Trending By: Padin December 18, 2020 @ 6:43pm

Penantian 11 Tahun Terbalas… Zizi Kirana Hilang Kata-Kata, Bersyukur ‘Eh’ Mara Ke AJL35

Penyanyi Zizi Kirana sangat bersyukur kerana jatuh bangun selama 11 tahun dalam industri muzik terbalas dengan penyertaan di Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35).

Membawakan lagu Eh, Zizi mengakui perjalanan beronak duri dalam bidang nyanyian mengajarnya erti kesabaran.

“Saya sertai program realiti, selepas itu menyertai kumpulan The Fabulos Cat, kemudian tampil solo dan pernah juga menyertai kumpulan Nukilan. Kini, saya kembali sebagai penyanyi solo dan sudah mengeluarkan pelbagai lagu.

“Apa yang saya lalui 11 tahun mengajar saya erti usaha dan sabar. Saya tak boleh cepat berputus asa bila apa yang saya buat tak menjadi.

“Bila saya kembali mengingati perjalanan saya dari awal, pernah buat lagu dan tak dapat sambutan, ke sana sini… Akhirnya apa yang saya buat terbalas apabila Eh berjaya ke AJL35.

“Tiada apa yang dapat saya ucapkan selain bersyukur kepada Allah. Alhamdulillah saya sangat menghargainya,” kata Zizi kepada Xtra.

Terkejut apabila lagunya diumumkan melangkah ke peringkat akhir, Zizi mengakui masih belum mempunyai perancangan mengenai konsep persembahan yang bakal dibawakan.

“Sejujurnya, saya terkejut. Bila saya dengar lagu saya diumumkan sebagai pemenang, saya hilang kata-kata. Saya masih belum fikirkan lagi mengenai konsep persembahan di pentas AJL35 nanti.

“Insya-Allah, selepas ini saya akan duduk berbincang dengan pihak pengurusan saya. Saya mohon doa agar segalanya dipermudahkan,” katanya lagi.

Selain Eh, 11 lagi lagu lain yang layak bertanding di AJL35 diumumkan di akhir episod tiga Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35).

ARTIKEL BERKENAAN: Senarai Penuh 12 Finalis AJL35

Mematuhi garis panduan prosedur operasi standard (SOP), episod tiga SFMM35 bersiaran tanpa penonton seperti program-program siaran langsung yang lain dari Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Oct 2023
Trending Tue, 23 Feb 2021
Trending Mon, 9 Jul 2018

别再被骗!六点真相证明《小叮当》大雄根本是个超级天才!

相信不少大小朋友,小时候都曾经看过漫画或是卡通版的《小叮当》吧?每次考零分的大雄都把大家骗了,六点真相证明大雄根本是个超级天才!

Trending Sat, 30 Dec 2017

Hukuman Penjara 13,275 Tahun Siapakah Dia?

hukuman penjara 13,275 tahun ke atas seorang lelaki kerana menipu 570 juta Baht di Thailand baru-baru ini

Trending Sun, 27 Dec 2020
Hiburan Thu, 21 Dec 2023
Hiburan Thu, 24 Nov 2022

“Itu Mak Iti! Mak Iti Buat Video!”- Gelagat Aafiyah Panggil Siti Nurhaliza ‘Mak Iti’ Curi Tumpuan Netizen

Pasti ramai yang mengenali anak kepada Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Siti Aafiyah yang sering mencuri tumpuan netizen dengan gelagat comelnya. Terbaharu, tular hantaran seorang pengguna TikTok bernama @watieysoong yang berkongsi video Siti sedang merakam […]