Trending By: SGMS Enal August 15, 2019 @ 1:51pm

Pendaratan Cemas Atas Padang Kerana Burung Tersekat Di Enjin Pesawat

Satu kemalangan melibatkan sebuah pesawat Airbus A321 Rusia terpaksa mendarat secara cemas atas padang berhampiran dengan lapangan Terbang Moscow – Zhukovsky, Rusia akibat daripada seekor burung yang tersekat pada bahagian enjin pesawat dan mengakibatkan berlaku kebakaran pada enjin pesawat terbabit.

Pesawat yang mempunyai 234 orang penumpang termasuk tujuh anak kapal itu dikatakan berlepas untuk ke bandar Crimean Simferopol. Bagaimanapun, terdapat beberapa penumpang yang cedera dan para penumpang dipindahkan dengan segera.

Menurut jurucakap Kementerian Kesihatan Wilayah Moscow mengatakan bahawa tiada penumpang yang dibawa ke hospital tetapi menerima rawatan berhampiran tapak kejadian.

Sumber: Airlive.net

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 29 Aug 2019

空气污染可能会让人变得更加暴力!

研究人员对美国8600万人的13年数据进行分析后发现,空气污染越严重,暴力犯罪就越多……

Trending Mon, 20 Jul 2020

Wajibkan Pemakaian Pelitup Muka Di Tempat Awam

Dalam sidang media yang berkangsung hari ini, kerajaan memaklumkan bahawa mereka sedang pertimbangkan tentang kewajipan pemakaian pelitup muka di tempat awam. Perkara ini khas disampaikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa kerajaan […]

Trending Sun, 18 Mar 2018

Sebab ‘Selfie”, Tertembak Ketika Asyik Bergambar Bersama Pistol

Kerana selfie, lelaki maut akibat tertembak kerana asyik bergambar dengan pistol

Trending Wed, 30 Jun 2021
Trending Mon, 10 Dec 2018

“Rindu Sebagai Seorang Kawan” – Sharifah Rose

Sudah berdamai, namun bukan kembali bercinta dengan Ismail Izzani.

Trending Wed, 27 Jan 2021
Trending Wed, 4 Apr 2018

Peminjam Lunas Hutang, PTPTN Berjaya Kutip RM 1.84 bilion

“Ini merupakan kesan positif daripada tindakan menyenarai hitam peminjam yang lalai membayar pinjaman. Ia jelas menunjukkan tindakan tersebut bukan untuk menindas tetapi mendidik peminjam supaya mereka lebih berintegriti dan bertanggungjawab membayar hutang,” katanya.

Trending Mon, 12 Apr 2021

“Sesuatu Yang Saya Tunggu-Tunggu” – Neelofa Teruja Sambut Kedatangan Ramadan Bersama Suami

Pengacara dan usahawan popular, Neelofa, 32, mengakui teruja menyambut kedatangan bulan Ramadan dengan suaminya, pendakwah selebriti Haris Ismail atau PU Riz, 26. Ini merupakan Ramadan pertama pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor yang diraikan bersama […]

| Live TV