Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Yanie Baharom September 16, 2018 @ 5:00pm

Peragawati Popular Bangga Tayang Boyfriend Pemandu Tut Tut!

Bahagia bukan pada harta. Itulah kesimpulan kisah percintaan antara Nutchanart Chaichan dan lelaki pilihannya, Wutthichai Saeng-ngern. 

Di dalam dunia yang  sentiasa mendahulukan material daripada kebaikan insani, kisah ini mungkin boleh memberi harapan bahawa cinta tanpa syarat itu masih wujud.

Seorang peragawati popular di Thailand, menjadi bualan netizen di negara itu apabila meluahkan rasa cinta buat teman lelakinya yang sudah lima tahun dikenalinya di Facebook.

Foto: Facebook Nutchanart Chaichan

Apa yang menarik, biarpun Nutchanart Chaichan, 22, memiliki kecantikan dan kerjaya yang penuh glamor, namun dia tidak kekok untuk terus mendampingi Wutthichai Saeng-ngern, 25, yang bekerja sebagai pemandu tuk-tuk, dengan pendapatan tidak lebih 500 Baht (RM61) sehari.

“Kenapa saya pilih dia? Kami berbeza tetapi kami saling menyayangi.

“Apa yang awak makan, saya makan. Saya tahu awak sudah berusaha, awak tidak pernah merungut walaupun penat bekerja. Saya bahagia dan bangga,” tulis Nutchanart di Facebook.

Foto: Facebook Nutchanart Chaichan

Nutchanart juga mengakui dia sering disindir kerana memilih lelaki yang tidak berharta sebagai teman lelaki, namun ia tidak membuatkan dia berfikir dua kali.

“Jangan pandang rendah pada mereka yang tidak mempunyai pendapatan yang besar. Bahagia bukan pada harta.

“Saya tidak pernah rasa malu mendampinginya. Dia buat kerja yang halal dan jujur,” kata Nutchanart ketika ditemu ramah sebuah stesen televisyen.

Foto: Facebook Nutchanart Chaichan

Sumber: Coconuts Bangkok

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 18 Feb 2018

ITALIAN TOWN SELLS HOUSES FOR RM4 TO PREVENT POPULATION PLUMMET

There are 200 houses for sale at only RM4 each!

Trending Fri, 23 Apr 2021
Trending Tue, 4 Aug 2020

Penutupan Semula Semua Sekolah Sedang Dalam Perbincangan – Kementerian Pendidikan

Kementerian Pendidikan (KPM), melalui pengarah Jabatan Pendidikan Negeri (JPN), akan berbincang bersama pihak berkaitan jika terdapat keperluan menutup sekolah bagi mencegah penularan COVID-19 di kawasan yang terlibat, Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Kanan Pendidikan […]

Trending Mon, 19 Apr 2021
Trending Sun, 4 Mar 2018

Akauntan Ditipu Sindiket Pinjaman Wang Dari Facebook

Akibat terlalu mudah percaya terhadap iklan pinjaman wang di Facebook, seorang akauntan berputih mata dan menanggung kerugian sebanyak RM132,120 selepas ditipu sindiket menawarkan pinjaman wang yang tidak wujud. Menurut sumber, kejadian itu bermula pada awal […]

Featured Fri, 23 Apr 2021

Sebilangan Kecil Tidak Patuh SOP Punca Peningkatan Kes- Ismail Sabri

Walaupun musim perayaan Aidilfitri hampir menjelang tiba namun sehingga ke hari ini pergerakan rentas negeri masih tidak dibenarkan kerana ia merupakan antara penyumbang peningkatan kes Covid-19. Menurut Menteri Kanan, Datuk Seri Ismail Sabri, majoriti rakyat […]

Trending Wed, 6 May 2020
Trending Thu, 30 Nov 2017

Lelaki Terlepas Hukuman 60 Tahun Atas Tuduhan Merogol

Lelaki Terlepas Hukuman 60 Tahun Atas Tuduhan Merogol, Katanya Mangsa 16 tahun Lakukan Seks Atas Kerelaan

| Live TV