Trending By: Salma Syahbuddin June 26, 2020 @ 2:20pm

Muka Wanita Ini Bertukar Hitam Dan Bersuara Garau Gara-Gara…

Wanita yang dikenali sebagai Nurul Asma ini mencuri perhatian netizen apabila beliau berkongsi perbandingan wajah beliau ketika hamil anak pertama dua tahun lalu dan wajah beliau sekarang.

Sekadar suka-suka

Sumber : Google

Menurut Nurul Asma, beliau memuat naik gambar beliau menerusi laman Facebook miliknya sekadar suka-suka dan sama sekali tidak menyangka ianya menjadi tular.

” Kelmarin, kebetulan saya memakai tudung sama ketika mahu melahirkan anak pertama pada 30 Mac 2018, jadi saya muat naik perbezaan gambar terkini dan ketika wajah dulu di Facebook”

” tidak sangka ia menjadi perhatian netizen, malah ada yang salah sangka sedangkan status dimuat naik merujuk kepada komen netizen pada masa itu kerana perkongsian perubahan wajah saya ini pernah tular dulu

Beliau merupakan model

Nurul Asma yang juga merupakan seorang model pakaian dari Baling, Kedah ini mengakui mengalami alahan yang jarang sekali berlaku sepanjang kehamilan beliau.

Tambahnya lagi, kali pertama beliau mengalami alahan tersebut, muka menjadi semakin hitam, kembang dan suara beliau bertukar garau.

“Suami selalu puji cantik bila saya sedih mengadu kulit muka berubah hitam, tumbuh biji-biji dan mulut serta hidung mengembang.

“Kata perangsang suami itulah yang menguatkan semangat saya untuk melalui fasa alahan”

Alami alahan yang sama ketika mengandung anak kedua.

Sumber : ww.xtra.com.my

Menurutnya lagi, pada kehamilan kedua juga beliau turut mengalami alahan yang sama namun kali ini, beliau lebih tenang kerana sudah mempunyai pengalaman.

Nurul Asma juga bersyukur suami dan keluarganya sentiasa memberikan sokongan ketika beliau melalui hari-hari yang sukar.

Jadi, kepada bakal-bakal ibu diluar sana yang takut ketika alami sebarang alahan atau perubahan diawal kehamilan, bolehlah dapatkan nasihat doktor anda segera okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 6 Dec 2019

Anak Krakatau Mampu Robohkan Patung Statue of Liberty AS

Ia boleh mencapai setinggi 93 meter.

Trending Thu, 17 Sep 2020
Trending Wed, 3 Jun 2020

Status Permohonan Geran Khas Prihatin Boleh Disemak Mulai Hari Ini

Jadi bagi semua pemohon, suda boleh semak mulai esok ye!

Trending Mon, 15 Jun 2020
Trending Fri, 26 Jul 2019

Kena ‘Reject’ Bekas Isteri, Lelaki Ini Cari Pemutar Skru Untuk…

Mangsa berkahwin dengan suspek pada November 2014 dan mempunyai seorang anak perempuan berusia empat tahun sebelum bercerai pada Julai 2017 di Mahkamah Syariah Besut

Trending Wed, 18 Apr 2018

Top5素颜也很正的日本女星「国民老婆」新垣结衣只排第2

日本化妆品公司近日做了一项调查,列出了网友认为「素颜也很正的女星排名」,其中「国民老婆」新垣结衣竟然只能屈居第二,到底第一名是拥有怎样的盛世美颜呢?

Trending Mon, 26 Oct 2020
Trending Sun, 21 Oct 2018

| Live TV