Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin April 16, 2021 @ 10:47pm

Nak Iftar Cara Sihat Tapi Nak Makan Nasi? Jom Semak Tips Yang Masterchef Bagi Ni!

Bila tibanya bulan Ramadan ini, mulalah nafsu makan kita akan membuak-buak dan bertambah-tambah!

Selera pastinya menginginkan pelbagai jenis makanan, terutama sekali setiap kali tiba waktu berbuka puasa.

Tapi sebenarnya, bulan ini merupakan peluang untuk kita mengamalkan gaya hidup sihat dan menjaga pemakanan.

Haaa, nak jaga makan, tak semestinya kita tak boleh makan nasi tau!

Tak percaya? Cuba tengok video dekat bawah ini:

Wah, nampak menyelerakan betul Healthy Kari Ayam dan Nasi Butter Chef Ezani tu!

Jasmine PusaCream

Kalau anda nak tahu tahu, beras Jasmine PusaCream ni adalah beras basthmati terpilih berkualiti tinggi ini berwarna krim keemasan.

Ia kering dan gebu, menjadi dua kali lebih panjang selepas dimasak. Haaa, beras ni jugak berkualiti tinggi dan mempunyai kandungan kadar indeks indeks glisemik (GI) yang rendah untuk membantu mengawal tahap glukosa darah.

Selain itu, ia jugak nasi parboiled yang nutriennya lebih tinggi dan lebih mudah diserap dari segi penyerapan zat besi dan mineral.

Jadi tunggu apa lagi? Untuk lebih tips #StayFitJasmine, layari Facebook @jasminefoodmy

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 20 Aug 2018

5种讨人厌的IG Stories类型,你中标了吗?

IG的限时动态(IG Stories)功能可说是时下最流行的社交功能。不过,还是有些令人恼怒的限时,常发些不知所云的内容,不是刻意晒照,就是图文不符,尤其无病呻吟真的令人觉得你是活在古代吗?哪来这么多忧愁?

Trending Fri, 12 Jun 2020
Trending Fri, 18 Dec 2020
Trending Fri, 8 Dec 2017

Caj Pindah Wang Segera Atas Talian Dimansuhkan Tahun Hadapan

Cas 50 sen untuk Pemindahan Segera akan diamansuhkan bagi pemindahan sehingga RM5,000 untuk setiap transaksi oleh individu dan perusahaan kecil dan sederhana (PKS).

Trending Thu, 25 Jun 2020
Trending Wed, 3 Apr 2019
Trending Tue, 10 Sep 2019

You Get Haze! You Get Haze! Everyone Gets Haze!

Malaysia has only got four seasons; raya, monsoon, durian and HAZE!

Trending Fri, 15 Jan 2021
Trending Tue, 16 Jun 2020

| Live TV