Trending By: SGMS Enal December 22, 2017 @ 2:00am

Pertemuan Di Dalam Grab, Sanggup Kejar

rang kita ini, kalau cantik aje mesti kurus dan putih. Jika sebaliknya, mula la nak kata belakang atau
ketawakan. Apa yang tuhan cipta itu semua cantik-cantik, dan tidak ada cacat celanya. Yang penting sihat tubuh badan.

Namun apa-apa pun, kisah percintaan kakak kita seorang ini romantik betul. Walaupun memiliki badan besar namun dia berjaya menarik hati seorang jejak dari Morocco. Wah bukan calang-calang yaa. Apa yang menariknya kisah pasangan ini, ia bermula secara tidak sengaja.

Mari ikuti perkongsian kisah cinta dari Aiffa Syakirin, bagaimana mereka bercinta dan kenapa dirinya menerima suaminya itu. Jodoh dan pertemuan itu semuanya terletak ditangan tuhan.

Kisahnya macam ini, akak seorang pengasuh dan part-time pemandu Grab. Tahun lepas, lebih kurang dalam bulan 10 ke 11 macam tu, husband akak travel ke Malaysia dan Singapore. Akak tinggal di JB. Masa husband dari Singapore masuk ke Malaysia.. di CIQ, dia pun guna Grab akak untuk ke Airport Senai. Akak memang seorang yang peramah lagi-lagi dengan outsiders. Hehehehe…Jadi dalam perjalanan tu akak borak lah dengan husband ni sampailah airport tu. Selang beberapa hari.

Akak dapat WhatsApp dari husband. Masa tu, husband dah balik Morocco dah. Kami berhubung jarak jauh. Selama setahun. Hanya berhubung guna WA, Skype dan Messenger. Husband akak ni dia petani kat sanan. Setiap kali musim sejuk dia tak bercucuk tanam. Jadi dia akan travel, tu yang last year dia travel Malaysia dan Singapore. Jadi, tahun ini, masuk je bulan 11 hari tu, dia travel ke sini sekali lagi untuk melamar akak dan terus kahwin..

Sepanjang perkenalan kami, dia tidak pernah buat akak rasa self-conscious dengan diri akak. Masa borak dalam Grab tu, dia rasa akak honest, sebab akak cerita akak full-time pengasuh, part-time Grab. So dia ckap akak independent. Walau badan besar tapi aktif. Bila lama berkawan, dia paling suka sebab akak tak hipokrit and penyayang kat budak-budak. Paling penting dia cakap, dia rasa akak jujur, sempoi, dan kelakar.

Dia betul-betul put effort dia. Semata-mata datang sini sekali lagi untuk kahwin dengan akak. Dia buktikan kesungguhan dia. Morocco bukan dekat, jadi bila dia betul-betul datang jumpa family. Datang dengan cara baik. Sebab tu akak terima. Memang kami tak pernah keluar dating. Sebelum tu,  jumpa sekali. Then kawan jarah jauh, Then, kahwin.

Sumber  – Instagram missjumboqueen Facebook Redup Redup Kerinduan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 22 Apr 2020

Ketahui Kadar Zakat Dan Cara Pembayaran Zakat Sepanjang PKP

Walaupun berdepan dengan PKP, zakat fitrah wajib ditunaikan..

Featured Sun, 9 Jan 2022

Dikatakan Bawa Aura Negatif Dalam Pengacaraan, Ini Komen Uyaina Arshad

Pelakon dan pengacara jelita Uyaina Arshad tampil menjawab komen negatif dari seorang warganet yang mengatakan cara pengacaraannya di dalam program Wanita Hari Ini (WHI) membawa aura negatif kepada penonton. Menurut Uyaina, dia seorang yang jarang […]

Featured Thu, 30 Dec 2021

Ugut Mahu Bakar Rumah Jika Bapa Tak Beli Burger, Lelaki 29 Tahun Dipenjara

Mahkamah Majistret Selayang pada Rabu menjatuhkan hukuman penjara lima bulan terhadap seorang lelaki yang membuat ugutan untuk membakar rumah jika bapanya tidak membeli burger untuknya dengan segera. Memetik laporan BERNAMA, Mohammad Adib Akmal Mohd Sauffi, […]

Featured Wed, 22 Sep 2021
Trending Tue, 21 Jan 2020

Manusia Paling Kerdil Meninggal Dunia

Salam Takziah buat keluarga mendiang

Trending Wed, 21 Aug 2019

Mattel BTS IDOL Dolls and UNO™ BTS are Now Ready to be Grabbed by ARMYs in Malaysia

The wait is over! Malaysian ARMYs can now have their favourite oppas in their rooms with dolls and cards from major retailers later this month.

Trending Mon, 19 Oct 2020
Trending Wed, 8 Jan 2020

Pesawat Ukraine Seramai 170 Maut Akibat Terhempas di Tehran

Sebuah pesawat penerbangan Ukraine yang membuat sekurang-kurangnya 170 penumpang terhempas pada Rabu sebaik sahaja berlepas daripada Lapangan Terbang Antarabang Imam Khomeini di Tehran, dengan semua yang berada dalam pesawat terkorban, menurut stesen televisyen milik kerajaan […]

Featured Thu, 10 Jun 2021

Peminjam PTPTN Terjejas Boleh Tangguh Bayaran 3 Bulan

Peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang hilang pendapatan kerana diberhentikan kerja atau pendapatan terjejas, boleh memohon untuk menangguhkan bayaran balik pinjaman selama tiga bulan. Ketua Eksekutif PTPTN, Ahmad Dasuki Abdul Majid berkata, peminjam […]

Trending Tue, 4 Dec 2018

Tiga Maut Akibat Letupan Di Kompleks City One Megamall

Restoran berkenaan akan dibuka secara rasmi esok dan hari ini pekerja restoran berkenaan serta pekerja kontrak sedang sibuk membuat persiapan akhir.

| Live TV