Trending By: Padin December 18, 2020 @ 6:43pm

Penantian 11 Tahun Terbalas… Zizi Kirana Hilang Kata-Kata, Bersyukur ‘Eh’ Mara Ke AJL35

Penyanyi Zizi Kirana sangat bersyukur kerana jatuh bangun selama 11 tahun dalam industri muzik terbalas dengan penyertaan di Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35).

Membawakan lagu Eh, Zizi mengakui perjalanan beronak duri dalam bidang nyanyian mengajarnya erti kesabaran.

“Saya sertai program realiti, selepas itu menyertai kumpulan The Fabulos Cat, kemudian tampil solo dan pernah juga menyertai kumpulan Nukilan. Kini, saya kembali sebagai penyanyi solo dan sudah mengeluarkan pelbagai lagu.

“Apa yang saya lalui 11 tahun mengajar saya erti usaha dan sabar. Saya tak boleh cepat berputus asa bila apa yang saya buat tak menjadi.

“Bila saya kembali mengingati perjalanan saya dari awal, pernah buat lagu dan tak dapat sambutan, ke sana sini… Akhirnya apa yang saya buat terbalas apabila Eh berjaya ke AJL35.

“Tiada apa yang dapat saya ucapkan selain bersyukur kepada Allah. Alhamdulillah saya sangat menghargainya,” kata Zizi kepada Xtra.

Terkejut apabila lagunya diumumkan melangkah ke peringkat akhir, Zizi mengakui masih belum mempunyai perancangan mengenai konsep persembahan yang bakal dibawakan.

“Sejujurnya, saya terkejut. Bila saya dengar lagu saya diumumkan sebagai pemenang, saya hilang kata-kata. Saya masih belum fikirkan lagi mengenai konsep persembahan di pentas AJL35 nanti.

“Insya-Allah, selepas ini saya akan duduk berbincang dengan pihak pengurusan saya. Saya mohon doa agar segalanya dipermudahkan,” katanya lagi.

Selain Eh, 11 lagi lagu lain yang layak bertanding di AJL35 diumumkan di akhir episod tiga Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35).

ARTIKEL BERKENAAN: Senarai Penuh 12 Finalis AJL35

Mematuhi garis panduan prosedur operasi standard (SOP), episod tiga SFMM35 bersiaran tanpa penonton seperti program-program siaran langsung yang lain dari Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 26 Aug 2019

Reminisce Malaysia’s Beautiful History and Stories Through Malaysian Maestro Hotels

Steeped in history; Malaysian hotels with a unique story to tell.

Trending Thu, 3 Sep 2020
Trending Sun, 24 Dec 2017

Ibu Hamil 5 Bulan & Keatas Boleh Balik Awal Sejam

Ibu Hamil 5 Bulan & Keatas Boleh Balik Awal Sejam Bermula 1 Januari 2018

Trending Wed, 4 Apr 2018

Ayam ‘Crispy’ Kena Perli?

“Satu-satunya makanan yang sepatutnya rangup adalah ayam goreng kami. Tahniah Masterchef Zaleha!” menurut kapsyen dimuat naik bersama gambar itu.

Trending Fri, 4 Oct 2019

Bayi Maut Kepala Terkena Kipas Siling

Bapa Tiri Dakwa Tak Sengaja Lambung Anak

Trending Thu, 22 Feb 2018

INILAH WAJAH BABY NEY NEY

Wahh!!! Comel sungguh Baby Ney Ney!!!

| Live TV