Featured By: Yanie Baharom March 7, 2018 @ 2:07pm

Ramai Nak Tahu Status Ziana Zain Selepas Suaminya Didakwa, Adakah Mereka Akan Bercerai?

Apabila penyanyi terkenal, Siti Roziana Zain atau lebih dikenali dengan stage name Ziana Zain, melaporkan perbuatan suaminya mencederakan anak lelaki mereka kepada pihak berkuasa sehingga Armin Zaharin didakwa  di Mahkamah Majistret Shah Alam, semalam, ramai yang tertanya-tanya apakah status Ziana dan suaminya selepas ini sekiranya Armin didapati bersalah?

Meskipun suami penyanyi Madah Berhelah itu mengaku tidak bersalah namun sekiranya dia gagal mempertahankan diri, Armin boleh didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan dari mana-mana dua darinya. Majistret juga telah menetapkan wang jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan kes pada 4 April nanti.

Setakat ini berdasarkan informasi sumber terdekat Ziana, tiada sebarang perancangan untuk membatalkan dakwaan terhadap suaminya itu. 

Melihat ketegangan rumah tangga Ziana dan Armin ketika ini, ramai menjangkakan pasangan ini akan membawa haluan masing-masing, terutamanya jika Armin gagal menang kes.

http://www.encikshino.com/rumah-tangga-kekal-bahagia-19-tahun-ziana-zain-kongsi-4-rahsia/

Semalam  viral di media sosial suami kepada penyanyi terkenal Ziana Zain, Armin Zaharin didakwa di Mahkamah Majistret Shah Alam atas pertuduhan mencederakan anak lelakinya.

Dia didakwa memukul menggunakan rotan pada 25 Februari lalu. Walaubagaimanapun, Armin mengaku tidak bersalah dan menyatakan tujuannya adalah untuk mengajar anak mengaji dan solat namun anaknya tidak paham.

Berdasarkan kertas pertuduhan, laporan polis tersebut telah dibuat sendiri oleh Ziana pada 27 Februari lalu. Ziana dan Armin telah mendirikan rumah tangga pada Mei 1998 dan dikurniakan empat cahaya mata, Muhammad Aiman, 19, Muhammad Ammar, 14, serta Pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

So, disebalik kes ini sebenarnya bukan mudah menjadi ibu bapa yang sabar di zaman serba moden dan maju ini. Tugas dan beban yang perlu ditanggung dalam kehidupan sehari-hari pastinya banyak mencabar daya kesabaran kita.

www.wanista.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 11 Mar 2021
Trending Thu, 10 Sep 2020
Featured Tue, 2 Mar 2021
Trending Thu, 16 Jul 2020
Featured Fri, 21 May 2021

Tengku Puteri Afzan Aminah Digelar Beauty With Brain, Kini Pelajar Jurusan Akaun Di London

Semakin dewasa semakin terserlah kejelitaan YM Tengku Puteri Afzan Aminah Hafizatullah Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang mencecah usia 21 tahun. Puteri diraja itu sering meenjadi perhatian tatkala menemani bundanya, Seri Paduka Raja Permaisuri Agong Tunku […]

Trending Thu, 21 May 2020
Featured Wed, 10 Jan 2018

Idris Khan Kongsi Tips Untuk Wanita Insecure

Pengalaman selama 10 tahun dalam bidang peragawan membolehkan pelakon Idris Khan melihat dan berjumpa dengan ramai wanita cantik dari seluruh dunia. Berdasarkan pengalamannya, pelakon drama Pinggan Tak Retak, Nasi Tak Dingin ini berkongsi bahawa wanita […]

Trending Sat, 11 May 2019

Bayi Guna ‘Walker’ Diluar Rumah Maut Digilis Treler

Bayi Guna ‘Walker’ Diluar Rumah Terlajak Hingga Ke Jalan Maut Digilis Treler

Trending Thu, 20 Sep 2018

Usus Wanita Ini Luka Gara-Gara Suka Makan Ramen

Lagi bahaya kalau anda makan Ramen hari-hari!

| Live TV