Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Enal December 29, 2018 @ 8:44am

Pengantin Halau Tetamu Yang Bawa Kanak-Kanak Ke Majlis Perkahwinan

Majlis perkahwinan merupakan sesuatu yang manis buat pasangan yang berkahwin jika semuanya berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang halangan yang berlaku.

Namun, jika ada perkara sebaliknya berlaku, pasti akan menjejaskan mood pengantin pada hari bahagianya itu.

Seperti yang diceritakan di laman sesawang Reddit, sepasang pengantin terpaksa meminta salah seorang tetamu jemputan mereka yang membawa anak untuk meninggalkan majlis tersebut kerana sebelumnya telah dipesan bahawa anak-anak kecil tidak dibenarkan untuk menghadiri majlis tersebut.

Pasangan suami isteri itu membawa 2 orang anak mereka; 1 bayi dan 1 anak kecil berumur dalam lingkungan 3 ke 4 tahun. Pengantin perempuan cuba meminta ibu bapa itu untuk tidak membawa masuk anak-anak mereka ke majlisnya namun tidak dipersetujui oleh mereka.

Disebabkan itu, pengantin perempuan telah meminta pasangan itu untuk pulang.

Pengantin perempuan menjelaskan mengapa dia melarang tetamu untuk membawa anak mereka adalah kerana dia tidak mahu terjadi sebarang kemalangan melibatkan kanak-kanak ketika majlis sedang berlangsung terutamanya apabila ibu bapa terlepas pandang dengan anak mereka.

Pada awalnya, pasangan suami isteri tersebut enggan meninggalkan majlis dan menjamin akan memastikan anak mereka sentiasa dibawah jagaan mereka sebelum pengantin mula naik berang dan meminta mereka segera meninggalkan majlis.

Artikel ini mendapat pelbagai reaksi dari netizen di Reddit yang rata-ratanya bersetuju dengan tindakan yang diambil oleh pengantin itu dan mengatakan urusan berkaitan tetamu jemputan merupakan hak milik yang empunya majlis.

Sumber: Dailymail

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 25 Oct 2018

10张你一定看过「严重PS失误」的电影海报

其实好像真的很少人会仔细地去观察电影海报,不过海报正是最多不合逻辑和奇怪的东西会出现的地方。若不仔细观察,你能看出问题吗?

Trending Thu, 25 Jun 2020
Trending Wed, 6 Jun 2018

Kejam! Lelaki Tikam Ibu Sebab Kari Ayam

Dalam kejadian di Badepuram, Guntur, Andhra Pradesh itu, Bejjam Kishore, 45, membeli ayam pada Ahad lalu dan memberi kepada ibunya, Bejjam Mariamma, 80, lapor Times of India.

Trending Fri, 20 Dec 2019
Trending Mon, 18 Jun 2018

Kejam! Alami Halusinasi Sampai Kelar Anak Sendiri

Berdasarkan siasatan awal, suspek tidak mempunyai masalah atau rekod mengalami gangguan mental.

Trending Tue, 19 Nov 2019

Jaclyn Hill’s New Holiday Collection Accused of “Copying” Fenty Beauty

So does this mean that Fenty Beauty owns the octagonal shape?

Trending Wed, 15 Jan 2020
Trending Thu, 23 Aug 2018

Video Pakcik Jitra Terus Tular, Tukang Rakam Nafi Reka Cerita

Hang susun kerepek hang penuh meja, tak payah berjalan dari semasa ke semasa. Ni kerepek habis hang pandai pergi top up pulak. Hampa pakat kata dia kaya kan? P beli meja satu. Payung tak payah pun tak apa memandangkan meniaga awaktu malam.

| Live TV