Trending By: SGMS Enal December 22, 2017 @ 2:00am

Pertemuan Di Dalam Grab, Sanggup Kejar

rang kita ini, kalau cantik aje mesti kurus dan putih. Jika sebaliknya, mula la nak kata belakang atau
ketawakan. Apa yang tuhan cipta itu semua cantik-cantik, dan tidak ada cacat celanya. Yang penting sihat tubuh badan.

Namun apa-apa pun, kisah percintaan kakak kita seorang ini romantik betul. Walaupun memiliki badan besar namun dia berjaya menarik hati seorang jejak dari Morocco. Wah bukan calang-calang yaa. Apa yang menariknya kisah pasangan ini, ia bermula secara tidak sengaja.

Mari ikuti perkongsian kisah cinta dari Aiffa Syakirin, bagaimana mereka bercinta dan kenapa dirinya menerima suaminya itu. Jodoh dan pertemuan itu semuanya terletak ditangan tuhan.

Kisahnya macam ini, akak seorang pengasuh dan part-time pemandu Grab. Tahun lepas, lebih kurang dalam bulan 10 ke 11 macam tu, husband akak travel ke Malaysia dan Singapore. Akak tinggal di JB. Masa husband dari Singapore masuk ke Malaysia.. di CIQ, dia pun guna Grab akak untuk ke Airport Senai. Akak memang seorang yang peramah lagi-lagi dengan outsiders. Hehehehe…Jadi dalam perjalanan tu akak borak lah dengan husband ni sampailah airport tu. Selang beberapa hari.

Akak dapat WhatsApp dari husband. Masa tu, husband dah balik Morocco dah. Kami berhubung jarak jauh. Selama setahun. Hanya berhubung guna WA, Skype dan Messenger. Husband akak ni dia petani kat sanan. Setiap kali musim sejuk dia tak bercucuk tanam. Jadi dia akan travel, tu yang last year dia travel Malaysia dan Singapore. Jadi, tahun ini, masuk je bulan 11 hari tu, dia travel ke sini sekali lagi untuk melamar akak dan terus kahwin..

Sepanjang perkenalan kami, dia tidak pernah buat akak rasa self-conscious dengan diri akak. Masa borak dalam Grab tu, dia rasa akak honest, sebab akak cerita akak full-time pengasuh, part-time Grab. So dia ckap akak independent. Walau badan besar tapi aktif. Bila lama berkawan, dia paling suka sebab akak tak hipokrit and penyayang kat budak-budak. Paling penting dia cakap, dia rasa akak jujur, sempoi, dan kelakar.

Dia betul-betul put effort dia. Semata-mata datang sini sekali lagi untuk kahwin dengan akak. Dia buktikan kesungguhan dia. Morocco bukan dekat, jadi bila dia betul-betul datang jumpa family. Datang dengan cara baik. Sebab tu akak terima. Memang kami tak pernah keluar dating. Sebelum tu,  jumpa sekali. Then kawan jarah jauh, Then, kahwin.

Sumber  – Instagram missjumboqueen Facebook Redup Redup Kerinduan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 8 Dec 2018

Cebisan Paru-Paru Terkeluar Melalui Mulut

Lelaki Batuk Sangat Teruk Sehingga Cebisan Paru-Paru Terkeluar Melalui Mulut

Trending Sun, 14 Jul 2019

Alahai…Budak Sekolah Pun Dah Pandai Vape Ke?

Anda nak rosakkan diri, silakan. Jangan pengaruhi anak-anak kecil ini. Tolonglah… saya merayu!

Trending Fri, 14 Feb 2020

[TERKINI] Covid-19 Bakal Ancam Populasi Dunia – Profesor Gabriel Leung

Semoga penyebaran virus ini menemui penawarnya

Trending Mon, 4 May 2020
Trending Thu, 23 Aug 2018

Video Pakcik Jitra Terus Tular, Tukang Rakam Nafi Reka Cerita

Hang susun kerepek hang penuh meja, tak payah berjalan dari semasa ke semasa. Ni kerepek habis hang pandai pergi top up pulak. Hampa pakat kata dia kaya kan? P beli meja satu. Payung tak payah pun tak apa memandangkan meniaga awaktu malam.

Trending Thu, 29 Nov 2018
Trending Tue, 14 May 2019

Amaran Buat Netizen! Jangan Mudah Percaya Produk Kosmetik Local, Nur Sajat Kini Didakwa

Buat sesetengah netizen yang obses dengan produk kosmetik tempatan, korang jangan ambil mudah mengenai perkara macam ni. Salah guna produk, merana seumur hidup. Hati- hati guys. 

Trending Tue, 2 Oct 2018

Malaysian Woman Shares Her First Experience of Brazilian Waxing

“The pain of Brazilian waxing is mostly psychological…”

Trending Wed, 4 Jul 2018

TERKINI : Najib Razak Diwakili 7 Peguam Bela

Datuk Seri Najib Razak dilihat bakal diwakili oleh barisan 7 peguam bela yang diketui oleh peguam kanan , Tan Sri Dr Muhammad Shafee Abdullah. 

| Live TV