Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Aisyah Badrul April 9, 2020 @ 1:59pm

[TRENDING] Petugas Kebersihan Bongkar Sikap Sebenar Glenn Fredly

Pemergian penyanyi daripada negara seberang Glenn Fredly akibat penyakit meningitis ternyata mengejutkan kita semua. Mendiang yang pernah popular dengan lagu Januari meninggal dunia pada usia 44 tahun di Hospital Setia Mitra, Jakarta Selatan.

Walaupun Glenn Fredly baru sahaja meninggalkan kita, namun pelbagai kisah menarik tentang mendiang telah diceritakan oleh kenalan dan orang-orang disekeliling yang rapat dengan beliau.

Salah-seorangnya ialah petugas kebersihan perumahan Glenn Fredly. Lelaki yang dikenali sebagai Muharram ini telah mendedahkan sikap sebenar mendiang yang disifatkan sebagai seorang yang mesra dan sangat menyenangkan.

Muharram juga memberitahu kali terakhir dia berjumpa dengan mendiang Glenn adalah sekitar sebulan yang lalu.

“Orangnya sifatnya enak, menyenangkan. Dia selalu sediakan makanan, makanan asas ketika Aidilfitri tiba,”

Walaupun berbeza agama, Glenn Fredly gemar menyediakan makanan kepada mereka yang memerlukan ketika perayaan hari raya Aidilfitri. Menurut Muharram lagi, kebaikan Glenn Fredly pasti tidak akan dilupakan selamanya.

Selain daripada Muharram, petugas kebersihan lain yang bernama Awang juga turut berkongsi kisahnya bersama Glenn Fredly.

Menurut Awang, mendiang Glenn gemar membantu dan memberi pemberian kepadanya. Walaupun mereka terkejut dan sedih dengan berita pemergian Glenn, namun mereka menerima pemergian insan yang baik hati ini dengan redha.

Rest in peace Glenn Fredly. Selamat tiba di negeri abadi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 20 Oct 2020
Trending Tue, 19 Mar 2019

牛奶可乐一夜爆红!网友吵翻了,你敢喝吗?

最近,推特上有人又发起了一项挑战——牛奶+可乐,你会喝吗?

Trending Wed, 28 Feb 2018

超可爱「海象信箱」每天上演时装秀

相较于本地千篇一律的信箱,在国外可是有各式各样的信箱,更有不少屋主会把信箱当作是自己住宅的标志之一。日前就有美国网友分享邻居的「可爱海象信箱」,且会不定时换装,上演海象时装秀。

Trending Wed, 4 Apr 2018

Pengasas Habib Jewels Meninggal Dunia

Jenazah Allahyarham akan disolatkan di Masjid Kapitan Keling selepas solat Zohor dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Perak.

Trending Wed, 31 Mar 2021

Jadi Artis Termuda Def Jam Malaysia, Kowachee Muncul Dengan Single Pap Tapom

Bakat cilik, Putri Armani, atau lebih dikenali sebagai Kowachee, menjadi nama baru yang tidak asing dalam dunia hiburan. Kowachee bermula sebagai atlet gimnastik artistik Selangor pada usia 4 tahun dan mewakili negeri tersebut sehingga dia […]

Trending Sat, 10 Feb 2018

Ada Kejadian Yang Tidak Diingini Telah Berlaku Sehinggakan Tok Kadi Kena Naik Trak

Disebalik Keindahan ‘Wedding Of The year’ Yuna, Ada Kejadian Yang Tidak Diingini Telah Berlaku Sehinggakan Tok Kadi Kena Naik Trak

Trending Fri, 9 Feb 2018

‘Saya Tidak Campak, Tapi Saya Lukis’ – Dikecam Kerana Dessert Shell Out, Ini Penjelasan Dato’ Fazley Yaacob

Dunia seni kulinari Malaysia kini mencipta evolusi baru apabila Juara Masterchef Selebriti Malaysia 2012, Dato’ Fazley Yaakob tampil dengan idea unik dan kreatif, ‘Sweet Table’ untuk penggemar dessert.

Trending Thu, 29 Nov 2018

Bella Hadid Follow Neelofa Di Instagram, Wow!

Neelofa ajar Bella cara makan nasi lemak!

Trending Sat, 10 Nov 2018

不是帅哥也可以!男人5大特质让女生好想跟你在一起

既然称不上是大帅哥了,更要养成其他方面的魅力才行,这5个条件只要做足了,事实上也没什么好挑剔了……

| Live TV