Trending By: Bibi Ramli March 14, 2018 @ 2:11pm

‘Power Couple’ Zayn Malik & Gigi Hadid Dah Berpisah! Ini Sebabnya…Oh, Tidak!

Bukan selalu kita dapat jumpa pasangan selebriti di mana dua-dua individu pun fotogenik dan cantik.

Penyanyi Zayn Malik dan model terkenal Gigi Hadid adalah merupakan salah satu pasangan selebriti paling glamour di dunia kini.

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Tapi sayang; setelah menjalinkan hubungan selama lebih dua tahun, mereka telah buat keputusan untuk berpisah.

Zayn, 25, dan Gigi, 22 mengesahkan berita sedih ni melalui akaun media sosial mereka semalam, ekoran laporan berita akhbar Britain The Sun tentangnya.

“Seorang sumber yang rapat dengan pasangan ini mendedahkan yang Zayn dan Gigi telah berpisah, tapi mereka masih berkawan rapat dan akan terus memberi sokongan kepada satu sama lain,” The Sun melaporkan.

“Mereka sudah bersama untuk jangka masa yang panjang tapi tuntutan kerja yang sibuk dan tidak menentu sedikit sebanyak telah menjejaskan hubungan mereka.

“Lama-kelamaan mereka mula berjauhan. Mana-mana pasangan pun akan alami perkara yang sama jika mereka berada dalam situasi sebegini.”

Contohnya, baru-baru ni, Zayn yang kini menetap di Los Angeles, telah terbang ke Florida untuk menghadiri sebuah parti sementara Gigi pula sibuk bekerja untuk Paris Fashion Week.

Sebelum ini, Zayn dan Gigi pernah melalui banyak masalah dalam hubungan mereka tapi kali ni, mereka berdua setuju untuk berpisah secara baik.

Bak kata orang putih, no hard feelings. Mungkin mereka akan bersatu kembali suatu hari nanti, siapa tahu?

Zayn, bekas ahli kumpulan One Direction, mula berdating dengan Gigi pada bulan November, 2015, 3 bulan je selepas dia putuskan pertunangannya dengan penyanyi kumpulan Little Mix, Perrie Edwards.

Foto: Splash News

Gigi pula baru je break up dengan penyanyi Amerika Joe Jonas beberapa minggu sebelum tu. Wah!

Foto: AP

Laporan mengatakan Zayn telah berjumpa dengan Gigi di sebuah parti Victoria’s Secret dan terus mengajaknya keluar date pada malam yang sama!

Tak lama lepas tu, mereka dilihat sering keluar bersama, dan Gigi juga telah muncul dalam music video Zayn untuk lagu Pillowtalk pada Januari, 2016.

Mereka berdua juga telah menghadiri acara karpet merah Met Gala, dan menghiasi majalah Vogue pada tahun yang sama. Masa inilah anda boleh nampak betapa “cantiknya” couple ni.

Foto: Splash News

Foto: Facebook Vogue

Pada tahun seterusnya, ada ura-ura mengatakan Zayn dan Gigi akan bertunang. Walaupun itu rumours je, ibu Gigi, Yolanda Hadid, sudah menganggap Zayn sebagai “part of the family”.

Pada masa tu, mereka memang sedang hangat bercinta tapi mereka berdua mempunyai kerjaya yang sibuk. 

Ada seorang peminat mendapat tahu bahawa walaupun Gigi masih follow Zayn di Instagram, Zayn sudahpun unfollow Gigi dan ahli keluarganya. Pantas!

Semalam, di akaun Twitternya, Gigi menulis, “Saya akan sentiasa bersyukur ke atas cinta, masa dan pengajaran hidup yang Z dan saya telah kongsi selama ni.

“Saya akan terus menyokongnya sebagai seorang teman yang saya hormati dan sayangi.”

Zayn pula menulis perkara yang sama menerusi Instagramnya. “Saya berterima kasih kepada peminat kami kerana menghormati keputusan kami serta privasi kami pada waktu ini.”

Haih, tak ada jodoh, nak buat macam mana?

Sumber: The Sun, Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 24 Jan 2018

Bagaimana Hadapi Mereka Yang Mahu Bunuh Diri

Kematian vokalis Linkin Park, Chester Bennington menggemparkan seluruh dunia kerana pemergiannya yang tiba-tiba serta keputusannya mengambil nyawa sendiri. Chester yang dipercayai menghidap kemurungan dikatakan telah meninggalkan klu mengenai penderitaannya dalam lagu, namun tiada siapa yang […]

Trending Wed, 4 Jul 2018

Pemergian Anak Syurga, Jenazah Adam Rayqal Dikebumi Malam Ini

Al- Fatihah…Jenazah Adam Rayqal Mohd. Sufi akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Ladang Sekolah, Kuala Terengganu lewat malam ini.

Trending Fri, 2 Oct 2020
Trending Mon, 22 Oct 2018

Maut Makan Laksa, KKM Sahkan Mi Laksa Mengandungi Salmonella!

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menerusi sebuah kenyataan media memaklumkan status terkini kejadian keracunan makanan yang disyaki berpunca dari memakan laksa yang dibeli dari premis di Kupang, Baling di Kedah seperti yang dilaporkan sebelum ini.

Trending Fri, 17 Aug 2018

‘Sekurang-Kurangnya Bagi Saya Peluang Bercakap’, Calon Temuduga Luah Rasa!

Namun apa yang cuba saya sampaikan di sini adalah sikap pengurus dan pegawai sumber kemanusiaan di situ yang membuatkan saya kecewa. Mereka mempersendakan kelayakan yang dikatakan tidak mencapai piawaian.

Trending Tue, 19 Dec 2017

Kongsi Resepi Rahsia Tom Yam Ala Thai Milik Arwah Neneknya

Resepi Rahsia Tom Yam Ala Thai . katanya resepi ini milik arwah neneknya gerenti sedap dan pasti nak tambah lagi .. Apa yang menariknya.. jom kita lihat resepi dan cara masaknya.. Kalau dah cuba nanti […]

Trending Fri, 17 May 2019

Anak Najib Razak Bertunang Dengan Ahli Politik Indonesia

Pasangan ini merancang untuk berkahwin Disember nanti.

Trending Thu, 5 Sep 2019

‘Disambut’ Dengan Balingan Objek Pada Penyokong Harimau Malaya

Risaunya sebab tujuan untuk bermain bola sepak tetapi jadi huru-hara pula

| Live TV