Trending By: tex_admin March 8, 2019 @ 11:39am

Pembantu Rumah ini ditangkap majikan kerana cuba seludup wang dalam kotak minuman!

Mencuri bukan saja boleh memberikan kesan yang buruk kepada reputasi seseorang, malah boleh menjejaskan masa depan individu terbabit. Lebih-lebih lagi jika mencuri daripada majikan sendiri!

Satu video yang dimuat naik seorang netizen bernama Nicole pada 6 Mac lalu telah tular dalam media sosial.

Menurut China Press, wanita itu baru sahaja menamatkan tempoh pekerjaannya di Malaysia dan harus pulang ke negara asalnya. Namun begitu, majikannya mendapati pembantu rumahnya itu berkelakuan pelik dan membuat keputusan untuk melihat air kotak yang ingin dibawa bersamanya.

Dalam video terbabit, beliau mendedahkan perbuatan pembantu rumahnya yang cuba menyeludup sejumlah wang ke negara asalnya dan bernasib baik kerana dapat menghidu perbuatannya sebelum wanita berkenaan sempat menaiki pesawat.

Majikan itu dilihat meminta pembantu rumahnya itu untuk membuka kembali kotak air berkenaan, tetapi pembantu rumahnya dilihat cuba berdalih dengan memberi alasan ia sukar untuk dibuka.

Beliau diberikan gunting, namun masih enggan membukanya. Geram dengan sikap sambalewa pekerjanya itu, beliau mengambil keputusan untuk menggunting sendiri kotak air berkenaan .

Lebih mengejutkan, wang yang terdiri daripada Dolar Singapura dan Yuan China itu dilipat secara kecil, disumbat dan dibungkus kembali dengan kemas ke dalam kotak air terbabit.

Difahamkan, sebelum itu anak majikannya pernah menyatakan beliau kehilangan wang tunai berjumlah RM6,000 dalam Dolar Singapura ketika sambutan Tahun Baharu Cina. Keluarga berkenaan mengesyaki pembantu rumah itu, tetapi beliau menafikan!

Penemuan wang dalam kotak minuman itu menyebabkan pembantu rumah berkenaan menjadi suspek utama di sebalik kehilangan wang anak majikannya.

Seperti yang dilihat dalam video yang dirakam oleh suami majikan itu, pembantu rumahnya kelihatan langsung tidak berasa takut atau menyesal kerana ditangkap. Riak mukanya bersahaja seolah-olah tidak merasakan bahawa perbuatannya adalah salah.

Menakutkan bukan? Selidik dahulu latar belakang pembantu rumah sebelum anda mengambilnya sebagai pekerja!

Sumber: World Of Buzz

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Aug 2019

Kanak-Kanak Leka Main Basikal Maut Kerana Anjing ”Pit Bull”

Kanak-Kanak Leka Main Basikal Maut Jadi Mangsa Serangan Buas Kumpulan Anjing ”Pit Bull”

Trending Sat, 13 Jan 2018

Malaysia Lokasi Terbaik Untuk Bersara, Betul Ke??

Malaysia adalah lokasi ideal kerana iklim tropika dan menawarkan pilihan terbaik untuk pesara sama ada di tengah-tengah bandar atau di pekan kecil, yang kebanyakannya dikelilingi alam semula jadi atau pantai

Trending Fri, 19 Jun 2020
Trending Tue, 10 Sep 2019

You Get Haze! You Get Haze! Everyone Gets Haze!

Malaysia has only got four seasons; raya, monsoon, durian and HAZE!

Trending Tue, 17 Mar 2020

5 Filem Hollywood Yang Ditunda Tayang Akibat Covid-19

PENYEBARAN wabak Corona atau Covid-19 yang menyerang masyarakat dunia pada waktu ini sedikit sebanyak meninggalkan kesan kepada industri perfileman negara dan luar negara. Beberapa filem hebat Holywood terpaksa ditangguhkan tayangannya akibat penularan wabak yang semakin […]

Trending Mon, 13 Jan 2020

43 Tahun Tidak Meletus, Gunung Taal Mengeluarkan Debu!

Satu daripada gunung berapi paling aktif yang terletak 65 kilometer di Selatan Manila dilaporkan telah mengeluarkan debu pada petang Ahad. Situasi ini mengakibatkan penduduk dan pelancong di sekitarnya diarahkan berpindah untuk menyelamatkan diri. Menurut Ketua […]

Trending Thu, 12 Apr 2018

征兵选拔惊见「超凶爆乳妹」肩带一秒滑落

泰国宪法规定男性有服兵役的义务,因此每年都会举行征兵选拔。今年4月,东北部呵叻府(นครราชสีมา)依例进行征召,现场除了一般男性外,还出现好几名长发飘逸、气质绝佳的女子。

Trending Mon, 9 Jul 2018

Kuala Lumpur’s Homeless People Receive New Life by Becoming Tour Guides

It’s a good opportunity to reduce the amount of homeless people living on the streets.

| Live TV