Trending By: Padin May 5, 2021 @ 4:48pm

Nak Menang Wang Tunai Serta Percutian Di SCAPES Hotel Genting Highlands? Jom Sertai Pertandingan Pantun LBS!

Pantun adalah salah satu kebanggaan orang Melayu yang mempunyai nilai puitis yang sangat tinggi.

Ia digunakan sebagai tujuan komunikasi dan menjadi bentuk kiasan kepada sesuatu perkara.

Nak berpantun ni memerlukan kreativiti yang tinggi tau. Bukan senang nak atur-atur ayat tu dan berpantun juga merupakan kelebihan yang tak semua orang ada!

Kalau anda ada kelebihan ini, jom sertai pertandingan berpantun dari LBS ni, boleh menang hadiah best tau!

Balas Pantun dan menangi wang tunai serta percutian di SCAPES Hotel Genting Highlands!

Ha, awak jual saya beli, bukan saja-saja nak suruh anda tunjukkan kemahiran berpantun anda tau! LBS nak beri anda peluang untuk memenangi percutian dan juga wang tunai dengan pantun anda tu!

Hadiahnya ialah:

Tempat Pertama: Wang tunai bernilai RM2,000 dan Percutian 3 hari 2 malam di SCAPES Hotel, Genting Highlands X 1

Tempat Kedua: Wang tunai bernilai RM1,500 dan percutian 3 hari 2 malam di SCAPES Hotel, Genting Highlands X 1

Tempat Ketiga: Wang tunai bernilai RM800 dan percutian 3 hari 2 malam di SCAPES Hotel, Genting Highlands X 1

Jangan risau, kalau tak menang hadiah tempat pertama sehingga tempat ketiga, sebab anda masih lagi berpeluang untuk memenangi baucar wang tunai SCAPES Hotel , Genting Highlands bernilai RM300!

Ada 10 orang akan dipilih tau, bukan sikit! Selain itu, ada juga 12 lagi wang tunai bernilai RM100 juga! Seronoknya, berpantun pun boleh dapat hadiah!

Ha sementara tu, tontonlah dahulu video Raya dari LBS ni, mungkin anda dapat inspirasi nak berpantun!

Tu je kena buat? Macam mana nak sertai pertandingan LBS Balas Pantun ni?

Senang sangat nak masuk dan menang hadiah menarik ni. Sambil-sambil tu anda bolehlah tunjukkan bakat berpantun dekat orang lain juga kan?

Seronok tau berpantun ni, buat otak anda ligat berfikir apa yang anda nak balas. Lagi best kalau pantun anda ada makna yang mendalam.

Mudah je! Ikut langkah dibawah ni kalau nak sertai!

1. Muat naik gambar atau video anda berpantun di Instagram

2. Letakkan hashtag #BalasPantunDenganKumika di kapsyen

3. Tarikh penyertaan dari 4 Mei hingga 22 Mei 2021

4. Tarikh untuk undi adalah dari 28 Mei hingga 6 Jun 2021

5. Pastikan akaun Instagram anda tu public tau!

Seramai 25 orang pemenang akan dipilih!

25 pemenang yang menghasilkan pantun yang paling kreatif dan juga mempunyai jumlah like yang paling banyak akan ke pusingan pengundian! Dari situ lah, orang ramai pula akan vote pantun anda tu. Setiap orang boleh vote sehingga 10 kali sehari melalui Facebook!

Para peserta digalakkan untuk kongsikan borang pengundian tersebut di laman social Facebook atau Twitter mereka! Siapa yang dapat undian paling banyak akan menang!

Anda kena usha dulu SCAPES Hotel, Genting Highlands ni! Memang cantik betul!

Cantik kan? Nak sertai contest pun mudah je kan? So apa lagi? Anda klik dekat SINI untuk maklumat lanjut mengenai pertandingan ni!

Info terbaru dikemas kini pada 11 Mei 2021.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Nov 2018

Pasangan Kekasih Maut Tergelincir Dari Ketinggian 245 Meter Ketika Berswafoto!

Bagaikan kisah Romeo dan Juliet, menemui ajal bersama…sedihnya!

Trending Thu, 26 Sep 2019

President Ukraine dan Idea Whatsapp Group “World Leaders”

Kalau betul ada whatsapp group “World Leaders”..pasti kecoh!!

Trending Tue, 17 Mar 2020

5 Filem Hollywood Yang Ditunda Tayang Akibat Covid-19

PENYEBARAN wabak Corona atau Covid-19 yang menyerang masyarakat dunia pada waktu ini sedikit sebanyak meninggalkan kesan kepada industri perfileman negara dan luar negara. Beberapa filem hebat Holywood terpaksa ditangguhkan tayangannya akibat penularan wabak yang semakin […]

Trending Sun, 14 Feb 2021

Kilafairy Enggan Rancang Soal Jodoh

Penyanyi dan pelakon Kilafairy atau nama sebenarnya, Syakila Nisa Jahangir Khan, 29, enggan merancang soal jodoh. Mengaku sudah mempunyai kekasih hati, Kilafairy telah mengenali lelaki ini selama 10 tahun. “Hal sebegini saya serahkan kepada pihak […]

Trending Tue, 3 Nov 2020

Lanjutan Moratorium Bantu Ringankan Hutang Rakyat

Terutamnya kepada golongan yang memerlukan

Trending Tue, 10 Mar 2020

Disambar api lilin kek hari jadi, mimpi ngeri buat remaja ini!

Hadiah hari jadi yang tidak dapat dilupakan

Trending Sat, 17 Feb 2018

ANGKARA POTONG BARISAN, LELAKI DITIKAM HINGGA MATI

Kedua lelaki ini bekerja sebagai pemandu jentera berat mengangkat kelapa sawit. Difahamkan mereka bertengkar sehari sebelum berlakunya kejadian.

Trending Fri, 30 Mar 2018

Intai Anak Dara Orang, Kan Dah Kantoi…

Siasatan mendapati, kejadian disedari mangsa yang juga seorang penolong akauntan berusia 28 tahun semasa sedang mandi kira-kira pukul 6.30 pagi semalam dan dia telah memaklumkan perkara itu kepada abangnya.

| Live TV