Trending By: Salma Syahbuddin December 22, 2020 @ 1:07pm

Perdana Menteri Tawar Jadi Individu Pertama Terima Suntikan Vaksin

Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menawarkan diri untuk menjadi individu pertama menerima suntikan vaksin Covid-19.

Tindakan ini diambil bagi menyakinkan rakyat bahawa vaksin Covid-19 yang diperoleh itu adalah selamat dan berkesan.

Menurutnya, ia akan diikuti dengan petugas barisan hadapan, sebelum diberikan kepada kumpulan sasar iaitu kumpulan berisiko tinggi seperti warga emas, mereka yang menghidap penyakit tidak berjangkit (NCD) dan penyakit saluran pernafasan kronik.

Selain itu, Tan Sri Muhyiddin Yassin juga menyeru agar semua pihak bersama-sama  membudayakan norma baharu dalam menjalani kehidupan seharian.

“Kita perlu menyesuaikan diri dengan norma baharu kerana virus ini telah pun berada di dalam komuniti. Insya-Allah, kita mampu menghadapi cabaran ini bersama” katanya dalam satu perutusan khas sebentar tadi.

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 28 Oct 2020
Trending Sat, 19 Dec 2020
Trending Thu, 23 Nov 2017

Tren 12 Gerabak Bawa Muatan Kargo Terbalik

Sebuah tren kargo tergelincir di stesen Bank Negara sekitar 5.15 pagi ini terganggu di laluan KTM dan ETS

Featured Mon, 21 Jun 2021

Cara Mohon Dan Semak Kelayakan BPR Tambahan, Bayaran RM 100 Hingga RM 500 Akhir Jun Ini

Umum maklum, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan bahawa golongan B40 akan menerima bantuan tunai sekali beri sebanyak RM500 sementara penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) berpendapatan RM1,000 ke bawah akan menerima bayaran tambahan sebanyak RM500 […]

Trending Wed, 6 Jun 2018

Kejam! Lelaki Tikam Ibu Sebab Kari Ayam

Dalam kejadian di Badepuram, Guntur, Andhra Pradesh itu, Bejjam Kishore, 45, membeli ayam pada Ahad lalu dan memberi kepada ibunya, Bejjam Mariamma, 80, lapor Times of India.

| Live TV