Trending By: Salma Syahbuddin August 20, 2018 @ 11:42pm

Media Prima Berhad Raih Anugerah Spark 2018

Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad sekali lagi meraih Anugerah Spark 2018 sekaligus mendapat kepujian antara Syarikat Media Terbaik Asia Tenggara.

Kumpulan media bersepadu terbesar Malaysia iaitu Rangkaian Televisyen Media Prima (RTMP) adalah sebahagian daripada Kumpulan Media Prima Berhad yang telah memenangi beberapa penghargaan tertinggi pada Malam Kecemerlangan Anugerah Spark 2018 dengan meraih anugerah Syarikat Media Terbaik dan Jenama Media Media Terbaik pada malam penganugerahan tersebut yang diadakan di Hotel Shangri-La, Singapura baru-baru ini.

Selain merebut anugerah tersebut, RTMP turut menggondol 17 lagi anugerah pada malam bersejarah itu. Antaranya ialah, Kempen Terbaik Pemilik Media, Pasukan Kandungan Terbaik, Pasukan Kerjasama Terbaik, Amplikasi Kandungan Terbaik, Tv Terbaik dan Video Dalam Talian, Promosi Program Terbaik dan Pelancaran serta Pelancaran Terbaik.

Ketua Pegawai Eksekutif, Rangkaian Media Prima Berhad, Johan Ishak berkata, beliau sangat gembira melihat RTMP menang besar malam ini kerana
berjaya membawa pulang beberapa anugerah yang berprestij pada malam tersebut.

” Pengiktirafan ini membuktikan bahawa peranan TV masih tiada tandingannya, pengeluaran kandungan berkualiti, keberkesanan iklan dan yang paling penting adalah keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan semua khalayak. Dan, di RTMP kami cuba memanfaatkan sebaiknya kekuatan ini untuk menjadikan saluran TV kami agar menjadi pemacu kandungan yang inovatif. Melalui Anugerah Dinamik yang kami menangi, kami sekaligus dapat membuktikan bahawa TV boleh mengambil alih dan mewujudkan gabungan unik melalui platform penghantaran bagi era digital.”
Jelasnya

Selama tiga dekad, penonton kami tidak kiralah mereka yang berbangsa Melayu mahupun Cina tetap menjadikan rangkaian kami sebagai pilihan utama
mereka bagi mendapatkan sumber info serta memasarkan
pelbagai produk jenama.

Namun menurut Pengarah Jualan, dan Strategi RTMP, Nini Yusof, kejayaan pada malam ini adalah bukti keterujaan, kreativiti, dan ketabahan pasukan komersial dan kandungan kami yang baik dan kukuh.

“Mereka telah melampaui batas-batas konvensional untuk menyampaikan dan mempersembahkan kempen yang kreatif dan didorong oleh wawasan dan berorientasikan hasil dengan sentuhan emosi sehingga berjaya menarik berjuta-juta penonton. Di RTMP juga kami telah membangunkan formula yang berjaya untuk mengoptimumkan kandungan ini dan berharap dapat memanfaatkan kepakaran kami pada masa sekarang sehinggalah masa hadapan.” Katanya

Kempen pemenang RTMP untuk malam tersebut termasuklah #MisiAspirasi Air Asia , Mocha Kau Bahagia untuk McDonalds, GoGo Wonderful, Terima Kasih, GoGegaria, Pentas Anugerah Juara Lagu 32 Bergerak (AJL32), Coke One Brand dengan Dapur Bonda, Bergerak Bersama Pentas AJL untuk Samsung Galaxy A8. Manakala, Big Tree Outdoor pula memenangi 2 anugerah Perak dan Anugerah Gangsa untuk Siri Menara Digital @TTDI. 

Tahniah RTMP!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 2 Aug 2018
Trending Mon, 25 Jun 2018

Pergi Tak Kembali, Pengasas Kuih Keria Antarabangsa Meninggal Dunia

Menurut anaknya, Hajah Rahmah sudah lama tidak terlibat secara langsung dalam perniagaan kuih keria ekoran masalah kesihatan, namun masih memantaunya. 

Trending Fri, 20 Dec 2019

Syarikat E-Hailing Gantung Akaun Pemandu Biadap

Hanya kerana bersikap biadap, akaun pemandu ehailing di gantung

Trending Fri, 2 Nov 2018

Bajet 2019: Bayaran Khas RM500 Pada Penjawat Awam Gred 54 Ke Bawah, RM250 Untuk Pesara

Bayaran Khas RM500 Untuk Penjawat Awam Gred 54 Ke Bawah, RM250 Untuk Pesara

Trending Mon, 28 May 2018

Cayalah! ‘Spiderman’ Benar Wujud Di Kota Paris

Sementara itu, Datuk Bandar Paris, Anne Hidalgo dalam kenyataan di Twitter telah menghubungi dan memberi penghargaan kepada Mamoudou Gassama.

Trending Fri, 15 May 2020
Trending Tue, 19 Jun 2018

Anak bekas Exco Terengganu Maut Dalam Kemalangan

Ketua Jabatan Siasatan dan Pengkuatkuasaan Trafik negeri, Superintendan Abd. Razak Hasan berkata, kejadian yang berlaku di simpang tiga itu melibatkan sebuah kereta jenis Proton Persona dipandu wanita berusia 30 tahun dan mangsa yang menunggang motosikal Yamaha Y15ZR.

Trending Mon, 26 Aug 2019

Reminisce Malaysia’s Beautiful History and Stories Through Malaysian Maestro Hotels

Steeped in history; Malaysian hotels with a unique story to tell.

Trending Mon, 4 Jan 2021

| Live TV