Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Enal October 11, 2019 @ 11:16am

Pesawat Typhoon Dan Hawk 108 Gegar Langit Kuala Lumpur

Hari ini ruang udara Kuala Lumpur dikejutkan dengan bunyi deruman enjin pesawat pejuang Hawk (TUDM) dan Typhoon (RAF) kira-kira jam 10.15 pagi tadi yang melintasi Menara Berkembar KLCC.

Sebelum ini pihak Tentera Udara Diraja Malaysia menerusi satu kenyataan telah menasihatkan orang ramai agar tidak merasa cemas sekiranya melihat pesawat-pesawat pejuang terbang rendah di ruangan udara menara tersebut.

Hal ini berikutan koordinasi terbang lintas antara pesawat Hawk 108 milik TUDM bersama empat buah pesawat Typhoon milik Royal Air Force (RAF) sempena Eksesais Bersama LIMA.

 

Sumber: Tentera Udara Diraja Malaysia & Twi

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 20 Jun 2018

这只狗狗每次都会「自己搭公车到公园玩」

在美国西雅图竟然有一只会自己搭公车的狗狗!

Trending Tue, 9 Feb 2021
Trending Wed, 8 Aug 2018

「动漫英雄人物」日常都在做什么?摄影师以镜头偷窥

动漫英雄人物日常都在做什么?摄影师以镜头「偷窥」揭发他们惊人的另一面!

Trending Thu, 1 Mar 2018

3 Jenis Tumbuhan Boleh Menghalau Tikus Dari Rumah

Tak sangka tumbuhan diluar sana banyak kebaikan dalam membantu kehidupan seharian terutama menghalau cik tikus keluar dari rumah.

Trending Mon, 9 Nov 2020

Lagu Cinta Kita 2: Peserta VS Komen Juri? Jom Recap Episod 1!

Wow! Tak sabar nak tunggu minggu depan

Trending Mon, 14 May 2018

Gempar! Indonesia Kembali Berdarah

Pengeboman di tiga gereja itu adalah yang terburuk di Indonesia selama bertahun, ketika negara majoriti Islam di dunia itu bergelut menangani militan tempatan dan meningkatkan sikap tiada toleransi terhadap minoriti agama.

Trending Wed, 3 Jan 2018

MB Negeri Sembilan Mengaku Dihukum Tak Boleh Bermain Bola Sepanjang Hidup

Siapa sangka, dia pernah dilayangkan kad merah satu ketika dahulu ketika bermain untuk pasukan negerinya dan apa yang menarik adalah sehingga kini dia masih lagi menjalani hukuman terbabit. Datuk Seri Mohamad Hasan berkata dia digantung […]

| Live TV