Trending By: Bibi Ramli March 14, 2018 @ 2:11pm

‘Power Couple’ Zayn Malik & Gigi Hadid Dah Berpisah! Ini Sebabnya…Oh, Tidak!

Bukan selalu kita dapat jumpa pasangan selebriti di mana dua-dua individu pun fotogenik dan cantik.

Penyanyi Zayn Malik dan model terkenal Gigi Hadid adalah merupakan salah satu pasangan selebriti paling glamour di dunia kini.

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Tapi sayang; setelah menjalinkan hubungan selama lebih dua tahun, mereka telah buat keputusan untuk berpisah.

Zayn, 25, dan Gigi, 22 mengesahkan berita sedih ni melalui akaun media sosial mereka semalam, ekoran laporan berita akhbar Britain The Sun tentangnya.

“Seorang sumber yang rapat dengan pasangan ini mendedahkan yang Zayn dan Gigi telah berpisah, tapi mereka masih berkawan rapat dan akan terus memberi sokongan kepada satu sama lain,” The Sun melaporkan.

“Mereka sudah bersama untuk jangka masa yang panjang tapi tuntutan kerja yang sibuk dan tidak menentu sedikit sebanyak telah menjejaskan hubungan mereka.

“Lama-kelamaan mereka mula berjauhan. Mana-mana pasangan pun akan alami perkara yang sama jika mereka berada dalam situasi sebegini.”

Contohnya, baru-baru ni, Zayn yang kini menetap di Los Angeles, telah terbang ke Florida untuk menghadiri sebuah parti sementara Gigi pula sibuk bekerja untuk Paris Fashion Week.

Sebelum ini, Zayn dan Gigi pernah melalui banyak masalah dalam hubungan mereka tapi kali ni, mereka berdua setuju untuk berpisah secara baik.

Bak kata orang putih, no hard feelings. Mungkin mereka akan bersatu kembali suatu hari nanti, siapa tahu?

Zayn, bekas ahli kumpulan One Direction, mula berdating dengan Gigi pada bulan November, 2015, 3 bulan je selepas dia putuskan pertunangannya dengan penyanyi kumpulan Little Mix, Perrie Edwards.

Foto: Splash News

Gigi pula baru je break up dengan penyanyi Amerika Joe Jonas beberapa minggu sebelum tu. Wah!

Foto: AP

Laporan mengatakan Zayn telah berjumpa dengan Gigi di sebuah parti Victoria’s Secret dan terus mengajaknya keluar date pada malam yang sama!

Tak lama lepas tu, mereka dilihat sering keluar bersama, dan Gigi juga telah muncul dalam music video Zayn untuk lagu Pillowtalk pada Januari, 2016.

Mereka berdua juga telah menghadiri acara karpet merah Met Gala, dan menghiasi majalah Vogue pada tahun yang sama. Masa inilah anda boleh nampak betapa “cantiknya” couple ni.

Foto: Splash News

Foto: Facebook Vogue

Pada tahun seterusnya, ada ura-ura mengatakan Zayn dan Gigi akan bertunang. Walaupun itu rumours je, ibu Gigi, Yolanda Hadid, sudah menganggap Zayn sebagai “part of the family”.

Pada masa tu, mereka memang sedang hangat bercinta tapi mereka berdua mempunyai kerjaya yang sibuk. 

Ada seorang peminat mendapat tahu bahawa walaupun Gigi masih follow Zayn di Instagram, Zayn sudahpun unfollow Gigi dan ahli keluarganya. Pantas!

Semalam, di akaun Twitternya, Gigi menulis, “Saya akan sentiasa bersyukur ke atas cinta, masa dan pengajaran hidup yang Z dan saya telah kongsi selama ni.

“Saya akan terus menyokongnya sebagai seorang teman yang saya hormati dan sayangi.”

Zayn pula menulis perkara yang sama menerusi Instagramnya. “Saya berterima kasih kepada peminat kami kerana menghormati keputusan kami serta privasi kami pada waktu ini.”

Haih, tak ada jodoh, nak buat macam mana?

Sumber: The Sun, Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 20 Mar 2020

Amy Search “Sound” Kru Produksi, Nabila Huda Selamat Sampai Rumah

KITA semua sedia tahu, perintah kawalan pergerakan telahpun diarahkan oleh Perdana Menteri Malaysia berkuatkuasa 18 Mac sehingga 31 Mac bagi mengurangkankan penularan wabak covid-19. Sepanjang tempoh kawalan pergerakan, rakyat Malaysia diperintahkan supaya mengkuarantinkan diri rumah […]

Trending Fri, 28 Dec 2018

Angin Kencang Mulai Esok Hingga Khamis, Amaran Berjaga-jaga Dikeluarkan

Angin Kencang Mulai Esok Hingga Khamis, Amaran Berjaga-jaga Dikeluarkan Bagi Kawasan Pantai Timur

Featured Tue, 21 Apr 2020
Trending Sat, 21 Apr 2018

Ada Cacing Mati Dalam Tin Sardin, Produk Jenama Terkenal Ditarik Balik!

Produk sardin jenama TLC dan TL Tan Lung ditarik balik.

Trending Tue, 8 Sep 2020

Cara Bayar Caruman Pekerja KWSP Secara Online

Jom tengok cara bayar caruman pekerja KWSP!

Trending Sun, 8 Sep 2019

Sanggup Rakam Dari Membantu Pemandu MicroSleep Kemalangan!

”Tukang Rakam Ni Disable Function Hon Ke?” Pemandu Didakwa ‘Microsleep’ Hingga Terbabas Rempuh Lori

Trending Tue, 5 Jun 2018

Aeroplane Makes Emergency Landing Due to Man’s Horrible Body Odour

Passengers were even puking from the smell!

Trending Mon, 22 Jun 2020
Trending Tue, 10 Dec 2019

Cha In-Ha artis K-drama kejutkan peminat muzik Korea?

Harga kemasyhuran yang berakhir dengan kematian!

| Live TV