Trending By: Salma Syahbuddin June 26, 2020 @ 2:20pm

Muka Wanita Ini Bertukar Hitam Dan Bersuara Garau Gara-Gara…

Wanita yang dikenali sebagai Nurul Asma ini mencuri perhatian netizen apabila beliau berkongsi perbandingan wajah beliau ketika hamil anak pertama dua tahun lalu dan wajah beliau sekarang.

Sekadar suka-suka

Sumber : Google

Menurut Nurul Asma, beliau memuat naik gambar beliau menerusi laman Facebook miliknya sekadar suka-suka dan sama sekali tidak menyangka ianya menjadi tular.

” Kelmarin, kebetulan saya memakai tudung sama ketika mahu melahirkan anak pertama pada 30 Mac 2018, jadi saya muat naik perbezaan gambar terkini dan ketika wajah dulu di Facebook”

” tidak sangka ia menjadi perhatian netizen, malah ada yang salah sangka sedangkan status dimuat naik merujuk kepada komen netizen pada masa itu kerana perkongsian perubahan wajah saya ini pernah tular dulu

Beliau merupakan model

Nurul Asma yang juga merupakan seorang model pakaian dari Baling, Kedah ini mengakui mengalami alahan yang jarang sekali berlaku sepanjang kehamilan beliau.

Tambahnya lagi, kali pertama beliau mengalami alahan tersebut, muka menjadi semakin hitam, kembang dan suara beliau bertukar garau.

“Suami selalu puji cantik bila saya sedih mengadu kulit muka berubah hitam, tumbuh biji-biji dan mulut serta hidung mengembang.

“Kata perangsang suami itulah yang menguatkan semangat saya untuk melalui fasa alahan”

Alami alahan yang sama ketika mengandung anak kedua.

Sumber : ww.xtra.com.my

Menurutnya lagi, pada kehamilan kedua juga beliau turut mengalami alahan yang sama namun kali ini, beliau lebih tenang kerana sudah mempunyai pengalaman.

Nurul Asma juga bersyukur suami dan keluarganya sentiasa memberikan sokongan ketika beliau melalui hari-hari yang sukar.

Jadi, kepada bakal-bakal ibu diluar sana yang takut ketika alami sebarang alahan atau perubahan diawal kehamilan, bolehlah dapatkan nasihat doktor anda segera okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 7 Aug 2018

Lombok Bergegar, 20,000 Penduduk Hilang Tempat Tinggal

Agensi Pencegahan Bencana Nasional (BNPB) berkata, ia menjangka angka kematian meningkat sebaik runtuhan lebih 13,000 rumah dibersihkan selepas dua gempa kuat dalam tempoh seminggu.

Trending Thu, 16 Jul 2020
Trending Fri, 19 Jun 2020

Jejak Kasih Antara Ketua Polis PJ Dan Aunty Ah Siong Undang Sebak!

Jejak kasih walau berlainan agama, bangsa dan budaya. Min pun sebak!

Trending Tue, 21 Jul 2020

Sempadan Singapura-Malaysia Dibuka 10 Ogos Ini

Perhatian buat mereka yang bekerja di Singapura..

Trending Tue, 6 Mar 2018

Bacaan Ayat Suci Al-Quran Seorang Qari Kelantan Ini Cetus Fenomena Sensasi Hingga Ke Negara Arab Saudi

Pemuda yang bernama Mohamad Yusuf ini telah berjaya menawan hati masyarakat di negara Arab dengan kelebihan dan kemahiran beliau mengalunkan ayat suci Al-Quran dengan baik.

Trending Sat, 19 Oct 2019

Thailand Dijangka Alami Musim Sejuk Suhu Serendah 7 Darjah Celcius

Tak payah pergi jauh jauh lagi kat Thailand pun dah sejuk

Trending Sun, 23 Sep 2018

「10个睡梦冷知识」醒不过来是身体瘫痪啦!

你常做梦吗?每次做梦醒来,你还能记得多少梦境内容?关于大脑在夜晚的运动,到底蕴藏着什么秘密?

Trending Wed, 21 Apr 2021

Buka Restoran Kala Pandemik Melanda, Haziq Hussni Percaya Dengan Ketetapan Rezeki

Pengacara dan penyampai radio Hot FM, Haziq Hussni yang baru sahaja membuka perniagaan restoran percaya dengan ketetapan rezeki. Membuka restoran Jom Kono di SS15 Subang Jaya kala pandemik, Haziq percaya dengan kualiti makanan yang disediakan. […]

| Live TV