Featured By: Attiqah Mohd May 31, 2021 @ 5:49pm

Orang Ramai Tidak Boleh Pilih Jenis Vaksin -Khairy Jamaluddin

Bagi mempercepatkan proses pemberian vaksin, Kerajaan memutuskan untuk tidak membenarkan orang ramai memilih jenis vaksin dalam Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK).

Menteri Penyelaras PICK, Khairy Jamaluddin berkata sebelum ini kerajaan bercadang untuk memberikan kebebasakan kepada orang ramai untuk memilih jenis vaksin namun perkara itu akan melambatkan proses vaksinasi.

“Memang (sebelum ini) kita berfikir untuk memberi pilihan (jenis vaksin) tetapi buat masa ini kita mengutamakan untuk mempercepatkan proses pemberian vaksin.

“Jika diberi pilihan nanti, ia akan melambatkan (vaksinasi) sebab nak tunggu dahulu, nak lihat dahulu.

“Keutamaan sekarang adalah untuk meningkatkan jumlah vaksinasi. Jadi kita akan beri apa yang kita ada,” katanya pada sidang media selepas melawat Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC) di sini, hari ini.

Sumber:BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 4 Oct 2021
Featured Tue, 21 Sep 2021

Bayaran GKP 4.0 TIDAK Cukup Untuk Tampung Perbelanjaan

Ini kerana harga barang juga menunjukkan peningkatan ketara

Featured Thu, 12 Mar 2020
Trending Fri, 9 Oct 2020
Trending Thu, 3 Sep 2020
Featured Thu, 19 Aug 2021

PN Setuju Secara Bersyarat Namakan Ismail Sabri Sebagai Perdana Menteri

Perikatan Nasional (PN) sebulat suara bersetuju mencalonkan Ahli Parlimen Bera, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri yang baharu secara bersyarat. Menerusi kenyataan rasmi dikeluarkan oleh Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin sokongan itu […]

Featured Thu, 8 Mar 2018

Dilantik Wanita Pertama Pegawai Memerintah Kapal, Aida Dedikasi Kejayaan Buat Ibu tercinta

Pencapaian kaum wanita pada hari ini dalam pelbagai bidang kerjaya memang tidak dapat lagi diragui malah ada yang berupaya menandingi kaum lelaki. Itu yang dibuktikan oleh Leftenan Maritim, Aida Arzahari yang mencatat sejarah apabila dilantik  menjadi wanita pertama negara sebagai Pegawai Memerintah Kapal.

Featured Thu, 14 Oct 2021

Ini Apa Yang Diperkatakan Siti Saleha Selepas Memfailkan Perceraian

Selepas mengesahkan dirinya memfailkan perceraian terhadap suaminya, pelakon jelita, Siti Saleha dilihat masih tenang berhadapan dengan situasi yang terjadi. Menerusi laman Instagram, Saleha memuat naik foto bersama kapsyen ‘I’m good’ sekaligus memberi bayangan dirinya dalam […]

| Live TV