Trending By: SGMS Enal October 11, 2019 @ 11:16am

Pesawat Typhoon Dan Hawk 108 Gegar Langit Kuala Lumpur

Hari ini ruang udara Kuala Lumpur dikejutkan dengan bunyi deruman enjin pesawat pejuang Hawk (TUDM) dan Typhoon (RAF) kira-kira jam 10.15 pagi tadi yang melintasi Menara Berkembar KLCC.

Sebelum ini pihak Tentera Udara Diraja Malaysia menerusi satu kenyataan telah menasihatkan orang ramai agar tidak merasa cemas sekiranya melihat pesawat-pesawat pejuang terbang rendah di ruangan udara menara tersebut.

Hal ini berikutan koordinasi terbang lintas antara pesawat Hawk 108 milik TUDM bersama empat buah pesawat Typhoon milik Royal Air Force (RAF) sempena Eksesais Bersama LIMA.

 

Sumber: Tentera Udara Diraja Malaysia & Twi

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 18 Apr 2018

‘Status Itu Disalah Erti’, Pengulas Fesyen Jawab Kecaman

Untuk menegurnya pada waktu itu saya rasa kurang sesuai, jadi saya berkongsi keluhan itu di Facebook sahaja. Tidak sangka pula status itu disalah ertikan dan menjadi viral.

Trending Fri, 31 Jan 2020
Trending Tue, 30 Oct 2018

5 Tragedi Mengerikan Pesawat Lion Air Yang Mengorbankan Banyak Nyawa

Bukan kali pertama mengalami kecelakaan, 19 insiden telah berlaku sejak pesawat Lion Air beroperasi pada Jun tahun 2000.

Trending Thu, 4 Oct 2018

充手机就会启动!日本超狂「魔法阵充电器」

手机无线充电正夯,只需将手机放在充电板上即可快速充电!而日本6秒商店就突发奇想,将充电板制成魔法阵的样式,无线充电的同时,魔法阵也跟着启动,令网友跪求。

Trending Sun, 4 Mar 2018

Akauntan Ditipu Sindiket Pinjaman Wang Dari Facebook

Akibat terlalu mudah percaya terhadap iklan pinjaman wang di Facebook, seorang akauntan berputih mata dan menanggung kerugian sebanyak RM132,120 selepas ditipu sindiket menawarkan pinjaman wang yang tidak wujud. Menurut sumber, kejadian itu bermula pada awal […]

Trending Tue, 27 Mar 2018

Jangan Kaitkan Skandal Seks Trump Dengan Anaknya – Jurucakap

“Saya ada bertanya. Dan dia menolaknya, berkata, ‘oh ya, ya, kamu tahu, jangan risau. Bilik dan barang kami berasingan,” katanya.

Trending Fri, 10 Aug 2018

8个长寿面相你有几个?研究发现痣多者较长寿

面相中含有长寿的特征也是依据经验从古流传下来的,虽然并不是全然的准确,但是也有一定参考价值的科学规律。在8个长寿的面相特征,你有几个呢?

| Live TV