Trending By: Yanie Baharom February 27, 2019 @ 11:00am

Pelanggan gunting beg Louis Viutton gara-gara berang dengan petugas butik itu. 

Gara-gara berang dengan layanan jurujual di sebuah cawangan butik mewah Louis Vuitton di ibu kota, seorang lelaki dikenali sebagai Zainal Abidin Awang, mengambil tindakan menggunting beg yang dibelinya di hadapan petugas butik berkenaan. 

Rakaman kejadian itu sempat dirakam penulis, Ismail Ariffin (Lepat). 

Dalam satu perkongian video yang dikongsi Lepat di laman Facebook, beliau dilihat merakam  tindakan Zainal yang juga kenalan Lepat, sedang menggunting beg kecil berjenama Louis Vuitton.

Video berkenaan menimbulkan tanda tanya netizen punca kejadian itu sehingga menyebabkan  Zainal sanggup menggunting beg mewah yang dibelinya.

Menerusi komen yang ditulis oleh Zainal dalam video berkenaan, beliau sangat kecewa kerana tidak dilayan dengan baik oleh staf di butik Louis Vuitton. 

Walaupun Lepat berambut panjang dan Zainal pula sekadar berselipar, staf butik berkenaan sepatutnya melayan semua pelanggan sama rata tanpa diskriminasi.

 

 

Zainal turut menulis tujuan mereka ke butik berkenaan adalah untuk membuat tag nama bagi beg yang dibelinya, baru-baru ini.

Selepas permintaan untuk menulis nama ditolak, Zainak meminta gunting dan menggunting beg dibelinya di depan staf berkenaan.

Mungkin bagi Zainal, kejadian itu adalah pengajaran untuk semua pihak supaya tidak mempandang rendah pelanggan dan melayan setiap pelanggan sama rata. 

Adakah anda pernah melalui perkara seperti ini di butik mewah atau mana-mana butik di Malaysia?

Sebagai makluman, beg hijau yang digalas Zainal dalam video adalah beg duffle edisi khas Louis Vuitton x Takashi Murakami yang bernilai sekitar USSD7,159 (RM21,120) di eBay!

 

Sumber: The Vocket

Sumber video: YouTube

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 6 Sep 2021
Trending Fri, 15 May 2020
Trending Tue, 16 Jun 2020

MAIWP Beri Insentif Buat Rakyat Hilang Pekerjaan

InshaaAllah semoga dengan bantuan ini dapat melegakan keresahan mereka..

Trending Thu, 23 Aug 2018

整容般的化妆技术「大婶一秒变女神」

市面上除了有越来越多厉害的化妆品外,女孩们的化妆术也更强大啦!近日在抖音上又有一用户放了堪称整形前后对比的美妆影片,这到底有多厉害呢?

Trending Sun, 21 Jan 2018

Uruskan ‘Parcel’ Di China Menggunakan Robot Untuk Online Shoppers

Guna Robot Uruskan ‘Parcel’ Di China Untuk Di Hantar Kepada ‘Kaki Shopping’ Dalam Talian

Trending Mon, 7 Dec 2020

| Live TV