Trending By: SGMS Enal January 7, 2019 @ 11:28am

Mimpi Ngeri Pengantin Baru, Katerer Penipu Buat Kek Guna Polisterin

Sepasang pasangan pengantin Filipina bertindak menahan pihak katering majlis perkahwinannya ekoran persediaan serta mendapat tahu apabila kek yang dipotong dibuat berasaskan polistrin.

Shine Tamayo, 26 dan pasangannya Jhon Chen, 40 telah membayar lebih RM11,000 kepada perunding perkahwinannya yang berjanji untuk menyediakan makanan dan dekorasi sekitar majlis perkahwinan mereka di Bandar Pasig, Phillipines.

Walau bagaimanapun, setibanya pasangan itu di tempat perkahwinan, mereka mula menyedari bahawa tidak ada satu pun makanan dihidangkan kepada para tetamu dan kek 2 tingkat yang di buat adalah palsu.

Pasangan tersebut kemudian terpaksa membeli sebekas nasi dan mee goreng yang dijual di sebuah restoran berdekatan untuk dibawa ke tempat resepsi perkahwinan itu.

Selain perlu berlari untuk membeli makanan, pasangan pengantin itu turut kecewa kerana terpaksa menghidangkan air anggur dan makanan ‘jalanan’ kepada tetamu.

Namun, momen tersebut tidak berakhir setakat itu apabila tiba masa mereka memotong kek 2 tingkat itu, ianya hanyalah kek diperbuat daripada gabus, dengan diselaputi gula aising.

Malu, marah, sedih dan kecewa, perasaan pengantin bercampur-baur dengan perkahwinan idaman yang dimpikan bertukar tragedi.

Perkara tersebut kemudian dibawa kepada pihak polis untuk menyiasat perancang perkahwinan yang bertanggungjawab diatas kekecohan itu.

“Perempuan yang saya bayar untuk makanan dan segala persiapan telah merosakkan perkahwinan saya.  Dia penipu! Dia sentiasa meminta saya duit dan saya akan selalu memberinya kerana percaya dia akan menjadikan perkahwinan impian saya realiti.”

“Saya takkan terima permohonan maaf daripada dia.  Minta maaf tak cukup.  Dia perlu dipenjarakan kerana merosakkan majlis itu.”

“Saya tak pernah rasa dimalukan seperti ini sepanjang hidup.  Ini sepatutya menjadi pengalaman yang terindah, namun ia adalah sebaliknya.”

Sumber: Daily Mail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 5 Aug 2018

Lombok Di Landa Gempa Bumi 7.0 Skala Richter

Lombok sekali lagi dilanda gempa bumi dan kali kekuatan 6.8 pada skala Richter Ahad, 5 Ogos 2018 jam 6:46 ptg

Trending Thu, 26 Mar 2020
Trending Sun, 21 Apr 2019

‘Suruh Anak Aku Ke Depan Kelas Dan Buka Baju…’- Netizen Dakwa PU Abu Pernah Buli Anaknya Di Sekolah

Susulan kes penceraian PU Abu Sufyan dengan isterinya Ain Afini yang kini tular di media sosial, nampaknya lebih ramai individu tampil mendedahkan sisi lain yang tidak diketahui mengenai ‘ustaz’ viral ini.  Menerusi laman FB seorang […]

Trending Wed, 18 Mar 2020

COVID-19: Negeri Selangor Larang Adakan Kenduri Kahwin

JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR (JAIS) telah mengeluarkan arahan untuk tidak mengadakan sebarang kenduri kahwin  atau majlis keramaian di negeri itu, selaras dengan arahan yang telah dikeluarkan oleh Perdana Menteri dan Majlis Keselamatan Negara berhubungan dengan […]

Trending Tue, 21 Apr 2020
Featured Wed, 29 Sep 2021
Trending Fri, 22 Oct 2021

Persiapan Kahwin Dah Selesai 50%, Zalif Sidek Bakal Nikah 26 Februari 2022

Pelakon Zalif Sidek, 36, berkongsi persiapan perkahwinan dengan kekasih hatinya, Anis Marzuki, 24, sudah siap sebanyak 50 peratus. Menurut Zalif yang bakal bernikah pada 26 Februari tahun hadapan, dia bersyukur segalanya dipermudahkan biarpun perancangan asal […]

Trending Mon, 5 Apr 2021

KKM Akan Tentukan Jika Rentas Negeri Sempena Aidilfitri Dibenarkan

Mari sama-sama kita berdoa dan putuskan rantaian Covid-19

| Live TV