Trending By: Ad Ops February 17, 2020 @ 1:25pm

Pizza Hut hantar ‘utusan cinta’ kepada jenama pesaing

Pizza Hut Malaysia meraikan tema cinta dan kasih sayang dengan cara yang penuh kreatif menerusi penghantaran utusan dan nota istimewa kepada jenama restoran saingannya.

Jenama yang sudah bertapak selama 38 tahun di Malaysia itu membuat kejutan romantis dengan menghantar piza khas berbentuk hati iaitu menu edisi terhad terbaharu mereka, Pizza Heart.

pizza heart

Menariknya, sekeping nota ‘cinta’ ringkas dengan ucapan yang unik dan kreatif turut ditinggalkan bersama sekotak Pizza Heart kepada pesaing mereka. Antara restoran pesaing yang dikunjungi ialah A&W, Texas Chicken, Nando’s McDonald’s, KFC, Starbucks dan pesaing utama mereka, Domino’s.

Menurut Ketua Pegawai Pemasaran Pizza Hut Malaysia, Jean Ler, usaha itu adalah sebahagian daripada langkah kreatif di bawah kempen terbaharu jenama berkenaan untuk menggalakkan rakyat Malaysia meraikan perhubungan dan kasih sayang tanpa mengira lawan atau kawan.

“Kami mengambil pendekatan segar di dalam mempromosi Pizza Heart sebagai bingkisan istimewa dalam mengeskpresi rasa cinta dan kasih sayang. Kami menghormati rakan-rakan industri dan para pesaing serta amat menghargai pelanggan-pelanggan setia kami.

“Oleh itu kami amat teruja untuk berkongsi piza berbentuk hati ini bersama mereka sebagai kejutan. Kempen ini bertujuan bagi memberi inspirasi kepada orang ramai untuk meraikan cinta dengan mereka yang tersayang,” ujarnya.

Disempurnakan dengan penuh kasih sayang, kempen Pizza Heart ini memperlihatkan komitmen Pizza Hut untuk sentiasa memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggannya, dengan tema yang bersesuaian mengikut musim-musim tertentu. Berikut adalah antara nota cinta yang ditulis Pizza Hut kepada pesaingnya.

“To our lovely neighbour, Mr Domeeno, greeting from us at Pizza Heart, specially made with love and no hard filling. Let’s spread love!” – (Kehadapan jiranku Domeeno, salam daripada kami di Pizza Heart, diperbuat dengan kasih sayang tanpa ‘hard filling.’ Jom sama-sama sebarkan cinta.)

pizza hut pesaing dominos pizza

Pizza Hut turut mengusik KFC mengenai menu gabungan ayam-piza mereka bersama nota yang ditulis secara berseloroh.

“Dear Kepci, i know you love pizza. But ‘Chizza’ is not Pizza. Here is a Piz’ za Heart with love from us. We belanje.” (Wahai Kepci, I tau you suka piza, tapi ‘Chizza’ tu bukan piza. Terimalah sekeping hati Pizza Heart ini. Kita belanja.)

pizza hut dan kfc

Wah, berani betul kan? Tapi ternyata kempen yang dilakukan jenama berkenaan memang kreatif. Lihat sahaja tulisan yang ditulis Pizza Hut kepada pesaing-pesaing mereka menerusi foto-foto di bawah.

pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing

Bagi mereka yang masih belum merasai keenakan menu Pizza Heart, segera ke restoran Pizza Hut berhampiran kerana menu edisi terhad ini boleh dinikmati sehingga 16 Februari 2020 sahaja sementara stok masih ada.

Kredit gambar: Pizza Hut Malaysia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 8 Oct 2018

When to Use Hot Pack and Cold Pack on Injuries

There are some extra tips too!

Trending Wed, 18 Jul 2018
Trending Mon, 27 Sep 2021

“Ada Lebam Sedikit, Berdarah” – Elizabeth Tan Dedah Alami Cedera Ringan Gara-Gara…

Selain berbakat dalam bidang nyanyian, penyanyi Elizabeth Tan juga menjadi bintang pilihan untuk menghiasi karya di televisyen dan filem. Terbaharu, wanita yang mesra dengan nama Lizzy ini bakal muncul dalam drama terbaru Gerak Khas Undercover

Trending Tue, 6 Jul 2021
Featured Sat, 9 Apr 2022

#JusticeForBella: Petisyen Desak Menteri Tamatkan Khidmat Syed Azmi

Terus trending di twitter #JusticeForBella

Trending Thu, 3 May 2018

Alamak! Lepas Enjin Meletup, Tingkap Pula Retak…

Tiada siapa cedera dalam insiden dua minggu selepas sebuah enjin pesawat Boeing 737 miliknya meletup lalu memecahkan satu tingkap dan mengorbankan seorang penumpang, iaitu insiden maut pertama sejak 2009.

Trending Fri, 20 Apr 2018

Bawang Punya Pasal, Lelaki Dipenjara Tiga Hari

Majistret Mohd Firdaus Saleh menjatuhkan hukuman itu terhadap Rahaman Sukuler, 28, yang juga warganegara India selepas mengaku bersalah sejurus pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Trending Mon, 3 Aug 2020

Permohonan Lanjut Moratorium Bermula Jumaat, 7 Ogos Ini

Perhatian buat mereka yang layak mendapat lanjutan moratorium

| Live TV