Trending By: SGMS Enal December 29, 2018 @ 8:44am

Pengantin Halau Tetamu Yang Bawa Kanak-Kanak Ke Majlis Perkahwinan

Majlis perkahwinan merupakan sesuatu yang manis buat pasangan yang berkahwin jika semuanya berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang halangan yang berlaku.

Namun, jika ada perkara sebaliknya berlaku, pasti akan menjejaskan mood pengantin pada hari bahagianya itu.

Seperti yang diceritakan di laman sesawang Reddit, sepasang pengantin terpaksa meminta salah seorang tetamu jemputan mereka yang membawa anak untuk meninggalkan majlis tersebut kerana sebelumnya telah dipesan bahawa anak-anak kecil tidak dibenarkan untuk menghadiri majlis tersebut.

Pasangan suami isteri itu membawa 2 orang anak mereka; 1 bayi dan 1 anak kecil berumur dalam lingkungan 3 ke 4 tahun. Pengantin perempuan cuba meminta ibu bapa itu untuk tidak membawa masuk anak-anak mereka ke majlisnya namun tidak dipersetujui oleh mereka.

Disebabkan itu, pengantin perempuan telah meminta pasangan itu untuk pulang.

Pengantin perempuan menjelaskan mengapa dia melarang tetamu untuk membawa anak mereka adalah kerana dia tidak mahu terjadi sebarang kemalangan melibatkan kanak-kanak ketika majlis sedang berlangsung terutamanya apabila ibu bapa terlepas pandang dengan anak mereka.

Pada awalnya, pasangan suami isteri tersebut enggan meninggalkan majlis dan menjamin akan memastikan anak mereka sentiasa dibawah jagaan mereka sebelum pengantin mula naik berang dan meminta mereka segera meninggalkan majlis.

Artikel ini mendapat pelbagai reaksi dari netizen di Reddit yang rata-ratanya bersetuju dengan tindakan yang diambil oleh pengantin itu dan mengatakan urusan berkaitan tetamu jemputan merupakan hak milik yang empunya majlis.

Sumber: Dailymail

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 23 Sep 2020
Trending Wed, 6 Nov 2019

After 11 Years of Painting Her Footwear, A Black Ballerina Finally Gets A Pointe Shoes That Matches Her Skin

For over a decade, she has only hand-dyed her pointe shoes with foundation just so that they’re the same colour as her legs.

Trending Mon, 21 Jun 2021

Lagu Kesetiaan Jadi ‘OST’ Video Cemas Pintu ATM Tertutup, Siti Sarah Nak Bagi Hadiah Kepada Pemuda Viral!

Penyanyi Siti Sarah mahu memberikan hadiah kepada pemuda yang hampir terperangkap di dalam bank selepas mengeluarkan wang di mesin teler automatik atau automated teller machine (ATM). Potongan video memaparkan aksi pemuda yang hampir terperangkap itu […]

Trending Sat, 23 Jun 2018

自闭症少年字体超端正 网友惊叹:根本像列印出来

中国一名16岁少年林文彬「握着笔的手,在纸上一笔一画地写字」,就这样只是拍摄他写字非常端正公整的视频,吸引了730万人狂赞。

Trending Fri, 19 Oct 2018

Kes Langgar Lari, Empat Pelajar Universiti Ditahan!

Penahanan mereka dibuat kira-kira jam 12 tengah malam tadi membabitkan suspek warga Yaman di Persiaran Putra Permai Selesa, Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan.

Featured Thu, 1 Apr 2021

“Beberapa VVIP Telah Dikompaun..”- Pihak Polis Buka 12 Kertas Siasatan Melibatkan Golongan VVIP

Sejak akhir-akhir ini, pelbagai laporan diterima oleh pihak polis melibatkan golongan VVIP yang melanggar standard prosedur operasi (SOP) yang telah digariskan MKN. Justeru, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed mengatakan, semua laporan […]

Trending Thu, 16 Jul 2020
Trending Tue, 20 Aug 2019

Start Your Voting Now Because The Finalists for ABPBH 32 is Here!

The heated and long-anticipated 32nd Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) finally announced the top 5 finalists for 20 categories that’ll soon be competing!

Trending Thu, 15 Mar 2018

Dinobat Kanak-Kanak Perempuan Paling Cantik Di Dunia, Ramai Lelaki Ajak Anastasia Knyazeva Dating!

Baru berusia 7 tahun, namun ramai lelaki mengajaknya keluar dan apa yang mengejutkan kebanyakan mereka adalah golongan dewasa. 

Trending Sun, 24 Feb 2019

美貌不过就是张皮囊!怪诞「鲜肉」照挑战你的审美观

在超市购买盒装的肉品时,你是不是也会拿起来审视一下肉的颜色是否鲜红,咦?这样「挑肉」是不是有点像我们在上传自拍照时,总会拍个N百次……

| Live TV