Trending By: Aisyah Badrul April 9, 2020 @ 1:59pm

[TRENDING] Petugas Kebersihan Bongkar Sikap Sebenar Glenn Fredly

Pemergian penyanyi daripada negara seberang Glenn Fredly akibat penyakit meningitis ternyata mengejutkan kita semua. Mendiang yang pernah popular dengan lagu Januari meninggal dunia pada usia 44 tahun di Hospital Setia Mitra, Jakarta Selatan.

Walaupun Glenn Fredly baru sahaja meninggalkan kita, namun pelbagai kisah menarik tentang mendiang telah diceritakan oleh kenalan dan orang-orang disekeliling yang rapat dengan beliau.

Salah-seorangnya ialah petugas kebersihan perumahan Glenn Fredly. Lelaki yang dikenali sebagai Muharram ini telah mendedahkan sikap sebenar mendiang yang disifatkan sebagai seorang yang mesra dan sangat menyenangkan.

Muharram juga memberitahu kali terakhir dia berjumpa dengan mendiang Glenn adalah sekitar sebulan yang lalu.

“Orangnya sifatnya enak, menyenangkan. Dia selalu sediakan makanan, makanan asas ketika Aidilfitri tiba,”

Walaupun berbeza agama, Glenn Fredly gemar menyediakan makanan kepada mereka yang memerlukan ketika perayaan hari raya Aidilfitri. Menurut Muharram lagi, kebaikan Glenn Fredly pasti tidak akan dilupakan selamanya.

Selain daripada Muharram, petugas kebersihan lain yang bernama Awang juga turut berkongsi kisahnya bersama Glenn Fredly.

Menurut Awang, mendiang Glenn gemar membantu dan memberi pemberian kepadanya. Walaupun mereka terkejut dan sedih dengan berita pemergian Glenn, namun mereka menerima pemergian insan yang baik hati ini dengan redha.

Rest in peace Glenn Fredly. Selamat tiba di negeri abadi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 29 Jun 2018

Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai Ditutup

Menurut pihak berkuasa, lapangan terbang itu ditutup sejak jam 3 pagi tadi (waktu tempatan) dan dijangka berterusan hingga hari ini.

Hiburan Fri, 28 Oct 2022
Trending Thu, 24 Jun 2021

Segera Beri Bantuan Secara Tunai Kepada Isi Rumah – Pakar

Kita doakan agar semua pihak terlibat dipermudahkan urusan

Trending Mon, 21 May 2018

Wanita Disangka Pengemis Sah Berstatus Jutawan Selepas Meninggal Dunia!

Pemeriksaan lanjut menemui satu buku akaun simpanan sebuah bank Fatima mengandungi deposit wang terkumpul sebanyak AS$1.1 juta (RM4.3 juta)

Trending Tue, 17 Nov 2020
Trending Thu, 8 Sep 2022
Featured Fri, 11 Nov 2022

“Sebab Tahun Lepas Tak Dapat Sambut…” – Berbaki 4 Hari, Hasrat Syazlin Zainal Nak Sambut Birthday Dengan Keluarga Tak Kesampaian

Takziah buat ahli keluarga. Kita doakan agar arwah tenang dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman

| Live TV