupun butangnya sudah ditekan ‘off’

Menerusi Facebook wanita bernama Emily Madonia, anak patung Elsa yang dihadiahkan buat anaknya, Aurelia akan mendendangkan lagu Let It Go apabila ditekan butangnya dari belakang. Kebiasaannya patung itu akan menyanyikan lagu tema filem popular Frozen itu dalam Bahasa Inggeris dan Sepanyol namun keluarga Emily mulai perasan sesuatu yang tak kena apabila patung Elsa mengeluarkan bunyi sendiri walaupun dah tekan butang ‘off’. Scarynya!

Imej: India Times

Cuba buang tetapi patung Elsa ‘muncul’ kembali di ruang tamu rumah

Keluarga Emily akhirnya memutuskan untuk membuang patung tersebut setelah sekian lama menyimpannya, suami Emily, Mat meletakkan anak patung itu di dalam tong sampah dan membuangnya di luar rumah. Seminggu kemudian, sewaktu Emily dan keluarganya cuba mencari barang, mereka sekeluarga terkejut apabila melihat patung Elsa itu muncul kembali di atas bangku kayu bersama dengan timbunan selimut di ruang tamu rumah mereka.

Imej: India Times

Emily dan Mat kemudiannya bertanyakan kepada anak mereka sekiranya ada yang mengambil kembali patung tu, namun tiada seorang pun yang mengambil.

‘Ibu, saya nampak patung Elsa di laman belakang rumah’

Keluarga Emily kemudiannya mengambil patung tersebut dan kali ini mereka bertindak untuk membuang patung tersebut di dalam plastik sampah, mereka yakin yang lori sampah dah ambil patung tu. Tetapi sangkaan mereka melesat bila beberapa minggu kemudian, anaknya Aurella memberitahu sesuatu yang mengejutkan, Aurella menjumpai anak patung itu di laman belakang rumah mereka. Ish, seramnya!

Imej: India Times

Disebabkan Emily meminta pertolongan orang ramai agar dapat membantu dia dan keluarga membuang patung tersebut. Seram pula bila dengar kisah macam ni, tak sangka kisah Anabelle ni wujud dalam dunia sebenar. Ha, korang yang nak beli anak patung dekat anak atau nak hadiahkan kepada kawan-kawan tu, berhati-hati tau!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 9 Apr 2020
Trending Mon, 17 Dec 2018

Muka Saya Hilang Kerana Kebakaran, Boleh Tak Awak Bagi Saya Muka Baru?

Surat Polos Kanak-Kanak Ini Kepada Santa Claus Buat Netizen Sebak

Trending Fri, 13 Mar 2020

Seorang Wanita Buta Pernah Meramal Wabak Covid-19 Pada Tahun 1996!

SEORANG wanita pernah menggemparkan dunia suatu waktu dahulu apabila pernah membuat ramalan tentang Brexit, satu serangan menara berkembar WTC beberapa dekad lalu. Hari ini nama wanita itu mula diperkatakan dan menjadi perhatian sekali lagi apabila […]

Trending Wed, 31 Oct 2018

史上最梦幻婚礼!新娘坐上250颗白色气球升空

婚礼对不少女生来说,都是人生中最重要也最憧憬的时刻之一,总有不少爱浪漫的女生,都会特别期待一场令人永生难忘的特别婚礼!

Trending Wed, 6 Jun 2018

Kejam! Lelaki Tikam Ibu Sebab Kari Ayam

Dalam kejadian di Badepuram, Guntur, Andhra Pradesh itu, Bejjam Kishore, 45, membeli ayam pada Ahad lalu dan memberi kepada ibunya, Bejjam Mariamma, 80, lapor Times of India.

Trending Tue, 29 May 2018

Berita Bakal Berkahwin Mula Tular, Nurul Izzah Minta Netizen Tumpu Selamatkan Ekonomi Negara!

Pertemuan tertutup itu sebagai mempersembahkan ucapan penghargaan dan terima kasih Anwar kepada Istana Kelantan susulan pengampunan diraja yang diperkenankan.

Trending Fri, 30 Mar 2018

China Implements “Chinese Card” For Chinese Born Outside of the Country

China has been coming up with interesting things lately.

Trending Sun, 7 Jun 2020

PKPP: Pelancongan Domestik Dibenarkan!

Boleh melancong dalam negeri!

Trending Thu, 23 Aug 2018

Suspected Peeping Tom Passes Away After Beaten Up by Social Justice Warriors

The people involved in beating the man up might be charged for murder!

Trending Tue, 7 Aug 2018

Najib Ke SPRM Lagi?

Bagaimanapun, sumber itu tidak dapat mengesahkan sama ada SPRM memanggil Najib untuk siasatan berkaitan 1MDB.

| Live TV