Trending By: SGMS Enal June 2, 2018 @ 1:06pm

Mengembara Lebih 3,000km Ke Rusia, Baru Sedar Tiket Tertinggal Di Rumah

Seorang peminat fanatik bola sepak England yang telah mengembara sejauh lebih 3,000km ke Rusia hanya untuk menyaksikan perlawanan antara England dan Panama tidak bernasib baik apabila menyedari dia meninggalkan tiketnya di rumah dan telah terlepas kemenangan besar negara itu.

Douglas yang kesal dengan kecuaiannya itu telah bertindak merayu kepada sesiapa yang bermurah hati untuk memberikannya 1 tiket sebagai ganti.

Dalam pada masa yang sama, Douglas bernasib baik apabila terserempak dengan editor ITV News, Dan Howells yang kebetulan menginap di hotel yang sama.

Douglas yang telah menceritakan pengalamannya itu membuatkan Din turut bersimpati dan bertindak untuk membantunya dengan memuat naik gambar mereka berdua melalui laman Twitter miliknya dengan kapsyen:

 

“Ini Douglas.  Dia menginap di hotel yang sama di Volgograd.  Kami baru saja terjumpa dengannya di Nizhny Novgorod dan dia menyedari yang telah tertinggal tiket dirumahnya di Bristol. Jika ada sesiapa diluar sana yang mempunyai tiket lebih, tolong beritahu saya.”

Daripada pertolongan Dan, usaha itu berhasil apabila mereka berjaya mendapatkan tiket untuk menyaksikan perlawanan itu.  Tetapi sekali lagi Douglas tidak bernasib baik apabila Dan tidak dapat menemuinya untuk menyerahkan tiket berkenaan.

Sumber: Daily Mail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 8 Aug 2018

Foto-Foto Anak Kim Kardashian Ini Akan Buat Anda Kata ‘Awww!’

Comel betul anak-anak wanita yang penuh glamour ini!

Trending Wed, 18 Apr 2018

‘Status Itu Disalah Erti’, Pengulas Fesyen Jawab Kecaman

Untuk menegurnya pada waktu itu saya rasa kurang sesuai, jadi saya berkongsi keluhan itu di Facebook sahaja. Tidak sangka pula status itu disalah ertikan dan menjadi viral.

Featured Sat, 7 Jul 2018

Anak Kylie Jenner Masih Belum Boleh Jalan, Tapi Dah Ada Koleksi Kasut Bernilai RM88,880!

Kita yang daripada golongan marhaen ini hanya boleh mimpi.

Trending Sat, 28 Apr 2018

Finally! Kim Jong Un Wants Peace With South Korea

Has the decades-long war finally ended?

Trending Mon, 23 Jul 2018

Saya Tak Mahu Jadi ‘Kambing Hitam’, Selamat Tinggal Jerman!

Dalam masa sama, Ozil mendakwa beliau dilayan secara tidak adil apabila dikatakan menjadi punca kegagalan Jerman di pusingan pertama pada Piala Dunia.

Trending Thu, 1 Aug 2019

懒男福音!日本超狂商品「伪胸肌垫」穿上身秒变天菜

天下没有白吃的午餐,健壮的肌肉往往都要经过许多的苦练才能练成,不过最近日本却出现了一样神奇发明,堪称是造福广大男性的福音啊

Featured Mon, 9 Jul 2018
Featured Wed, 24 Feb 2021

Tarikh Tutup Pendaftaran BPR 2021 Dilanjutkan Sehingga…

Tarikh pendaftaran baharu dan kemaskini bagi Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) yang sebelum ini yang dibuka sehingga 15 Februari 2021, kini dilanjutkan sehingga 25 Februari esok. Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, […]

Trending Fri, 5 Jan 2018

Padah Bawa Pemetik Api Menyerupai Bom Tangan

Memiliki pemetik api menyerupai bom tangan mengakibatkan seorang pemuda ditahan polis

Trending Fri, 25 Dec 2020

| Live TV