Trending By: Padin December 18, 2020 @ 6:43pm

Penantian 11 Tahun Terbalas… Zizi Kirana Hilang Kata-Kata, Bersyukur ‘Eh’ Mara Ke AJL35

Penyanyi Zizi Kirana sangat bersyukur kerana jatuh bangun selama 11 tahun dalam industri muzik terbalas dengan penyertaan di Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35).

Membawakan lagu Eh, Zizi mengakui perjalanan beronak duri dalam bidang nyanyian mengajarnya erti kesabaran.

“Saya sertai program realiti, selepas itu menyertai kumpulan The Fabulos Cat, kemudian tampil solo dan pernah juga menyertai kumpulan Nukilan. Kini, saya kembali sebagai penyanyi solo dan sudah mengeluarkan pelbagai lagu.

“Apa yang saya lalui 11 tahun mengajar saya erti usaha dan sabar. Saya tak boleh cepat berputus asa bila apa yang saya buat tak menjadi.

“Bila saya kembali mengingati perjalanan saya dari awal, pernah buat lagu dan tak dapat sambutan, ke sana sini… Akhirnya apa yang saya buat terbalas apabila Eh berjaya ke AJL35.

“Tiada apa yang dapat saya ucapkan selain bersyukur kepada Allah. Alhamdulillah saya sangat menghargainya,” kata Zizi kepada Xtra.

Terkejut apabila lagunya diumumkan melangkah ke peringkat akhir, Zizi mengakui masih belum mempunyai perancangan mengenai konsep persembahan yang bakal dibawakan.

“Sejujurnya, saya terkejut. Bila saya dengar lagu saya diumumkan sebagai pemenang, saya hilang kata-kata. Saya masih belum fikirkan lagi mengenai konsep persembahan di pentas AJL35 nanti.

“Insya-Allah, selepas ini saya akan duduk berbincang dengan pihak pengurusan saya. Saya mohon doa agar segalanya dipermudahkan,” katanya lagi.

Selain Eh, 11 lagi lagu lain yang layak bertanding di AJL35 diumumkan di akhir episod tiga Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35).

ARTIKEL BERKENAAN: Senarai Penuh 12 Finalis AJL35

Mematuhi garis panduan prosedur operasi standard (SOP), episod tiga SFMM35 bersiaran tanpa penonton seperti program-program siaran langsung yang lain dari Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 20 Mar 2022

“Tolong Bertanggungjawab, Motif Keluarkan ‘Footage’ Belum Disunting?” – Umie Aida Bidas Isu Adegan Panas Zul Ariffin

Menurut Umie Aida, kakaknya Erma Fatima selaku penerbit drama ini mengakui dia berasa sangat bimbang berhubung babak intim yang dimuat naik tanpa keizinannya.

Trending Wed, 7 Apr 2021

Tak Mungkin Mendua Menjadi Taruhan Terbaru Fadh Majid

Penyanyi Fadh Majid melancarkan single keduanya, Tak Mungkin Mendua yang mendpat sentuhan Ajai selaku komposer dan Fedtri Yahya selaku penulis lirik. Single kedua Fadh menyusul sesudah setahun single pertamanya, Bukan Takdirku dilancarkan. Dilahirkan dengan nama

Trending Wed, 15 Aug 2018

Lelaki Berlagak Pondan Bakal Kena Denda RM 1000

Lelaki yang berpakaian atau berlagak seperti pondan adalah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 7 Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kelantan 1985.

Trending Fri, 31 May 2019

宠物学校「小朋友午睡照」意外爆红!

宠物学校「小朋友午睡照」意外爆红!网友惊讶:没想到睡觉也是训练内容。

Featured Thu, 1 Dec 2022
Trending Sat, 3 Jul 2021

Dijangka Tempoh 3 Bulan Akan Datang Lebih Kritikal – Khairy

Semoga Malaysia sentiasa terpelihara ♥

Trending Sat, 23 Feb 2019

Wanita 59 Tahun Sanggup ‘Ubah’ Wajah Hanya Kerana Hutang 16 Juta

Lari Dari Bayar Hutang RM16 Juta, Wanita 59 Tahun Sanggup ‘Ubah’ Wajah

Featured Mon, 12 Apr 2021

Benzoloo, Jonathan Tse Kini Semakin “Bebas”..

Kredibiliti muzikal dalam diri dua penyanyi, Benzooloo dan Jonathan Tse tidak perlu disangkal semakin terbukti berada dalam kelas tersendiri. Kini mereka tampil bergabung menerusi lagu terbaru berjudul Bebas. Bebas adalah lagu kedua kerjasama mereka selepas

Trending Thu, 20 Sep 2018

Ringgit Merosot Tak Jejas Rakyat Malaysia Pergi Melancong

MATTA mengesahkan penurunan nilai ringgit tidak menjejaskan prestasi jualan mereka sebaliknya meraih keuntungan.

| Live TV