Trending By: Salma Syahbuddin March 23, 2021 @ 2:32pm

Raja Permaisuri Agong Beri Anugerah Merit Ibn Khaldun Buat Dr Noor Hisham Abdullah

Sempena Majlis Anugerah Merit Ibn Khaldun bagi Transformasi Sosial Peringkat Global 2020, Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Maimunah Iskandariah berkenan untuk menganugerahkan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah dengan Anugerah Merit Ibn Khaldun yang mewakili petugas barisan hadapan melawan Covid-1 di negara ini.

 

 

Sumber : Facebook Istana Negara

 

Perkara ini turut dikongsi menerusi Facebook Istana Negara dimana, Tunku Azizah yang juga Ketua Perlembagaan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) memaklumkan bahawa penganugerahan ini adalah untuk menghargai jasa dan usaha para petugas barisan hadapan yang bertungkus lumus mengekang dan memutuskan rantaian Covid-19.

 

Sumber : Facebook Istana Negara

Tambahnya lagi, Anugerah Merit Ibn Khaldun UIAM yang diperkenalkan sejak 2018 adalah bagi mengiktiraf organisasi yang menerajui serta menyumbang dari segi kepakaran atau kerja-kerja kebajikan untuk masyarakat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 9 Oct 2021
Trending Thu, 7 Jun 2018

Alami Depresi, Adik Ratu Belanda Bunuh Diri!

Mayat Ines Zorreguieta, 33, ditemui kira-kira jam 0300 GMT semalam di apartmennya di daerah Almagro, barat ibu negara Argentina.

Featured Sat, 27 Feb 2021

Pasangan Saintis Temui Penawar Covid-19 Terima Darjah Kebesaran

Nama pasangan suami isteri saintis Ugur Sahin dan Ozlem Turecis semakin mendapat perhatian ramai. Pasangan itu semakin dikenali kerana menjadi antara individu yang membangunkan vaksin COVID-19 yang pertama dengan keberkesanan tinggi. Susulan sumbangan mereka, Pejabat […]

Trending Mon, 21 May 2018

Bulan Madu? Nanti Dulu…

Meghan, aktres televisyen Amerika Syarikat (AS) yang berdarah campuran juga mencatat sejarah tersendiri apabila berjalan di lorong gereja sendirian sebelum disambut Charles untuk diserahkan kepada Harry selain memberi ucapan dalam majlis resepsi pada sebelah malam.

Trending Wed, 18 Mar 2020

COVID-19: Tom Hanks Dan Rita Wilson Keluar Hospital, Ini Nasihat Mereka Kepada Orang Ramai

SETELAH seminggu disahkan menghidapi Corona (Covid-19),  pasangan Tom Hanks dan Rita Wilson sudah dibenarkan keluar daripada hospital dan perlu manjalani kuarantin di rumah buat sementara waktu. Pasangan ini gemar mengemaskini keadaan diri mereka menerusi laman […]

Trending Thu, 1 Feb 2018

从萤幕走出来的「真人版」卡通!

在现实生活中,常有素人跟艺人明星、运动员等公众人物「撞脸」的趣闻,鲜少有人长得像虚拟世界中的卡通人物。如果当你走在路上看到「真人版卡通人物」,你能掩饰心中的激动与雀跃吗?会主动上前要求合照吗?

Trending Sun, 21 Oct 2018

| Live TV