Trending By: Padin May 24, 2021 @ 3:33pm

“Objektif Saya Adalah Untuk Beri Kesedaran Menyeluruh Mengenai Isu Palestin” – Neelofa

Selebriti dan usahawan popular, Neelofa atau Noor Neelofa Mohd Noor, 32, mendorong orang ramai memperjuangkan dan membantu pembangunan semula Palestin menerusi jenama fesyen miliknya, Naelofar.

Melancarkan kempen ‘Naelofar For Humanity’ dengan sokongan pihak MyFundAction, platform laman sosial jenama terbabit digunakan untuk memberikan kesedaran mengenai isu yang hangat ini.

Kempen ‘Naelofar for Humanity’ akan bermula pada hari ini, 24 Mei di mana ramai selebriti mula berikrar “I stand for Humanity, I stand for Change’ untuk terus memperjuangkan perubahan di Palestin.

Di akhir kempen ini, penjualan hujung minggu “Naelofar For Humanity” akan diadakan selama dua hari di, di mana hasil 100% akan disalurkan ke dana myFundAction.

Pada 29 dan 30 Mei ini juga, 100% hasil jualan yang dibuat dalam masa 48 jam di Naelofar.com, Naelofar TTDI, Setia Alam, One Utama, Sogo dan Isetan akan terus ke diberikan kepada Naelofar For Humanity x myFundAction.

“Menerusi kempen Naelofar For Humanity ini, objektif saya adalah untuk memberi kesedaran yang menyeluruh mengenai apa yang sedang berlaku di Palestin dalam kalangan pengguna, juga dapat memberikan bantuan dalam membina semula Gaza yang terjejas.

“Justeru, 100% keuntungan yang diraih menerusi Naelofar For Humanity Weekend Specials akan disalurkan ke tabung Naelofar For Humanity x MyFundAction.

“Insya-Allah, saya berharap inisiatif ini sedikit sebanyak dapat meringankan beban mereka yang sangat sangat memerlukan di sana,” kata Neelofa.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif jenama terbabit pula, Mohamed Aqief Mohd Noor, pihak mereka telah memberikan dana berjumlah RM50,000 sebagai permulaan kempen.

“Kita selalu lupa bahawa perjuangan mereka masih belum selesai. Oleh itu kita ingin terus mendorong masyarakat kita untuk terus bersuara untuk Palestin.

“Selama tujuh hari berturut-turut, tidak akan ada penjualan atau produk selain daripada kesedaran untuk penjualan hujung minggu ini untuk mengumpulkan dana dan sokongan untuk membina semula Palestin,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 7 Jan 2018

青苔壁画:独一无二的街头涂鸦

除了一般的颜料之外,艺术家常常会用一些生活周遭的物品来当作素材作画。就像这名来自英国的艺术家 Anna Garforth,她就以青苔为媒材,搭配自己的巧手打造出一幅又一幅的青苔壁画。

Trending Tue, 20 Aug 2019

#JomBantu Buat Kakitangan Utusan Malaysia

Tiada lagi cetakkan akhbar mulai Rabu ini hingga tarikh baru di kongsikan

Trending Wed, 20 Dec 2017

Bapa Pelajar DiTampar Tak Muncul Di Siang Media

Mengubah fikiran kerana keluarganya masih lagi tertekan dengan keadaan semasa antara sebab kenapa bapa tidak muncul di sidang media hari ini

Trending Fri, 26 Mar 2021
Trending Fri, 13 Sep 2019

Polis Buru Individu Yang Hina Institusi Diraja

Dipercayai Jadi Punca Raja Permaisuri Tutup Akaun Twitter

Trending Mon, 16 Jul 2018

Timbang Bola Dalam Keadaan Berjubah Dan Berhijab, Gadis Ini Memang Power!

Pelajar jurusan Asasi dalam bahasa Arab dan Sains Islamic di Universiti Al-Madinah, Shah Alam ini mula meminati dunia bola sepak sejak dua tahun lalu.

Trending Thu, 10 Sep 2020

Kedah Cadang Laksana Semula PKPD

jangan abaikan tahap kesihatan korang!

Trending Mon, 2 Dec 2019
Trending Wed, 23 May 2018

Amarah Kilauea Terus Mara, Bumi Hawaii Makin Panas!

Sekurang-kurangnya 47 kediaman dan struktur binaan lain musnah di kejiranan Leilani Estates dan Lanipuna Gardens. Seorang lelaki dilaporkan cedera parah pada Sabtu kerana terkena percikan lahar.

Trending Wed, 8 Aug 2018

「动漫英雄人物」日常都在做什么?摄影师以镜头偷窥

动漫英雄人物日常都在做什么?摄影师以镜头「偷窥」揭发他们惊人的另一面!

| Live TV