Trending By: SGMS Enal January 27, 2018 @ 2:14am

Maut Jatuh Dari Zipline Dan Mayatnya Dibuang

Baru- baru ini, seorang pengusaha aktiviti lasak Zipline di Andes telah membuat satu pengakuan yang mengejutkan, apabila dia menyatakan bertanggungjawab dalam membuang mayat seorang pelancong dari Sepanyol ke dalam sungai setelah pelancong itu maut ketika menggunakan perkhidmatan Zipline itu, lapor Metro UK

Pelancong wanita itu yang bernama Nathaly Salazar, 28 tahun dilaporkan sedang bercuti di Peru sebelum dia dikatakan tiba-tiba hilang tanpa sebarang berita.

Nathaly dikatakan telah mengunjungi tapak arkeologi Moray dan sedang membuat persediaan untuk ke Cacllaracay apabila dia mengambil keputusan untuk mencuba perkhidmatan Zipline yang dikatakan antara yang terpanjang di dunia.

Aktiviti Zipline tersebut memang menjadi tarikan utama kepada para pelancong kerana ia akan memperlihatkan pemandangan indah Lembah Suci Incas.

Namun begitu, Nathaly dikhabarkan mengalami kecederaan di bahagian kepalanya atas sebab yang tidak dikenalpasti. Dia dikatakan hilang selepas menaiki Zipline itu sekali gus membuatkan pihak polis mula menjalankan misi pencarian.

Lantaran itu, pengusaha dan seorang pekerja The Flight of the Condor Zip-line ini memutuskan untuk menyembunyikan mayat Nathaly di dalam sungai di sebuah kawasan terpencil yang dikenali sebagai Paucarbamba.

Setelah Nathaly dilaporkan hilang sejak 2 Januari lalu, pihak berkuasa terus menjalankan siasatan dan pencarian Nathaly secara meluas terutama di kawasan Sungai Vilcanota-Urubamba.

Selepas beberapa hari, didapati kehilangan Nathaly berpunca dari dua individu yang tidak bertanggungjawab ini. Kedua-duanya dikatakan memberi keterangan yang berbeza.

Salah seorang daripada mereka mengatakan Nathaly terhantuk pada tiang dan seorang lagi memberitahu polis bahawa pasangan Nathaly telah memanjat keranjang di atas kabel dan terus berlalu pergi sekali gus menyebabkan beliau mati.

Mereka juga mengakui telah memecahkan telefon bimbit Nathaly menggunakan batu apabila telefon itu mula berdering.

Ibu mendiang, Alejandra Ayala yang tinggal berdekatan pekan Cuzco turut membantu pihak polis dalam misi pencarian anaknya.

Menurut Alejandra, kali terakhir dia berhubung dengan Nathaly adalah pada 31 Disember lalu dan mendakwa Nathaly kedengaran sihat dan bahagia.

Nathaly juga dikatakan sedang melanjut pelajaran dalam bidang pendidikan fizikal dan merancang untuk mengembara ke seluruh Peru. Tetapi, hajatnya tidak kesampaian akibat dari tragedi yang menimpa Nathaly.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 28 Nov 2018
Trending Tue, 22 May 2018

Najib’s Lawyers Quit Right Before Questioning by MACC

It seems like Najib’s legal team would rather quit than fight for him.

Trending Wed, 23 May 2018

10张让你秒懂「男女到底差在哪」的超中肯爆笑图

10张让你秒懂「男女到底差在哪」的超中肯爆笑图,#5女生车子里真的都这样啊!

Trending Wed, 2 Jan 2019

「灾难级厨师」杰作!恐怖程度让你从此对自己厨艺更有信心

你对自己的厨艺完全绝望了吗?别这样啦,来看看这些网友们的烹饪成果,保证会让你信心大增!

Trending Tue, 17 Jul 2018

Golongan LGBT Perlu Hak Sama Rata, Jangan Diskriminasi

Beliau diminta mengulas mengenai aktivis LGBT Numan Afifi yang meletak jawatan sebagai pegawai akhbar Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berikutan kontroversi mengenai identitinya.

Trending Tue, 2 Jun 2020

[TERKINI] DBKL Beku Lesen Minuman Keras

Harap tindakan ini dapat beri keadilan kepada mangsa yang terlibat

Trending Thu, 11 Apr 2019

‘ Masa Kena Tu Sakit…Sakit Sangat’- Wartawan Aduan Rakyat Kongsi Pengalaman Disondol Lembu

Tulis Juliana, Korang terhibur tengok saya, saya pulak terhibur baca komen komen korang…

Trending Wed, 11 Jul 2018

Jho Low Tidak Lagi Di Macau

PDRM menerima emel daripada pihak berkuasa negara berkenaan dua hari lalu memaklumkan mengenai status serta lokasi terkini Jho Low.

Trending Wed, 17 Jul 2019

“Gotta Tapao Them All” — Every Sabahan and Sarawakian to Gardenias Before Flying Back From Peninsular

Apparently Uncle Slocumm’s recipe is considered a luxury in East Malaysia? Are the rumours trumors?

| Live TV