Trending By: Padin May 24, 2021 @ 3:33pm

“Objektif Saya Adalah Untuk Beri Kesedaran Menyeluruh Mengenai Isu Palestin” – Neelofa

Selebriti dan usahawan popular, Neelofa atau Noor Neelofa Mohd Noor, 32, mendorong orang ramai memperjuangkan dan membantu pembangunan semula Palestin menerusi jenama fesyen miliknya, Naelofar.

Melancarkan kempen ‘Naelofar For Humanity’ dengan sokongan pihak MyFundAction, platform laman sosial jenama terbabit digunakan untuk memberikan kesedaran mengenai isu yang hangat ini.

Kempen ‘Naelofar for Humanity’ akan bermula pada hari ini, 24 Mei di mana ramai selebriti mula berikrar “I stand for Humanity, I stand for Change’ untuk terus memperjuangkan perubahan di Palestin.

Di akhir kempen ini, penjualan hujung minggu “Naelofar For Humanity” akan diadakan selama dua hari di, di mana hasil 100% akan disalurkan ke dana myFundAction.

Pada 29 dan 30 Mei ini juga, 100% hasil jualan yang dibuat dalam masa 48 jam di Naelofar.com, Naelofar TTDI, Setia Alam, One Utama, Sogo dan Isetan akan terus ke diberikan kepada Naelofar For Humanity x myFundAction.

“Menerusi kempen Naelofar For Humanity ini, objektif saya adalah untuk memberi kesedaran yang menyeluruh mengenai apa yang sedang berlaku di Palestin dalam kalangan pengguna, juga dapat memberikan bantuan dalam membina semula Gaza yang terjejas.

“Justeru, 100% keuntungan yang diraih menerusi Naelofar For Humanity Weekend Specials akan disalurkan ke tabung Naelofar For Humanity x MyFundAction.

“Insya-Allah, saya berharap inisiatif ini sedikit sebanyak dapat meringankan beban mereka yang sangat sangat memerlukan di sana,” kata Neelofa.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif jenama terbabit pula, Mohamed Aqief Mohd Noor, pihak mereka telah memberikan dana berjumlah RM50,000 sebagai permulaan kempen.

“Kita selalu lupa bahawa perjuangan mereka masih belum selesai. Oleh itu kita ingin terus mendorong masyarakat kita untuk terus bersuara untuk Palestin.

“Selama tujuh hari berturut-turut, tidak akan ada penjualan atau produk selain daripada kesedaran untuk penjualan hujung minggu ini untuk mengumpulkan dana dan sokongan untuk membina semula Palestin,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 20 Nov 2019

Check Your Ingredients Now Because Your Sunscreen May Potentially Deteriorate Coral Reefs

You use sunscreen to protect your skin, but did you know that it doesn’t protect the coral reef?

Trending Sat, 27 Jan 2018

Maut Jatuh Dari Zipline Dan Mayatnya Dibuang

Pelancong Maut Jatuh Dari Zipline Dan Mayatnya Dibuang Ke Dalam Sungai Oleh Pengusaha Sukan Lasak Itu

Trending Wed, 23 Jun 2021

SonaOne Buat Lagu Dengan YHB Sleepsalot Dalam Masa 24 Jam Melalui Aplikasi Zoom

Rapper baru Singapura, berkolaborasi dengan penyanyi rap popular tempatan, SonaOne dalam lagu berjudul Jatuh Boi. Walaupun masih muda, YHB Sleepsalot bijak mengatur langkah membuktikan dirinya boleh menggegarkan arus hip hop di Singapura. “Jatuh Boi umpama […]

Featured Mon, 18 Oct 2021

Cikgu Sekolah  Memandu Tunjuk Alat Sulit Kini Diburu Polis

Tindakan tidak senonoh seorang guru sekolah memandu yang melakukan gangguan seksual kepada pelajarnya kini diburu pihak polis. Difahamkan, suspek bertindak membuka zip seluar sebelum mengeluarkan alat sulitnya untuk ditunjukkan kepada mangsa. Menurut Ketua Polis Daerah […]

Featured Sat, 17 Jul 2021

“You Buat Kami Hilang Rasa Hormat”..- Isu Ebit Lew, Sharnaaz Ahmad Tegur Sikap Caprice

Semalam, artis Caprice telah tampil menceritakan kepada orang ramai mengenai isu sebenar yang berlaku antara dirinya dan Ustaz Ebit Lew di Gaza. Baca artikel berkaitan: “Tapi Kena Pose Untuk Camera 2 Kali… Orang Gaza Persoal […]

Trending Tue, 22 May 2018

Najib’s Lawyers Quit Right Before Questioning by MACC

It seems like Najib’s legal team would rather quit than fight for him.

Featured Tue, 18 May 2021

Kerajaan Digesa Lakukan ‘Total Lockdown’ Di Selangor & Kuala Lumpur

Berikutan kes COVID-19 yang  semakin menunjukkan trend peningkatan, kerajaan digesa melakukan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara penuh di Selangor dan Kuala Lumpur. Menurut Ahli Kumpulan Penasihat, Rangka Kerja Kesiapsiagaan Pandemik Influenza Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) […]

Featured Thu, 7 Oct 2021

| Live TV