Trending By: Del14 September 19, 2019 @ 4:08pm

Rebecca Nur Islam Tetap Doakan Eina Azman Walaupun….

Sayang sekali bila dua sahabat baik yang begitu rapat macam adik beradik akhirnya saling bertelagah macam anjing dengan kucing. Itulah yang terjadi pada Datin Paduka Eina Azman dan Datin Rebecca Nur Islam. Terdahulu, sahabat akrab ini sentiasa kelihatan keluar bersama, namun sekarang mungkin nampak kelibat pun tak sudi.  

Baru-baru ini, Datin Rebecca berkongsi di instastorynya, mesej Whatsapp yang diterima dari pelakon Uqasha Senrose yang dianggap seperti adik angkat bertanya berkenaan dakwaan Eina Azman bahawa Uqasha telah menggoda suami Rebecca semasa tidur di rumahnya.

 

Rebecca yang terkejut dengan tuduhan tidak berasas itu meluahkan rasa marah dan sedih kerana tidak habis-habis menjadi mangsa fitnah Eina Azman yang dianggap sengaja menabur fitnah dan memburuk-burukkannya supaya dibenci orang. 

 

“Saya akan sentiasa doa kan awak.” -Rebecca Nur Islam 

 

Datin Paduka Eina Azman pula seolah-olah membidas pertuduhan Rebecca itu apabila dia pula memuatnaik instastory berikut.

 

Apa pun masalah yang mereka sebenarnya hadapi, seelok-eloknya berbincang lah baik-baik. Kalau persahabatan itu tak boleh diselamatkan lagi pun, go separate ways but wish each other well. Life is too short to live with hate, and be mean to each other. Sebagai wanita kita sepatutnya menyokong satu sama lain bukan? 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 20 Feb 2019

Rakaman CCTV viral wanita dipukul dalam lif! Suspek kini dalam tahanan polis

Suspek utama kes kejadian samun seorang wanita di dalam lif berdekatan MRT Cheras pada Khamis  lalu kini dipercayai dalam tahanan polis.

Trending Thu, 5 Apr 2018

‘Dakwat Di Jari’ Kupas Isu Wanita Dalam Pilihan Raya Ke 14

Program Dakwat Di Jari yang bakal bersiaran selama sejam bermula 5 petang mulai Hari Penamaan Calon sehingga sehari sebelum tarikh mengundi.

Trending Fri, 3 Apr 2020

#StayAtHome, TikTok ‘Mop Lantai’ Yuna Kini Ditonton Setengah Juta Orang. Wow!

Part pakai baju kahwin tu, pergh! Gigih giler kot Yuna.

Trending Tue, 10 Jul 2018

Tun M’s Birthday Wish is for the Press to Help Fight Corruption

Such a simple yet idealistic wish to have asked for.

Trending Tue, 7 Aug 2018

Lombok Bergegar, 20,000 Penduduk Hilang Tempat Tinggal

Agensi Pencegahan Bencana Nasional (BNPB) berkata, ia menjangka angka kematian meningkat sebaik runtuhan lebih 13,000 rumah dibersihkan selepas dua gempa kuat dalam tempoh seminggu.

Trending Mon, 16 Mar 2020

COVID-19- Boleh Berjangkit Melalui Hubungan Intim?

  “Selamatkah  jika kita melakukan hubungan kelamin semasa wabak covid-19 sedang menular pada waktu ini?,” BERITA tentang penularan wabak corona atau COVID-19 semakin membimbangkan masyarakat dunia pada waktu ini. Sehingga hari ini, statistik individu yang […]

Trending Tue, 30 Jun 2020
Trending Sat, 20 Apr 2019

Kerana Kekasih Facebook Wang Hantaran RM60,000 Lesap

Hanya kerana percaya habis duit hantaran lesap

Trending Sun, 10 Mar 2019

Kereta Api Tergelincir Di Bogor, 17 Cedera

Kereta api itu tergelincir jam 10.15 pagi waktu Indonesia Barat.

| Live TV