Trending By: SGMS Faida April 10, 2018 @ 10:24am

Pernah Terfikir Bercuti Ke Angkasa Bersama Keluarga? Nah, Sekarang Waktunya!

Kalau dah bosan bercuti kat pantai atau tempat sejuk, kat mana lagi eh yang best untuk pergi?

Korang pernah terfikir tak untuk bercuti ke angkasa? Bunyi macam mustahil tetapi ia mampu jadi realiti jika korang betul-betul berusaha!

Hotel mewah pertama di angkasa ‘The Aurora Station’ bakal menjanjikan pengalaman luar biasa tau.

Hotel ini dibina oleh syarikat Orion Span yang berpengkalan di Texas mempunyai pasukan tersendiri dalam misi jelajah angkasa bersama Nasa lebih 140 tahun.

Hotel mewah tersebut bakal dilengkap dengan dua orang krew dan ruang bilik yang memuatkan enam orang tetamu dalam 12 hari pengalaman seumur hidup.

Tetamu perlu membayar deposit terlebih dahulu sebelum menikmati pengalaman sekali seumur hidup ini yang dijangka bermula pada tahun 2022.

Jumpa keseluruhan bil sebanyak 6.7 juta pound (RM37 juta) untuk seorang tetamu.

Namun tetamu perlu menjalani latihan intensif pertama selama tiga bulan sebelum ‘bercuti’ di angkasa.

 

Sumber: Agensi

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 30 Apr 2018

‘Kota Hiburan’ Ala Disneyland Dibuka Di Riyadh

Antara bentuk hiburan yang terdapat di situ terdiri daripada Taman Tema Six Flags, litar permotoran, karnival kebudayaan, taman tema air, dan kompleks penginapan.

Featured Thu, 11 Mar 2021
Trending Wed, 22 Aug 2018

Bertumit Tinggi Dan Berbulu Mata Palsu, Fieyna Tajudin Pesilat Wanita Paling Stail!

Wanita dalam persalinan penuh gaya lengkap berhijab, bertumit tinggi dan berbulu mata palsu beraksi persis srikandi!

Featured Tue, 13 Jul 2021

“Ada Ibu Bapa Yang Tak Mampu Beli..”- Umie Aida Mohon Sumbangan Baju Pesakit Buat Kanak-Kanak Di IJN

Pelakon jelita, Datin Seri Paduka Umie Aida  meminta bantuan orang ramai yang mempunyai pakaian kanak-kanak terpakai berusia antara dua hingga lima tahun untuk memberi sumbangan  kepada pesakit kanak-kanak di wad Pediatrik Institut Jantung Negara (IJN). […]

Trending Tue, 23 Oct 2018

ALAMAK! Persalinan Percutian Neelofa Serupa Dengan Kain Tudung Pula?

Dah la photoshoot kat Maldives…sorry eh…kita kan kawan baik selamanya!

Trending Wed, 11 Nov 2020
Trending Wed, 27 Mar 2019
Trending Mon, 10 Jun 2019

日本推出「皮卡丘」主题婚礼!婚礼招待、料理、结婚证书全是皮卡丘

红包请放在宝贝球里!日本推出「皮卡丘」主题婚礼,从婚礼招待、婚宴料理到结婚证书全是皮卡丘。

Trending Wed, 14 Apr 2021
Trending Fri, 4 Dec 2020

KWSP i-Sinar : Pertimbang Permohonan Bagi Kategori 2

Peka dengan syarat untuk memudahkan urusan…

| Live TV