Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Attiqah Mohd June 2, 2020 @ 2:20pm

PKPB: Boleh Rentas Negeri Untuk Urusan Akad Nikah, Sesi Foto Pra Perkahwinan

Alhamdulillah, berita baik buat pasangan yang ingin berkahwin!

Semenjak PKPB dilaksanakan, ramai yang mengalami kesulitan untuk berkahwin kerana terpaksa melakukan akad nikah menerusi online.

Namun hari ini, Menteri Kanan Keselamatan memaklumkan bahawa rentas negeri untuk tujuan akad nikah dan aktiviti untuk mengambil foto pra perkahwinan dibenarkan.

Tidak lebih 20 orang dalam satu majlis

Untuk sesi foto pra perkahwinan, jurugambar dibenarkan untuk mengambil gambar pasangan pengantin di mana-mana lokasi yang dipilih.

Walaubagaimanapun, dalam situasi ini, pihak pengantin perlu mematuhi SOP iaitu tidak membenarkan lebih 20 orang dalam satu aktiviti atau urusan majlis.

Malah, jarak sosial juga perlu dipatuhi ketika urusan majlis berlangsung.

Tonton video di bawah untuk info lanjut:

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 28 Jul 2020
Trending Mon, 16 Nov 2020
Trending Tue, 2 Jun 2020
Trending Wed, 17 Oct 2018

Macam Tak Percaya, Siaran Youtube Down!

Youtube server down? Macam tak percaya je

Trending Wed, 5 Aug 2020

BSH Fasa 3: Rayuan Dibuka Mulai Jumaat Ini, Syarat Layak Rayuan

Korang yang nak buat rayuan, pastikan cukup syarat-syarat ni

Trending Tue, 27 Apr 2021

Terus Diberi Peluang Galas Watak Hero, Aaron Aziz Luah Rasa Syukur

Biarpun dunia seni dimeriahkan dengan kemunculan ramai bakat muda, pelakon Datuk Aaron Aziz, 45, bersyukur dirinya masih dihujani tawaran berlakon drama dengan memegang watak hero. Terbaharu, Aaron bakal muncul dalam drama Imam Ku Lelaki Pendosa […]

Featured Thu, 18 Feb 2021
Trending Wed, 7 Apr 2021

Kulit Wajah Berjerawat & Bermasalah Pernah Jadi Penyebab Aina Abdul Hilang Keyakinan Diri

Kulit wajah yang bermasalah pernah menjadi penyebab penyanyi Aina Abdul hilang keyakinan diri. Menurut pelantun lagu Sumpah itu, masalah muka berjerawat sudah dialaminya semenjak zaman persekolahan lagi. “Semenjak berada di sekolah menengah, saya mengalami masalah […]

| Live TV