Trending By: Yanie Baharom November 12, 2018 @ 11:00am

Pramugari Redakan Tangisan Bayi Dengan Memberikan Susu Badannya. Baiknya Dia!

Baiknya hati seorang pramugari ini. Bayangkan pada ketika dia sedang sibuk bertugas, dia masih sempat mengambil alih tugas seorang ibu untuk menyusukan bayi kepada penumpangnya.

Lebih membuatkan penumpang Philippine Airlines tersentuh, pramugari bernama Patrisha Organo, 24, sanggup menyusukan bayi itu dengan susu badannya sendiri selepas ibu bayi berkenaan memaklumkan susu formula anaknya habis dan dia tidak mampu memberikan susu badan.

Bayi yang berusia kira-kira dua bulan itu yang mulanya berteriak dengan kuat, akhirnya lena di pangkuan Patrisha selepas kekenyangan diberikan susu badan.

Patrisha berkata, dia mempunyai bayi berusia sembilan bulan dan biasa memberikan anaknya susu badan.

“Sebaik sahaja saya mendengar bayi menangis, saya tahu ada sesuatu yang mungkin saya boleh buat untuk membantu.

“Apabila ibunya beritahu saya bahawa dia tidak mempunyai susu formula dan saya tahu dalam penerbangan tak ada seorang pun yang membawa susu, saya tahu saya harus membantu.

“Saya menawarkan susu badan saya sendiri, kerana saya memang menyusukan anak saya.

“Ibu bayi itu sangat berterima kasih kerana saya membantu, dia telah berada di lapangan terbang sejak pukul 9 malam, malam sebelumnya.

“Sebaik sahaja bayi itu mula menyusu, saya dapat lihat kelegaan di mata ibunya dan anak perempuannya akhirnya tertidur,” katanya.

Foto: Metro UK (Koleksi foto Patrisha dan bayi perempuannya)

Pramugari itu berkata dia tahu apa yang akan dilalui oleh seorang ibu, terutama ketika penerbangan baru sahaja berlepas.

“Sebagai seorang ibu saya sendiri tahu bagaimana tekanan yang harus dilalui.

“Saya dapat bayangkan perasaan ini. Bila kita tak dapat memberi makanan kepada anak yang sedang lapar adalah satu ‘mimpi ngeri’, jadi saya terpaksa bantu.

“Dia telah berada di lapangan terbang sejak malam sebelum itu dan susunya telah habis ketika penerbangan sebenar, menyebabkan bayi itu menangis.

“Sebaik sahaja saya dapat membantu bayi itu dan ibunya, saya berasa sangat gembira, tak dapat diungkapkan dengan kata-kata,” katanya.

Pramugari itu berkata wanita berkenaan sangat berterima kasih kepadanya kerana ikhlas membantu.

“Saya tahu penerbangan ini begitu istimewa buat diri saya kerana saya baru sahaja dinaikkan pangkat, tetapi saya tak sangka ia akan seistimewa ini.

“Saya menyusu bayi yang tidak dikenali dalam penerbangan dan saya sangat bersyukur mempunyai susu ibu pada masa yang amat diperlukan,” katanya.

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 14 Oct 2020
Trending Thu, 10 May 2018

Dinobat Sebagai Puteri Muslimah Asia 2018, Uyaina Bangga Harumkan Nama Malaysia

Kemenangan itu melayakkan Uyaina membawa pulang wang tunai berjumlah RM30,000, tiara dan trofi.

Trending Tue, 26 Jun 2018

Bazar Perayaan Di Dua Lokasi Ini Bakal Tinggal Kenangan

Terdapat banyak aduan dan ia amat sukar diurus. Sebelum ini, tapak bazar telah diberikan kepada persatuan pedagang tetapi terdapat aduan salah urus dan banyak yang disewa untuk mendapatkan keuntungan besar berbanding untuk peniaga miskin.

Trending Sat, 10 Nov 2018

Bekas Suami Liat Bayar Nafkah Anak? Baca Ini!

Ramai di kalangan wanita yang tidak diberi keadilan sepenuhnya terutama dari sudut nafkah yang telah diputuskan oleh mahkamah syariah.

Trending Mon, 22 Feb 2021

Trending Di Twitter Isu Perlekeh Artis Korea, Janna Nick Tampil Buat Laporan Polis Terhadap Individu Sebar Fitnah

Pelakon, Penyanyi dan Pengacara Melodi, Janna Nick dilihat mengambil tindakan terhadap individu atau pemilik akaun yang mencetuskan fitnah dan provokasi di laman sosial terhadap dirinya. Menerusi satu hantaran dilaman Twitter miliknya, Janna Nick atau nama […]

Trending Mon, 16 Jul 2018

Rebut Kereta Punya Pasal Punca Suami Naik Tangan?

Mangsa nekad tidak mahu mengalah dan terus masuk ke dalam kereta di bahagian penumpang hadapan dengan niat untuk menghalang tindakan suspek.

Trending Thu, 26 Jul 2018

英国艺术家「用色铅笔」绘制宫崎骏动画人物

日本动画之神宫崎骏的作品风靡全球,亲切的画风、丰富的想像力让他的动画几乎每一部都堪称经典,全球的网友们也常常以他的动画人物为创作主题……

| Live TV