Trending By: SGMS Enal June 2, 2018 @ 1:06pm

Mengembara Lebih 3,000km Ke Rusia, Baru Sedar Tiket Tertinggal Di Rumah

Seorang peminat fanatik bola sepak England yang telah mengembara sejauh lebih 3,000km ke Rusia hanya untuk menyaksikan perlawanan antara England dan Panama tidak bernasib baik apabila menyedari dia meninggalkan tiketnya di rumah dan telah terlepas kemenangan besar negara itu.

Douglas yang kesal dengan kecuaiannya itu telah bertindak merayu kepada sesiapa yang bermurah hati untuk memberikannya 1 tiket sebagai ganti.

Dalam pada masa yang sama, Douglas bernasib baik apabila terserempak dengan editor ITV News, Dan Howells yang kebetulan menginap di hotel yang sama.

Douglas yang telah menceritakan pengalamannya itu membuatkan Din turut bersimpati dan bertindak untuk membantunya dengan memuat naik gambar mereka berdua melalui laman Twitter miliknya dengan kapsyen:

 

“Ini Douglas.  Dia menginap di hotel yang sama di Volgograd.  Kami baru saja terjumpa dengannya di Nizhny Novgorod dan dia menyedari yang telah tertinggal tiket dirumahnya di Bristol. Jika ada sesiapa diluar sana yang mempunyai tiket lebih, tolong beritahu saya.”

Daripada pertolongan Dan, usaha itu berhasil apabila mereka berjaya mendapatkan tiket untuk menyaksikan perlawanan itu.  Tetapi sekali lagi Douglas tidak bernasib baik apabila Dan tidak dapat menemuinya untuk menyerahkan tiket berkenaan.

Sumber: Daily Mail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 25 Jan 2018

Perangkap Lipas Tak sampai 10 Ringgit Pon, Tetapi …

Lipas, salah satu binatang yang menggelikan. Buat la bermacam cara sekalipun, pasti lipas akan muncul di sesetengah bahagian di rumah terutama di bahagian dapur, atau ruang tamu. Lebih merimaskan kalau kita jumpa lipas dalam kereta. […]

Trending Tue, 5 Nov 2019

5 November Hari Kesedaran Tsunami Sedunia

Memperingati Mangsa-Mangsa Bencana

Trending Sat, 26 Oct 2019

“Tolong Jangan Percaya,” Ada Pihak Cuba Fitnah Tunku Azizah

Dakwa Baginda Jalankan Program Matawang Digital

Trending Mon, 16 Apr 2018

Polis Terima Laporan Mangsa ‘Samseng’ Sekolah

Justeru, sementara siasatan lanjut dijalankan, pihak polis meminta kerjasama orang ramai agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung isu ini…Jangan buat andaian bukan-bukan ya lepasni!

Trending Thu, 21 Nov 2019

BTS’ V Reacted To A Fan Shipping Him With Jungkook #VKook

Is the ship still sailing or sinks like the Titanic?

Trending Tue, 25 Sep 2018

Bila Masa Dalam Negeri Johor Surat Rasmi Ditulis Dalam Dua Bahasa?

Saya sarankan kepada Ahli Majlis, jika tidak tahu buat kerja baik letak jawatan sahaja. Ini amaran saya, jangan pisang berbuah dua kali,”

| Live TV