Featured By: Yanie Baharom March 7, 2018 @ 2:07pm

Ramai Nak Tahu Status Ziana Zain Selepas Suaminya Didakwa, Adakah Mereka Akan Bercerai?

Apabila penyanyi terkenal, Siti Roziana Zain atau lebih dikenali dengan stage name Ziana Zain, melaporkan perbuatan suaminya mencederakan anak lelaki mereka kepada pihak berkuasa sehingga Armin Zaharin didakwa  di Mahkamah Majistret Shah Alam, semalam, ramai yang tertanya-tanya apakah status Ziana dan suaminya selepas ini sekiranya Armin didapati bersalah?

Meskipun suami penyanyi Madah Berhelah itu mengaku tidak bersalah namun sekiranya dia gagal mempertahankan diri, Armin boleh didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan dari mana-mana dua darinya. Majistret juga telah menetapkan wang jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan kes pada 4 April nanti.

Setakat ini berdasarkan informasi sumber terdekat Ziana, tiada sebarang perancangan untuk membatalkan dakwaan terhadap suaminya itu. 

Melihat ketegangan rumah tangga Ziana dan Armin ketika ini, ramai menjangkakan pasangan ini akan membawa haluan masing-masing, terutamanya jika Armin gagal menang kes.

http://www.encikshino.com/rumah-tangga-kekal-bahagia-19-tahun-ziana-zain-kongsi-4-rahsia/

Semalam  viral di media sosial suami kepada penyanyi terkenal Ziana Zain, Armin Zaharin didakwa di Mahkamah Majistret Shah Alam atas pertuduhan mencederakan anak lelakinya.

Dia didakwa memukul menggunakan rotan pada 25 Februari lalu. Walaubagaimanapun, Armin mengaku tidak bersalah dan menyatakan tujuannya adalah untuk mengajar anak mengaji dan solat namun anaknya tidak paham.

Berdasarkan kertas pertuduhan, laporan polis tersebut telah dibuat sendiri oleh Ziana pada 27 Februari lalu. Ziana dan Armin telah mendirikan rumah tangga pada Mei 1998 dan dikurniakan empat cahaya mata, Muhammad Aiman, 19, Muhammad Ammar, 14, serta Pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

So, disebalik kes ini sebenarnya bukan mudah menjadi ibu bapa yang sabar di zaman serba moden dan maju ini. Tugas dan beban yang perlu ditanggung dalam kehidupan sehari-hari pastinya banyak mencabar daya kesabaran kita.

www.wanista.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 5 May 2020
Featured Mon, 19 Aug 2019
Featured Thu, 14 Jun 2018
Trending Wed, 9 Dec 2020
Trending Mon, 3 Sep 2018

「隐形眼镜冲马桶」最后回到你肚里!

抛弃式隐形眼镜卫生又方便,不晓得大家每天回家卸下隐形眼镜,都怎么处理丢弃呢?冲马桶?丢进洗手台放水流?其实,你已经成为生态浩劫的凶手之一……

Trending Wed, 28 Feb 2018

Dare to Challenge This One-of-a-Kind Escape Room in Kuala Lumpur?

Good news for all thrill seekers as you can experience a different kind of adventure while playing this brand new escape room.

Featured Mon, 27 Aug 2018

Anak Alami Keracunan Makanan? Ini Yang Perlu Ibu Bapa Lakukan

Keracunan makanan masih boleh berlaku walaupun anda sendiri yang memasak makanan tersebut.

Featured Fri, 12 Jun 2020
Trending Wed, 13 Jun 2018

Kedutaan Malaysia Di Korea Utara Dibuka Semula

Kita patut jaga air muka Korea Utara dan pastikan mereka mengambil bahagian dalam rundingan antarabangsa untuk mengamalkan pendirian besederhana, seperti dasar diamalkan sebelum ini.

| Live TV