Featured By: Yanie Baharom March 7, 2018 @ 2:07pm

Ramai Nak Tahu Status Ziana Zain Selepas Suaminya Didakwa, Adakah Mereka Akan Bercerai?

Apabila penyanyi terkenal, Siti Roziana Zain atau lebih dikenali dengan stage name Ziana Zain, melaporkan perbuatan suaminya mencederakan anak lelaki mereka kepada pihak berkuasa sehingga Armin Zaharin didakwa  di Mahkamah Majistret Shah Alam, semalam, ramai yang tertanya-tanya apakah status Ziana dan suaminya selepas ini sekiranya Armin didapati bersalah?

Meskipun suami penyanyi Madah Berhelah itu mengaku tidak bersalah namun sekiranya dia gagal mempertahankan diri, Armin boleh didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan dari mana-mana dua darinya. Majistret juga telah menetapkan wang jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan kes pada 4 April nanti.

Setakat ini berdasarkan informasi sumber terdekat Ziana, tiada sebarang perancangan untuk membatalkan dakwaan terhadap suaminya itu. 

Melihat ketegangan rumah tangga Ziana dan Armin ketika ini, ramai menjangkakan pasangan ini akan membawa haluan masing-masing, terutamanya jika Armin gagal menang kes.

http://www.encikshino.com/rumah-tangga-kekal-bahagia-19-tahun-ziana-zain-kongsi-4-rahsia/

Semalam  viral di media sosial suami kepada penyanyi terkenal Ziana Zain, Armin Zaharin didakwa di Mahkamah Majistret Shah Alam atas pertuduhan mencederakan anak lelakinya.

Dia didakwa memukul menggunakan rotan pada 25 Februari lalu. Walaubagaimanapun, Armin mengaku tidak bersalah dan menyatakan tujuannya adalah untuk mengajar anak mengaji dan solat namun anaknya tidak paham.

Berdasarkan kertas pertuduhan, laporan polis tersebut telah dibuat sendiri oleh Ziana pada 27 Februari lalu. Ziana dan Armin telah mendirikan rumah tangga pada Mei 1998 dan dikurniakan empat cahaya mata, Muhammad Aiman, 19, Muhammad Ammar, 14, serta Pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

So, disebalik kes ini sebenarnya bukan mudah menjadi ibu bapa yang sabar di zaman serba moden dan maju ini. Tugas dan beban yang perlu ditanggung dalam kehidupan sehari-hari pastinya banyak mencabar daya kesabaran kita.

www.wanista.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 30 Aug 2019
Eat Travel Sun, 31 May 2020

Malaysia juga ada pasar terapung di Pulau Suri, Tumpat Kelantan

Tidak perlu ke Siam untuk menikmati pasar dalam sungai

Eat Travel Wed, 22 Apr 2020
Trending Mon, 7 Oct 2019
Featured Tue, 19 May 2020
Trending Fri, 23 Mar 2018

Wow! Wanita Ini Mengaku Cintakan Trump

Wanita itu juga tidak menolak kemungkinan hubungan itu akan berakhir dengan perkahwinan. Namun, Rumah Putih sebelum ini menafikan Trump memiliki sebarang hubungan dengan McDougal. Macam mana ni?

Featured Sun, 25 Nov 2018

Selfie Telah Menyebabkan 259 Kematian, Para Saintis Cadangkan ‘No-Selfie Zone’

Ketahui tentang kes-kes kematian yang disebabkan oleh selfie.

| Live TV