Trending By: Attiqah Mohd January 23, 2020 @ 6:45pm

(Viral) Macam Movie Anabelle – Keluarga Wanita Ini ‘Diganggu’ Kemunculan Anak Patung Berhantu!

Sumpah Seram! dah macam filem Anabelle..

Korang mesti penah layan filem Anabelle kan? filem seram yang mengisahkan mengenai sebuah keluarga yang membeli patung untuk anak mereka  dan kemudian patung tu menghantui hidup mereka sekeluarga. 

Rupa-rupanya bukan dalam filem je, tetapi kisah ‘anak patung berhantu’ ni sebenarnya wujud dalam kehidupan sebenar. Perkara ini terjadi kepada sebuah keluarga yang menetap di Texas. Menerusi laporan daripada India Times, keluarga kepada wanita yang dikenali dengan nama Emily Madonia mendapat hadiah ‘berhantu’ sewaktu menyambut ulang tahun anaknya yang pertama. 

Anak patung Elsa boleh bernyanyi sendiri walaupun butangnya sudah ditekan ‘off’

Menerusi Facebook wanita bernama Emily Madonia, anak patung Elsa yang dihadiahkan buat anaknya, Aurelia akan mendendangkan lagu Let It Go apabila ditekan butangnya dari belakang. Kebiasaannya patung itu akan menyanyikan lagu tema filem popular Frozen itu dalam Bahasa Inggeris dan Sepanyol namun keluarga Emily mulai perasan sesuatu yang tak kena apabila patung Elsa mengeluarkan bunyi sendiri walaupun dah tekan butang ‘off’. Scarynya!

Imej: India Times

Cuba buang tetapi patung Elsa ‘muncul’ kembali di ruang tamu rumah

Keluarga Emily akhirnya memutuskan untuk membuang patung tersebut setelah sekian lama menyimpannya, suami Emily, Mat meletakkan anak patung itu di dalam tong sampah dan membuangnya di luar rumah. Seminggu kemudian, sewaktu Emily dan keluarganya cuba mencari barang, mereka sekeluarga terkejut apabila melihat patung Elsa itu muncul kembali di atas bangku kayu bersama dengan timbunan selimut di ruang tamu rumah mereka.

Imej: India Times

Emily dan Mat kemudiannya bertanyakan kepada anak mereka sekiranya ada yang mengambil kembali patung tu, namun tiada seorang pun yang mengambil.

‘Ibu, saya nampak patung Elsa di laman belakang rumah’

Keluarga Emily kemudiannya mengambil patung tersebut dan kali ini mereka bertindak untuk membuang patung tersebut di dalam plastik sampah, mereka yakin yang lori sampah dah ambil patung tu. Tetapi sangkaan mereka melesat bila beberapa minggu kemudian, anaknya Aurella memberitahu sesuatu yang mengejutkan, Aurella menjumpai anak patung itu di laman belakang rumah mereka. Ish, seramnya!

Imej: India Times

Disebabkan Emily meminta pertolongan orang ramai agar dapat membantu dia dan keluarga membuang patung tersebut. Seram pula bila dengar kisah macam ni, tak sangka kisah Anabelle ni wujud dalam dunia sebenar. Ha, korang yang nak beli anak patung dekat anak atau nak hadiahkan kepada kawan-kawan tu, berhati-hati tau!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 28 Jan 2020

‘Virus Nipah’, Ramai Tak Tahu Malaysia Pernah Diserang Virus Paling Berbahaya 22 Tahun Lalu

Virus Nipah pernah meragut nyawa, virus ini rupanya berpunca dari..

Trending Wed, 21 Oct 2020
Trending Fri, 5 Jul 2019

Adam Temui Ajal Digilis Bas Sekolah, Siapa Yang Harus Dipersalahkan?

Wan Mohammed Adam maut akibat terjatuh dari bas, siapa yang harus dipersalahkan?

Trending Tue, 16 Oct 2018

Yay! Isteri Putera Harry, Meghan Markle Disahkan Mengandung!

Dia akan menjadi pewaris takhta Britain yang ke-7.

Trending Wed, 6 Jun 2018

Kejam! Lelaki Tikam Ibu Sebab Kari Ayam

Dalam kejadian di Badepuram, Guntur, Andhra Pradesh itu, Bejjam Kishore, 45, membeli ayam pada Ahad lalu dan memberi kepada ibunya, Bejjam Mariamma, 80, lapor Times of India.

Trending Mon, 15 Jul 2019

Bapa Kahwin Lagi, Ibu Sakit Mental…Bayi Tujuh Bulan Menangis Kena Tinggal!

Kemungkinan apabila ibunya sihat, bayi itu akan dikembalikan semula kepada ibunya.

Trending Sat, 25 Jan 2020
Trending Fri, 16 Aug 2019

Imam Terbunuh Ketika Solat Jumaat

Lagi kejadian serangan bom selepas solat Jumaat.

Trending Thu, 27 Dec 2018

OMG! Pantai Samila Bergegar Terkena Bom

Alhamdulillah…tiada rakyat Malaysia yang dilaporkan cedera dalam kejadian itu.

| Live TV