Trending By: Attiqah Mohd January 28, 2020 @ 5:18pm

‘Mampu Ke Nak Bayar RM 100,000?’-PDRM Beri Amaran Keras Buat Individu Yang Sebar Berita Palsu Mengenai Coronavirus

Susulan penularan  Coronavirus yang kini menjad isu semasa dunia maka tidak hairanlah sekiranya ramai pihak dan individu yang tidak bertanggungjawab menyebarkan berita palsu mengenai isu ini.

Terbaru, pihak KKM telah mengeluarkan amaran kepada mana-mana pihak dan individu yang tidak bertanggungjawab supaya berhenti menyebarkan sebarang berita palsu mengenai novel Coronavirus. 

Menerusi KKM Putrajaya, Pihak PDRM bersama-sama Suruhanjaya Komunikasi Multimedia akan mengambil tindakan tegas buat pihak yang tidak bertanggungjawab dalam menyebarkan berita palsu ini.

Penyebar berita palsu akan dikenakan hukuman penjara dua tahun dan denda maksimum sebanyak RM 100,000

Kepada korang semua, sekiranya korang menerima sebanrang maklumat atau berita mengenai Coronavirus ni korang siasat la secara terperinci dulu sebelum berkongsi di mana-mana laman platform di media sosial

Sebelum tekan butang ‘kongsi’ tu, pastikan korang share berita yang sahih ye. Yang penting, ‘beringat-ingat sebelum terkena dan merana dalam penjara!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 5 Aug 2020
Trending Tue, 18 Aug 2020
Trending Mon, 7 Oct 2019
Trending Thu, 20 Aug 2020
Trending Mon, 4 Dec 2017

Majikan WhatsApp lepas waktu kerja beri tekanan?

Pekerja yang berhadapan dengan situasi demikian mengakui arahan majikan melalui WhatsApp menjejaskan kehidupan peribadi.

Trending Thu, 20 Jun 2019

Isteri Sultan Kelantan Buka Akaun Instagram, Kongsi Detik Manis Perkenalan

Rihana Oksana kini membuka akaun rasmi Instagramnya dan dilihat aktif berkongsi beberapa foto peribadi bersama suami dan puteranya. 

Trending Sat, 4 Aug 2018

Kena Kecam Akibat Buang Sampah

Zaman sosial media sekarang nie pantas dalam menyebar berita dan aksi yang dilakukan . Buang sampah di tanah kenapa tidak di dalam tong sampah yang disediakan

Trending Fri, 9 Apr 2021

Suka ‘Modify’ Kereta & Motor, Shah Iskandar Pernah Berhabis RM1 Juta

Pelakon Shah Iskandar mendedahkan dia pernah berhabis hampir RM1 juta untuk memenuhi keinginan untuk mengubahsuai kereta dan motosikal. Menurut Shah atau nama sebenarnya, Shah Iskandar Mahfuz, 39, nilai tersebut merupakan anggaran jumlah wang terkumpul semenjak […]

Trending Wed, 20 Jun 2018

这只狗狗每次都会「自己搭公车到公园玩」

在美国西雅图竟然有一只会自己搭公车的狗狗!

| Live TV