Trending By: SGMS Enal January 7, 2019 @ 11:28am

Mimpi Ngeri Pengantin Baru, Katerer Penipu Buat Kek Guna Polisterin

Sepasang pasangan pengantin Filipina bertindak menahan pihak katering majlis perkahwinannya ekoran persediaan serta mendapat tahu apabila kek yang dipotong dibuat berasaskan polistrin.

Shine Tamayo, 26 dan pasangannya Jhon Chen, 40 telah membayar lebih RM11,000 kepada perunding perkahwinannya yang berjanji untuk menyediakan makanan dan dekorasi sekitar majlis perkahwinan mereka di Bandar Pasig, Phillipines.

Walau bagaimanapun, setibanya pasangan itu di tempat perkahwinan, mereka mula menyedari bahawa tidak ada satu pun makanan dihidangkan kepada para tetamu dan kek 2 tingkat yang di buat adalah palsu.

Pasangan tersebut kemudian terpaksa membeli sebekas nasi dan mee goreng yang dijual di sebuah restoran berdekatan untuk dibawa ke tempat resepsi perkahwinan itu.

Selain perlu berlari untuk membeli makanan, pasangan pengantin itu turut kecewa kerana terpaksa menghidangkan air anggur dan makanan ‘jalanan’ kepada tetamu.

Namun, momen tersebut tidak berakhir setakat itu apabila tiba masa mereka memotong kek 2 tingkat itu, ianya hanyalah kek diperbuat daripada gabus, dengan diselaputi gula aising.

Malu, marah, sedih dan kecewa, perasaan pengantin bercampur-baur dengan perkahwinan idaman yang dimpikan bertukar tragedi.

Perkara tersebut kemudian dibawa kepada pihak polis untuk menyiasat perancang perkahwinan yang bertanggungjawab diatas kekecohan itu.

“Perempuan yang saya bayar untuk makanan dan segala persiapan telah merosakkan perkahwinan saya.  Dia penipu! Dia sentiasa meminta saya duit dan saya akan selalu memberinya kerana percaya dia akan menjadikan perkahwinan impian saya realiti.”

“Saya takkan terima permohonan maaf daripada dia.  Minta maaf tak cukup.  Dia perlu dipenjarakan kerana merosakkan majlis itu.”

“Saya tak pernah rasa dimalukan seperti ini sepanjang hidup.  Ini sepatutya menjadi pengalaman yang terindah, namun ia adalah sebaliknya.”

Sumber: Daily Mail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 24 May 2019

Diboikot Dan Dikecam Satu Dunia, Sultan Brunei Akur Pulangkan Ijazah Oxford

Hotel mewah milik Sultan Brunei seperti The Baverly Hills dan  Dorchester turut diboikot oleh orang ramai dan selebriti antarabangsa

Trending Thu, 25 Oct 2018

Video Remaja 16 Tahun Viral Di Laman Sosial, Mangsa Nekad Lapor Polis

Difahamkan, kejadian yang berlaku di tandas sebuah pusat sukan di Mak Mandin, Butterworth.

Trending Wed, 21 Feb 2018

SERENA WILLIAMS “HIDUP SEMULA”

Menurut Williams, jahitan pembedahan caesarean terbuka kerana batuk teruk akibat embolisme.

Trending Sun, 24 Feb 2019

Ingin Jadi Selebriti Media Sosial, Hampir Ragut Nyawanya

Kerana Teringin Jadi Selebriti Media Sosial, Lelaki Sanggup Buat ‘Challenge’ Sehingga Ragut Nyawanya Sendiri

Trending Wed, 25 Dec 2019

Guna ‘Pendrive’ Cari Pemilik Dompet Berisi RM1200

Alhamdulilah, masih ada lagi insan yang baik hati memulangkan balik barang yang dijumpa.

Trending Wed, 5 Sep 2018

95%的人都不會「長尾夾」妙用法

生活中有没有一些文具,需要时像个宝,但是多于、不用时,却完全不想看到,例如:长尾夹。一般人通常都会用来夹文件等,但其实它还有许多大家不知道的用途喔~

Trending Mon, 21 Sep 2020

| Live TV