Featured By: Attiqah Mohd March 9, 2021 @ 6:19pm

Perjalanan Rentas Negeri Pelancongan Dibenarkan Dengan Syarat..

Menerusi sidang media Majlis Keselamatan Negeri bersama Menteri Kanan , Datuk Seri Ismail Sabri memaklumkan perjalanan pelancongan dibenarkan di antara dua negeri PKPP bermula 10 Mac.

Walaubagaimanapun, pergerakan tersebut perlu menggunakan kenderaa daripada agensi pelancongan yang berdaftar di bawah Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya.

Antara syarat syarat yang diperuntukkan adalah tidak boleh menggunakan kenderaan persendirian dan tidak dibenarkan untuk berhenti di negeri PKPB jika perlu melaluinya.

“Ia juga perlu menggunakan kenderaan pelancongan yang berdaftar dengan kementerian seperti bas pelancongan. Pelancongan dengan kenderaan persendirian masih tidak dibenarkan,” katanya dalam sidang media perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), di sini hari ini.

Selain itu, katanya, pergerakan kenderaan dari agensi pelancongan itu juga, perlu mendapat kebenaran polis.

Untuk info lanjut tonton video di bawah:

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 12 Aug 2021

Kes Kematian Wanita Hamil Naik Mendadak, Dr Hisham Minta Golongan Ini Segera Divaksin

Berikutan peningkatan kes kematian dan jangkitan teruk yang melibatkan wanita hamil telah meningkat secara mendadak, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), menyeru semua ibu hamil untuk mengambil vaksin. Menurut Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham

Featured Fri, 27 May 2022
Trending Tue, 17 May 2022

Akibat Tunggang Basikal Lajak, Pemuda Lumpuh & Hilang Kaki Kiri Sejak 14 Tahun… Mahu Bangkit Ubah Nasib Diri!

Basikal lajak punca pemuda ini lumpuh dan hilang kaki kiri sejak 14 tahun.

Featured Thu, 25 Jan 2018

10 Makanan Kekal Awet Muda

Kekal awet muda menjadi idaman ramai wanita. Hati mana yang tidak berbunga-bunga apabila dipuji kelihatan lebih muda daripada usia sebenar. Ketika ini banyak makanan atau suplemen tambahan yang boleh didapati di pasaran untuk kekal awet muda. Bagaimanapun, ada cara semulajadi yang lebih menjimatkan.

Trending Sun, 13 Sep 2020
Trending Thu, 19 Dec 2019

Comelnya gaun Katy Perry ni, jangan tak tahu ia jenama pereka tempatan!

Khoon Hooi terkenal dengan rekaan praktikal, moden dan sofistikated!

Featured Sat, 17 Dec 2022

Muncul Dengan Single Baby Papa, Pendekar Band Warnai Industri Muzik Tanah Air

Pendekar Band mula mewarnai industri muzik tanah air apabila muncul dengan single terbaharu berjudul Baby Papa. Bakat Pendekar Band telah dicungkil menerusi program realiti anjuran Hot FM (Lagu Cari Tuan) pada Julai 2022. Rezeki menyebelahi

Events Fri, 21 Oct 2022

IMAGI Kembali Dengan Single Puteri Kayangan

Nama mereka mungkin tidak segah band-band rock yang sedia ada di negara kita, namun bagi band rock indie, IMAGI, perkara tersebut bukanlah penghalang bagi mereka untuk terus berkarya. Terbaharu, IMAGI tampil dengan single keduanya berjudul

| Live TV