Trending By: Nani Ramlee February 17, 2020 @ 1:25pm

Pizza Hut hantar ‘utusan cinta’ kepada jenama pesaing

Pizza Hut Malaysia meraikan tema cinta dan kasih sayang dengan cara yang penuh kreatif menerusi penghantaran utusan dan nota istimewa kepada jenama restoran saingannya.

Jenama yang sudah bertapak selama 38 tahun di Malaysia itu membuat kejutan romantis dengan menghantar piza khas berbentuk hati iaitu menu edisi terhad terbaharu mereka, Pizza Heart.

pizza heart

Menariknya, sekeping nota ‘cinta’ ringkas dengan ucapan yang unik dan kreatif turut ditinggalkan bersama sekotak Pizza Heart kepada pesaing mereka. Antara restoran pesaing yang dikunjungi ialah A&W, Texas Chicken, Nando’s McDonald’s, KFC, Starbucks dan pesaing utama mereka, Domino’s.

Menurut Ketua Pegawai Pemasaran Pizza Hut Malaysia, Jean Ler, usaha itu adalah sebahagian daripada langkah kreatif di bawah kempen terbaharu jenama berkenaan untuk menggalakkan rakyat Malaysia meraikan perhubungan dan kasih sayang tanpa mengira lawan atau kawan.

“Kami mengambil pendekatan segar di dalam mempromosi Pizza Heart sebagai bingkisan istimewa dalam mengeskpresi rasa cinta dan kasih sayang. Kami menghormati rakan-rakan industri dan para pesaing serta amat menghargai pelanggan-pelanggan setia kami.

“Oleh itu kami amat teruja untuk berkongsi piza berbentuk hati ini bersama mereka sebagai kejutan. Kempen ini bertujuan bagi memberi inspirasi kepada orang ramai untuk meraikan cinta dengan mereka yang tersayang,” ujarnya.

Disempurnakan dengan penuh kasih sayang, kempen Pizza Heart ini memperlihatkan komitmen Pizza Hut untuk sentiasa memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggannya, dengan tema yang bersesuaian mengikut musim-musim tertentu. Berikut adalah antara nota cinta yang ditulis Pizza Hut kepada pesaingnya.

“To our lovely neighbour, Mr Domeeno, greeting from us at Pizza Heart, specially made with love and no hard filling. Let’s spread love!” – (Kehadapan jiranku Domeeno, salam daripada kami di Pizza Heart, diperbuat dengan kasih sayang tanpa ‘hard filling.’ Jom sama-sama sebarkan cinta.)

pizza hut pesaing dominos pizza

Pizza Hut turut mengusik KFC mengenai menu gabungan ayam-piza mereka bersama nota yang ditulis secara berseloroh.

“Dear Kepci, i know you love pizza. But ‘Chizza’ is not Pizza. Here is a Piz’ za Heart with love from us. We belanje.” (Wahai Kepci, I tau you suka piza, tapi ‘Chizza’ tu bukan piza. Terimalah sekeping hati Pizza Heart ini. Kita belanja.)

pizza hut dan kfc

Wah, berani betul kan? Tapi ternyata kempen yang dilakukan jenama berkenaan memang kreatif. Lihat sahaja tulisan yang ditulis Pizza Hut kepada pesaing-pesaing mereka menerusi foto-foto di bawah.

pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing pizza hut hantar nota cinta kepada pesaing

Bagi mereka yang masih belum merasai keenakan menu Pizza Heart, segera ke restoran Pizza Hut berhampiran kerana menu edisi terhad ini boleh dinikmati sehingga 16 Februari 2020 sahaja sementara stok masih ada.

Kredit gambar: Pizza Hut Malaysia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 15 Dec 2018

Selamat Tinggal Zaman Bujang, Kaka Azraff Kini Isteri Orang!

Persahabatan yang akhirnya menyatukan hati mereka untuk sehidup semati.

Trending Sun, 9 Dec 2018

”Dia Tolak Cinta Saya, Kata Saya Hodoh Dan Hitam,”

”Dia Tolak Cinta Saya, Kata Saya Hodoh Dan Hitam,” Lelaki Bunuh Dan Perkosa Gadis Angkara Sakit Hati

Trending Sun, 24 Feb 2019

美貌不过就是张皮囊!怪诞「鲜肉」照挑战你的审美观

在超市购买盒装的肉品时,你是不是也会拿起来审视一下肉的颜色是否鲜红,咦?这样「挑肉」是不是有点像我们在上传自拍照时,总会拍个N百次……

Trending Mon, 30 Apr 2018

Australian Uni Evacuates 500 Students and Staffs Because of Durian Smell

They thought the stinky fruit was a gas leak!

Trending Mon, 4 Mar 2019

Tular Di Laman Sosial, Kenali 4 Youtuber Unik Yang Semakin Meningkat Naik!

Youtuber ini mengambil langkah kreatif dan lain daripada yang lain dengan menghasilkan content yang unik  seperti food review,haul video,video travel yang serius gempak seperti filem pendek

Trending Mon, 2 Jul 2018

“Dear Najib, Racial Politics is So Yesterday…”

Netizens are responding to Najib’s racial statements.

Trending Mon, 23 Sep 2019

感情影响性次数!这时期情侣天天战

「性爱」是伴侣关系中相当重要的一环,彼此间透过身体交流接触过程中,往往会让彼此的关系更亲密。不过因每个人性需求的不同,和另一半「爱爱」的次数也有差距。

Featured Wed, 5 Sep 2018

Cantiknya Sara Iftekhar, Memang Layak Dipilih Sebagai Peserta Ratu England

Sara Iftekhar harap untuk menjadi Muslim pertama yang memenangi pertandingan Ratu England.

Trending Wed, 6 Jan 2021
Trending Wed, 9 Oct 2019

| Live TV