Trending By: Nani Ramlee February 17, 2020 @ 1:25pm

Pizza Hut hantar ‘utusan cinta’ kepada jenama pesaing

Pizza Hut Malaysia meraikan tema cinta dan kasih sayang dengan cara yang penuh kreatif menerusi penghantaran utusan dan nota istimewa kepada jenama restoran saingannya.

Jenama yang sudah bertapak selama 38 tahun di Malaysia itu membuat kejutan romantis dengan menghantar piza khas berbentuk hati iaitu menu edisi terhad terbaharu mereka, Pizza Heart.

pizza heart

Menariknya, sekeping nota ‘cinta’ ringkas dengan ucapan yang unik dan kreatif turut ditinggalkan bersama sekotak Pizza Heart kepada pesaing mereka. Antara restoran pesaing yang dikunjungi ialah A&W, Texas Chicken, Nando’s McDonald’s, KFC, Starbucks dan pesaing utama mereka, Domino’s.

Menurut Ketua Pegawai Pemasaran Pizza Hut Malaysia, Jean Ler, usaha itu adalah sebahagian daripada langkah kreatif di bawah kempen terbaharu jenama berkenaan untuk menggalakkan rakyat Malaysia meraikan perhubungan dan kasih sayang tanpa mengira lawan atau kawan.

“Kami mengambil pendekatan segar di dalam mempromosi Pizza Heart sebagai bingkisan istimewa dalam mengeskpresi rasa cinta dan kasih sayang. Kami menghormati rakan-rakan industri dan para pesaing serta amat menghargai pelanggan-pelanggan setia kami.

“Oleh itu kami amat teruja untuk berkongsi piza berbentuk hati ini bersama mereka sebagai kejutan. Kempen ini bertujuan bagi memberi inspirasi kepada orang ramai untuk meraikan cinta dengan mereka yang tersayang,” ujarnya.

Disempurnakan dengan penuh kasih sayang, kempen Pizza Heart ini memperlihatkan komitmen Pizza Hut untuk sentiasa memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggannya, dengan tema yang bersesuaian mengikut musim-musim tertentu. Berikut adalah antara nota cinta yang ditulis Pizza Hut kepada pesaingnya.

“To our lovely neighbour, Mr Domeeno, greeting from us at Pizza Heart, specially made with love and no hard filling. Let’s spread love!” – (Kehadapan jiranku Domeeno, salam daripada kami di Pizza Heart, diperbuat dengan kasih sayang tanpa ‘hard filling.’ Jom sama-sama sebarkan cinta.)

pizza hut pesaing dominos pizza

Pizza Hut turut mengusik KFC mengenai menu gabungan ayam-piza mereka bersama nota yang ditulis secara berseloroh.

“Dear Kepci, i know you love pizza. But ‘Chizza’ is not Pizza. Here is a Piz’ za Heart with love from us. We belanje.” (Wahai Kepci, I tau you suka piza, tapi ‘Chizza’ tu bukan piza. Terimalah sekeping hati Pizza Heart ini. Kita belanja.)

pizza hut dan kfc

Wah, berani betul kan? Tapi ternyata kempen yang dilakukan jenama berkenaan memang kreatif. Lihat sahaja tulisan yang ditulis Pizza Hut kepada pesaing-pesaing mereka menerusi foto-foto di bawah.

pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing

Bagi mereka yang masih belum merasai keenakan menu Pizza Heart, segera ke restoran Pizza Hut berhampiran kerana menu edisi terhad ini boleh dinikmati sehingga 16 Februari 2020 sahaja sementara stok masih ada.

Kredit gambar: Pizza Hut Malaysia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 9 May 2019

Wajah Malaysia Baharu Selepas Setahun

9 Mei 2018 adalah kebangkitan aman rakyat Malaysia.

Trending Tue, 24 Mar 2020

Masih Belum Jalani Ujian Covid-19, 3800 Jemaah Tabligh Bakal Diburu!

Tolonglah jangan degil dan ambil mudah isu Covid-19 ni okay!

Trending Fri, 2 Nov 2018
Featured Fri, 19 Feb 2021

Sesi Persekolahan Bermula 1 Mac Ini

Baca artikel lebih lanjut untuk semua sesi sekolah rendah & menengah

Trending Sat, 25 Jan 2020

(Viral) KKM Sahkan Kes Coronavirus Pertama Di Malaysia

Susulan wabak penularan Coronavirus di Wilayah, Wuhan. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini mengesahkan bahawa 3 warganegara Cina yang memasuki negara Malaysia disahkan positif menghidapi Coronavirus. Mangsa merupakan ahli keluarga yang turut dijangkiti kes Coronavirus […]

Trending Sun, 14 Jan 2018

Tolonglah Berhenti Buat Kerja Tak Elok Ini !!

Betul ke Osman Ali kecewa dengan kes ‘curi rakam’ dan siaran langsung menerusi media sosial ?

Trending Mon, 22 Mar 2021

Kebenaran Rentas Negeri Perlu Ditangguhkan Sehingga… – Pakar

Harapnya takdelah seminggu selepas raya ye…

Trending Thu, 12 Jul 2018

Bintang Porno Bekas Skandal Trump Ditahan

Stormy didakwa membenarkan pegawai polis yang menyamar untuk meletakkan muka di bahagian payu daranya yang terdedah. Wow, betul-betul ‘berani mati’ ni!

Trending Sun, 19 Jan 2020

| Live TV