Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Bibi Ramli March 14, 2018 @ 2:11pm

‘Power Couple’ Zayn Malik & Gigi Hadid Dah Berpisah! Ini Sebabnya…Oh, Tidak!

Bukan selalu kita dapat jumpa pasangan selebriti di mana dua-dua individu pun fotogenik dan cantik.

Penyanyi Zayn Malik dan model terkenal Gigi Hadid adalah merupakan salah satu pasangan selebriti paling glamour di dunia kini.

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Tapi sayang; setelah menjalinkan hubungan selama lebih dua tahun, mereka telah buat keputusan untuk berpisah.

Zayn, 25, dan Gigi, 22 mengesahkan berita sedih ni melalui akaun media sosial mereka semalam, ekoran laporan berita akhbar Britain The Sun tentangnya.

“Seorang sumber yang rapat dengan pasangan ini mendedahkan yang Zayn dan Gigi telah berpisah, tapi mereka masih berkawan rapat dan akan terus memberi sokongan kepada satu sama lain,” The Sun melaporkan.

“Mereka sudah bersama untuk jangka masa yang panjang tapi tuntutan kerja yang sibuk dan tidak menentu sedikit sebanyak telah menjejaskan hubungan mereka.

“Lama-kelamaan mereka mula berjauhan. Mana-mana pasangan pun akan alami perkara yang sama jika mereka berada dalam situasi sebegini.”

Contohnya, baru-baru ni, Zayn yang kini menetap di Los Angeles, telah terbang ke Florida untuk menghadiri sebuah parti sementara Gigi pula sibuk bekerja untuk Paris Fashion Week.

Sebelum ini, Zayn dan Gigi pernah melalui banyak masalah dalam hubungan mereka tapi kali ni, mereka berdua setuju untuk berpisah secara baik.

Bak kata orang putih, no hard feelings. Mungkin mereka akan bersatu kembali suatu hari nanti, siapa tahu?

Zayn, bekas ahli kumpulan One Direction, mula berdating dengan Gigi pada bulan November, 2015, 3 bulan je selepas dia putuskan pertunangannya dengan penyanyi kumpulan Little Mix, Perrie Edwards.

Foto: Splash News

Gigi pula baru je break up dengan penyanyi Amerika Joe Jonas beberapa minggu sebelum tu. Wah!

Foto: AP

Laporan mengatakan Zayn telah berjumpa dengan Gigi di sebuah parti Victoria’s Secret dan terus mengajaknya keluar date pada malam yang sama!

Tak lama lepas tu, mereka dilihat sering keluar bersama, dan Gigi juga telah muncul dalam music video Zayn untuk lagu Pillowtalk pada Januari, 2016.

Mereka berdua juga telah menghadiri acara karpet merah Met Gala, dan menghiasi majalah Vogue pada tahun yang sama. Masa inilah anda boleh nampak betapa “cantiknya” couple ni.

Foto: Splash News

Foto: Facebook Vogue

Pada tahun seterusnya, ada ura-ura mengatakan Zayn dan Gigi akan bertunang. Walaupun itu rumours je, ibu Gigi, Yolanda Hadid, sudah menganggap Zayn sebagai “part of the family”.

Pada masa tu, mereka memang sedang hangat bercinta tapi mereka berdua mempunyai kerjaya yang sibuk. 

Ada seorang peminat mendapat tahu bahawa walaupun Gigi masih follow Zayn di Instagram, Zayn sudahpun unfollow Gigi dan ahli keluarganya. Pantas!

Semalam, di akaun Twitternya, Gigi menulis, “Saya akan sentiasa bersyukur ke atas cinta, masa dan pengajaran hidup yang Z dan saya telah kongsi selama ni.

“Saya akan terus menyokongnya sebagai seorang teman yang saya hormati dan sayangi.”

Zayn pula menulis perkara yang sama menerusi Instagramnya. “Saya berterima kasih kepada peminat kami kerana menghormati keputusan kami serta privasi kami pada waktu ini.”

Haih, tak ada jodoh, nak buat macam mana?

Sumber: The Sun, Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 25 Feb 2021

Media Prima Catat Keuntungan Untuk Dua Suku Tahunan Berturut-Turut

Media Prima Berhad hari ini mengumumkan kumpulan mencatatkan keuntungan selepas cukai sebanyak RM18.1 juta bagi tempoh tiga bulan berakhir 31 Disember 2020. Memperbaiki kerugian selepas cukai berjumlah RM106.3 juta yang dicatatkan pada suku keempat perbandingan, […]

Trending Thu, 10 May 2018

Dinobat Sebagai Puteri Muslimah Asia 2018, Uyaina Bangga Harumkan Nama Malaysia

Kemenangan itu melayakkan Uyaina membawa pulang wang tunai berjumlah RM30,000, tiara dan trofi.

Trending Tue, 15 Sep 2020
Trending Fri, 27 Nov 2020
Trending Thu, 23 Apr 2020

Saksikan Perutusan Khas Perdana Menteri Di TV3 Malam Ini

Agaknya apa yang TSMY nak sampaikan..

Trending Thu, 18 Jul 2019

[BREAKING] Samuel’s Father Found Killed with “Signs of Blunt Force Trauma”

We send our sincere condolences to Samuel and his family. May his father rest in peace.

Trending Wed, 15 Jul 2020

Dr Noor Hisham Minta Rakyat Malaysia Lakukan Perkara Ini…

Jangan Malas! Jangan Alpa! Patuhi SOP okay…

Trending Mon, 6 Aug 2018

Kudung Kedua-Dua Belah Tangan, Gabriel Heredia Barber OKU Paling Stail!

Gabriel, kudung kedua-dua tangan mula bekerja sebagai tukang gunting rambut sejak berumur 14 tahun dan mempelajari pelbagai teknik potongan rambut dan jambang.

Trending Thu, 15 Oct 2020

Individu Langgar SOP Akan Di kompaun Serta Merta

Patuh SOP! Hentikan penularan Covid-19

| Live TV