Trending By: tex_admin March 8, 2019 @ 11:39am

Pembantu Rumah ini ditangkap majikan kerana cuba seludup wang dalam kotak minuman!

Mencuri bukan saja boleh memberikan kesan yang buruk kepada reputasi seseorang, malah boleh menjejaskan masa depan individu terbabit. Lebih-lebih lagi jika mencuri daripada majikan sendiri!

Satu video yang dimuat naik seorang netizen bernama Nicole pada 6 Mac lalu telah tular dalam media sosial.

Menurut China Press, wanita itu baru sahaja menamatkan tempoh pekerjaannya di Malaysia dan harus pulang ke negara asalnya. Namun begitu, majikannya mendapati pembantu rumahnya itu berkelakuan pelik dan membuat keputusan untuk melihat air kotak yang ingin dibawa bersamanya.

Dalam video terbabit, beliau mendedahkan perbuatan pembantu rumahnya yang cuba menyeludup sejumlah wang ke negara asalnya dan bernasib baik kerana dapat menghidu perbuatannya sebelum wanita berkenaan sempat menaiki pesawat.

Majikan itu dilihat meminta pembantu rumahnya itu untuk membuka kembali kotak air berkenaan, tetapi pembantu rumahnya dilihat cuba berdalih dengan memberi alasan ia sukar untuk dibuka.

Beliau diberikan gunting, namun masih enggan membukanya. Geram dengan sikap sambalewa pekerjanya itu, beliau mengambil keputusan untuk menggunting sendiri kotak air berkenaan .

Lebih mengejutkan, wang yang terdiri daripada Dolar Singapura dan Yuan China itu dilipat secara kecil, disumbat dan dibungkus kembali dengan kemas ke dalam kotak air terbabit.

Difahamkan, sebelum itu anak majikannya pernah menyatakan beliau kehilangan wang tunai berjumlah RM6,000 dalam Dolar Singapura ketika sambutan Tahun Baharu Cina. Keluarga berkenaan mengesyaki pembantu rumah itu, tetapi beliau menafikan!

Penemuan wang dalam kotak minuman itu menyebabkan pembantu rumah berkenaan menjadi suspek utama di sebalik kehilangan wang anak majikannya.

Seperti yang dilihat dalam video yang dirakam oleh suami majikan itu, pembantu rumahnya kelihatan langsung tidak berasa takut atau menyesal kerana ditangkap. Riak mukanya bersahaja seolah-olah tidak merasakan bahawa perbuatannya adalah salah.

Menakutkan bukan? Selidik dahulu latar belakang pembantu rumah sebelum anda mengambilnya sebagai pekerja!

Sumber: World Of Buzz

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 23 Nov 2020

SOP Rentas Daerah Kini Dilonggarkan, 3 Jenis Rentas Daerah Yang Dibenarkan

Korang yang nak rentas daerah atau negeri, wajib baca!

Trending Tue, 24 Apr 2018

Berjaya Tukar Nama, Selamat Tinggal Kentut!

Ihsan berkata anak lelakinya sering enggan ke sekolah kerana selalu diejek rakan-rakannya. Lihat betapa besar pengorbanan bapanya kepada anak, sanggup menukar nama!

Trending Tue, 25 Aug 2020
Trending Wed, 21 Oct 2020
Trending Fri, 29 Jan 2021

Farisha Iris Tak Gila Populariti

Gila apa pula ni dik non…

Featured Tue, 21 Sep 2021
Trending Thu, 9 Jul 2020
Trending Fri, 21 Aug 2020

Netizen Takut Wujud Kluster Langkawi, Gara-Gara Lelaki Gelang Pink Ini

Semoga lelaki gelang pink ini terus patuh SOP

| Live TV