Trending By: SGMS Enal July 21, 2019 @ 11:42am

Rakaman Gadis Pijak Al-Quran, Apa Kata Bapa?

Media sosial baru-baru ini kecoh dengan rakaman yang memaparkan tindakan seorang remaja perempuan yang memijak al-Quran dihadapan rakan-rakannya lain. Kesan daripada tindakan tersebut, rata-rata netizen melontarkan kecaman terhadap kumpulan gadis berkenaan.

Tertarik dengan perkara tersebut, seorang individu yang dikenali sebagai Poknik mengunjungi rumah keluarga remaja tersebut bagi mendapatkan penjelasan lanjut.

Menurut bapa gadis tersebut, anak gadisnya itu tidak berapa ‘sihat’ dan jarang bercampur orang yang seusia dengannya.

Pemikiran dia tak waras mana, pemikiran dia macam budak-budak. Dia selalu main dengan budak-budak. Dia jarang la bercampur dengan orang besar-besar ni.

Menurut kakak gadis berkenaan, adik perempuannya itu telah dipaksa oleh rakan-rakan untuk melakukan perbuatan tersebut.

Saya tanya dia, dia cakap memang dipaksa untuk memijak al-Quran tu, kemudian dia cakap kalau tak pijak al-Quran itu dia diugut untuk si ***** ni membuat sesuatu kepadanya.

Kemudian dia beritahu lagi dia tahu benda tu tak baik untuk dia pijak, tetapi dipaksa berbuat begitu.

Penjelasan yang telah dibuat oleh ahli keluarga remaja tersebut walau bagaimanapun telah membuka mata masyarakat umum supaya tidak menghukum terlalu cepat tanpa usul periksa.

Menerusi rakaman temu ramah itu juga, netizen dinasihatkan agar tidak terus menghukum keluarga mangsa kerana kita sebagai orang luar tidak mengetahui perkara yang sebenar.

Sumber: Facebook

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 24 May 2021

Tengku Hassanal Sumbang Elaun DiRaja Selama 3 Bulan Buat Rakyat Palestin

Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ye dak???

Trending Tue, 17 Jul 2018

「印尼僵尸节」挖亲人尸体精心打扮过节

印尼南苏拉威西地区有一个奇特的节日,当地人会把过世亲人的尸体挖出来,梳洗打扮之后,为他们穿上新衣服,举行专门的仪式。

Featured Wed, 23 Jan 2019

Ramai yang memuja kecantikan Imma, sayangnya dia hanyalah sebuah boneka… 

Melihat seleksi foto-fotonya, memang sukar mempercayai bahawa Imma adalah patung! 

Trending Tue, 17 Mar 2020
Trending Tue, 4 Aug 2020

Melaka Berdepan Gangguan Bekalan Air Bermula 5 & 6 Ogos Ini

Simpan dan jimatkan penggunaan air anda!

Trending Fri, 9 Feb 2018

‘Saya Tidak Campak, Tapi Saya Lukis’ – Dikecam Kerana Dessert Shell Out, Ini Penjelasan Dato’ Fazley Yaacob

Dunia seni kulinari Malaysia kini mencipta evolusi baru apabila Juara Masterchef Selebriti Malaysia 2012, Dato’ Fazley Yaakob tampil dengan idea unik dan kreatif, ‘Sweet Table’ untuk penggemar dessert.

Trending Sun, 2 Jun 2019

5 Video Iklan Raya Ni Confirm Buat Korang Tak Sabar Nak Balik Beraya Kat Kampung!

Ada yang sedih, ada yang mencuit hati. Jom layan 5 iklan raya paling EPIK tahun ni!

Trending Mon, 18 Jan 2021

| Live TV