Trending By: Padin May 24, 2021 @ 3:33pm

“Objektif Saya Adalah Untuk Beri Kesedaran Menyeluruh Mengenai Isu Palestin” – Neelofa

Selebriti dan usahawan popular, Neelofa atau Noor Neelofa Mohd Noor, 32, mendorong orang ramai memperjuangkan dan membantu pembangunan semula Palestin menerusi jenama fesyen miliknya, Naelofar.

Melancarkan kempen ‘Naelofar For Humanity’ dengan sokongan pihak MyFundAction, platform laman sosial jenama terbabit digunakan untuk memberikan kesedaran mengenai isu yang hangat ini.

Kempen ‘Naelofar for Humanity’ akan bermula pada hari ini, 24 Mei di mana ramai selebriti mula berikrar “I stand for Humanity, I stand for Change’ untuk terus memperjuangkan perubahan di Palestin.

Di akhir kempen ini, penjualan hujung minggu “Naelofar For Humanity” akan diadakan selama dua hari di, di mana hasil 100% akan disalurkan ke dana myFundAction.

Pada 29 dan 30 Mei ini juga, 100% hasil jualan yang dibuat dalam masa 48 jam di Naelofar.com, Naelofar TTDI, Setia Alam, One Utama, Sogo dan Isetan akan terus ke diberikan kepada Naelofar For Humanity x myFundAction.

“Menerusi kempen Naelofar For Humanity ini, objektif saya adalah untuk memberi kesedaran yang menyeluruh mengenai apa yang sedang berlaku di Palestin dalam kalangan pengguna, juga dapat memberikan bantuan dalam membina semula Gaza yang terjejas.

“Justeru, 100% keuntungan yang diraih menerusi Naelofar For Humanity Weekend Specials akan disalurkan ke tabung Naelofar For Humanity x MyFundAction.

“Insya-Allah, saya berharap inisiatif ini sedikit sebanyak dapat meringankan beban mereka yang sangat sangat memerlukan di sana,” kata Neelofa.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif jenama terbabit pula, Mohamed Aqief Mohd Noor, pihak mereka telah memberikan dana berjumlah RM50,000 sebagai permulaan kempen.

“Kita selalu lupa bahawa perjuangan mereka masih belum selesai. Oleh itu kita ingin terus mendorong masyarakat kita untuk terus bersuara untuk Palestin.

“Selama tujuh hari berturut-turut, tidak akan ada penjualan atau produk selain daripada kesedaran untuk penjualan hujung minggu ini untuk mengumpulkan dana dan sokongan untuk membina semula Palestin,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 9 Jul 2021

Ambil Pelakon Veteran Jadi Watak Utama, Ramai Tertunggu Drama Ayahanda

Sebuah drama yang diadaptasi daripada novel DBP yang merupakan karya ternama penulis sastera terulung iaitu Allahyarham Azizi Haji Abdullah mencuri perhatian penonton di sosial media. Drama Ayahanda mengisahkan konflik yang dihadapi oleh seorang ayah yang

Trending Fri, 31 Aug 2018

12星座在《延禧攻略》能活到第几集?

电视剧《延禧攻略》虽然大结局不过堪称宫斗经典,领盒饭匆匆下线的妃子也不在少数,那么12星座在其中又能活到第几集呢?

Trending Wed, 9 Jan 2019

Tersalah Letak Gambar Pengantin, Habib Jewels Mohon Maaf

Alamak, macam mana boleh tersalah gambar pengantin pula ni? Hehe…

Trending Sun, 24 Dec 2017

Ibu Hamil 5 Bulan & Keatas Boleh Balik Awal Sejam

Ibu Hamil 5 Bulan & Keatas Boleh Balik Awal Sejam Bermula 1 Januari 2018

Featured Sat, 29 Apr 2023
Featured Wed, 12 Apr 2023

Tolak Tawaran Pendamaian Farid Kamil, Diana Danielle Nekad Berpisah – “Hanya Mahu Perkahwinan Berakhir…”

“Diana bersetuju untuk bercerai selepas Syawal” – Peguam Syarie Akberdin

| Live TV

error: Content is protected !!