Trending By: SGMS Enal January 7, 2019 @ 11:28am

Mimpi Ngeri Pengantin Baru, Katerer Penipu Buat Kek Guna Polisterin

Sepasang pasangan pengantin Filipina bertindak menahan pihak katering majlis perkahwinannya ekoran persediaan serta mendapat tahu apabila kek yang dipotong dibuat berasaskan polistrin.

Shine Tamayo, 26 dan pasangannya Jhon Chen, 40 telah membayar lebih RM11,000 kepada perunding perkahwinannya yang berjanji untuk menyediakan makanan dan dekorasi sekitar majlis perkahwinan mereka di Bandar Pasig, Phillipines.

Walau bagaimanapun, setibanya pasangan itu di tempat perkahwinan, mereka mula menyedari bahawa tidak ada satu pun makanan dihidangkan kepada para tetamu dan kek 2 tingkat yang di buat adalah palsu.

Pasangan tersebut kemudian terpaksa membeli sebekas nasi dan mee goreng yang dijual di sebuah restoran berdekatan untuk dibawa ke tempat resepsi perkahwinan itu.

Selain perlu berlari untuk membeli makanan, pasangan pengantin itu turut kecewa kerana terpaksa menghidangkan air anggur dan makanan ‘jalanan’ kepada tetamu.

Namun, momen tersebut tidak berakhir setakat itu apabila tiba masa mereka memotong kek 2 tingkat itu, ianya hanyalah kek diperbuat daripada gabus, dengan diselaputi gula aising.

Malu, marah, sedih dan kecewa, perasaan pengantin bercampur-baur dengan perkahwinan idaman yang dimpikan bertukar tragedi.

Perkara tersebut kemudian dibawa kepada pihak polis untuk menyiasat perancang perkahwinan yang bertanggungjawab diatas kekecohan itu.

“Perempuan yang saya bayar untuk makanan dan segala persiapan telah merosakkan perkahwinan saya.  Dia penipu! Dia sentiasa meminta saya duit dan saya akan selalu memberinya kerana percaya dia akan menjadikan perkahwinan impian saya realiti.”

“Saya takkan terima permohonan maaf daripada dia.  Minta maaf tak cukup.  Dia perlu dipenjarakan kerana merosakkan majlis itu.”

“Saya tak pernah rasa dimalukan seperti ini sepanjang hidup.  Ini sepatutya menjadi pengalaman yang terindah, namun ia adalah sebaliknya.”

Sumber: Daily Mail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 20 Dec 2020
Trending Wed, 31 Jul 2019

Kes Pelajar UPNM, Hakim Perintah Tertuduh Bela Diri Dan Ini Reaksi Bapa Zulfarhan

Bapa Zulfarhan Osman tidak dapat menahan sebak dengan keputusan tersebut..

Trending Wed, 26 Sep 2018

‘Orang Kuat’ Instagram Letak Jawatan Lepas Bergaduh Dengan Mark Zuckerberg?

engumuman peletakan jawatan dua individu berpengaruh syarikat berkenaan dibuat selepas perselisihan faham bersama Ketua Eksekutif Facebook, Mark Zuckerberg semakin kerap berlaku, membabitkan hala tuju Instagram

Trending Thu, 25 Jun 2020
Trending Sat, 4 Jan 2020

Bom Mortar Lama Ditemui Di Kebun Serting Hilir 2

Sebutir bom mortar lama jenis 81 milimeter, ditemui di kawasan kebun Serting Hilir 2, Jempol, semalam. Pemangku Ketua Polis Daerah Jempol DSP Mohd Hafiz Muhammad Nor berkata bom itu dijumpai oleh orang awam yang sedang […]

Featured Tue, 19 Feb 2019

Fasha Sandha Tidak Bersungguh Hendak Kahwin?

Berbaki beberapa minggu, hanya 20 peratus persiapan perkahwinan yang sudah dilakukan.

Trending Thu, 1 Feb 2018

从萤幕走出来的「真人版」卡通!

在现实生活中,常有素人跟艺人明星、运动员等公众人物「撞脸」的趣闻,鲜少有人长得像虚拟世界中的卡通人物。如果当你走在路上看到「真人版卡通人物」,你能掩饰心中的激动与雀跃吗?会主动上前要求合照吗?

Trending Sat, 4 May 2019

Nurul Hidayah Merayu Beri Peluang

Datuk Nurul Hidayah Ahmad Zahid merayu kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad supaya membenarkan bapanya menunaikan umrah pada bulan Ramadan ini.

Trending Tue, 1 Dec 2020

| Live TV