Trending By: Salma Syahbuddin June 26, 2020 @ 2:20pm

Muka Wanita Ini Bertukar Hitam Dan Bersuara Garau Gara-Gara…

Wanita yang dikenali sebagai Nurul Asma ini mencuri perhatian netizen apabila beliau berkongsi perbandingan wajah beliau ketika hamil anak pertama dua tahun lalu dan wajah beliau sekarang.

Sekadar suka-suka

Sumber : Google

Menurut Nurul Asma, beliau memuat naik gambar beliau menerusi laman Facebook miliknya sekadar suka-suka dan sama sekali tidak menyangka ianya menjadi tular.

” Kelmarin, kebetulan saya memakai tudung sama ketika mahu melahirkan anak pertama pada 30 Mac 2018, jadi saya muat naik perbezaan gambar terkini dan ketika wajah dulu di Facebook”

” tidak sangka ia menjadi perhatian netizen, malah ada yang salah sangka sedangkan status dimuat naik merujuk kepada komen netizen pada masa itu kerana perkongsian perubahan wajah saya ini pernah tular dulu

Beliau merupakan model

Nurul Asma yang juga merupakan seorang model pakaian dari Baling, Kedah ini mengakui mengalami alahan yang jarang sekali berlaku sepanjang kehamilan beliau.

Tambahnya lagi, kali pertama beliau mengalami alahan tersebut, muka menjadi semakin hitam, kembang dan suara beliau bertukar garau.

“Suami selalu puji cantik bila saya sedih mengadu kulit muka berubah hitam, tumbuh biji-biji dan mulut serta hidung mengembang.

“Kata perangsang suami itulah yang menguatkan semangat saya untuk melalui fasa alahan”

Alami alahan yang sama ketika mengandung anak kedua.

Sumber : ww.xtra.com.my

Menurutnya lagi, pada kehamilan kedua juga beliau turut mengalami alahan yang sama namun kali ini, beliau lebih tenang kerana sudah mempunyai pengalaman.

Nurul Asma juga bersyukur suami dan keluarganya sentiasa memberikan sokongan ketika beliau melalui hari-hari yang sukar.

Jadi, kepada bakal-bakal ibu diluar sana yang takut ketika alami sebarang alahan atau perubahan diawal kehamilan, bolehlah dapatkan nasihat doktor anda segera okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 7 Aug 2020
Featured Sun, 12 Sep 2021
Trending Fri, 20 Nov 2020

Tunai Impian Sebelum Bernikah, Ayda Jebat Hadiahkan Ibu Rumah

Alhamdulillah, sejuk perut ibu mengandung.

Trending Mon, 18 Dec 2017

无端端拥有RM5797,该怎么花?这存钱法真的有效!

如果你发现在2018年12月31日,你拥有了RM5797,你会怎么用呢?爱旅行的年轻设计师Jas为了让自己更有趣的存钱,就实行了『信封存钱』计划!

Trending Mon, 26 Jul 2021
Trending Mon, 11 Mar 2019

大马荣誉头衔你知道几个?原来Dato和Datuk是有区别的!

许多人经常听到Dato和Datuk等的头衔,甚至有很多人还搞不懂,经常会将两者混淆;其实一点都不难分……

Trending Wed, 9 May 2018

#PRU14 : Al-Fatihah, Meninggal Dunia Sewaktu Mengundi

Temu ajal sewaktu beratur untuk mengundi . Salam Takziah buat kami

Trending Mon, 3 Feb 2020
Trending Mon, 5 Mar 2018

Jumpa Anak Sendiri Tapi Tak Mengaku…Camne tu?

Lelaki berkenaan mendakwa menemui bayi lelaki masih bertali pusat dalam kotak ditinggalkan di atas but keretanya selepas dia selesai berjoging 5.30 pagi.

| Live TV