Trending By: Bibi Ramli March 23, 2018 @ 5:35pm

Risau Datuk Takkan Hidup Lama, Wanita China Ini Berkahwin Dengan Datuk Sendiri?

Seorang warganegara China, Fu Xuewei, yang masih single bimbang jika datuknya yang sedang sakit tenat takkan sempat untuk menghadiri perkahwinannya pada suatu hari nanti.

Jadi untuk menyedapkan hatinya, wanita ini telah membuat photoshoot perkahwinan olok-olok dengan Encik Fu pada Disember lepas. Sweetnya!

Ini sekadar gambar je tau. Mereka bukan kahwin betul-betul!

Foto: AsiaWire

Gambar-gambar dari photoshoot tersebut telah dimuat naik di Internet dan menunjukkan Xuewei, 25, memakai gaun putih manakala datuknya, 87 nampak segak dalam satu three-piece sut.

Foto: AsiaWire

Xuewei berkata kepada Chengdu Economic Daily bahawa dia telah membuat keputusan mengadakan photoshoot ini pada bulan September tahun lepas selepas datuknya terkena strok untuk kali kedua dalam masa dua tahun.

Para doktornya telah memberitahu keluarga Fu untuk bersiap sedia bagi mendapat berita buruk.

“Datuk ialah orang yang paling penting dalam hidup saya,” kata Xuewei, yang berasal dari Chengdu.

“Saya belum merancang untuk berkahwin buat masa ini, tapi saya mahukan orang-orang kesayangan saya untuk mengingati mukanya.”

Xuewei kini juga sedang menyiapkan lukisan tatu di lengan kanannya yang menggambarkan wajah Encik Fu sebagai sebuah cara untuk mengingatinya.

Rupa-rupanya Encik Fu memainkan peranan penting dalam membesarkan Xuewei memandangkan ibu bapa Xuewei sentiasa sibuk dengan kerja dan telah bercerai ketika Xuewei masih di bangku sekolah rendah.

Foto: metro.co.uk

Selain dua kali terkena strok, Encik Fu juga telah lama menghidapi sakit jantung yang memerlukan banyak rawatan perubatan.

Walaupun datuknya hidup secara sederhana, Xuewei telah mendapat sokongan daripadanya dalam setiap perkara yang dia ingin buat.

“Dia telah berikan apa saja yang saya minta. Saya tak boleh bayangkan hari yang dia sudah tiada.”

Bila ditanya tentang gambar perkahwinan ini, datuk Fu berkata, “Dia yang nak, jadi kami buat je. Ibu bapanya telah bercerai jadi ini cara saya untuk menggembirakannya.”

Sumber: South China Morning Post

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 15 Nov 2017

THESE 5 OMG FACTS ABOUT OIL RIGS WILL BLOW YOUR MIND AWAY

Seeing as Malaysia is a country known for oil and gas, it is important that we learn more this industry even if we’re not directly involved with it.

Trending Fri, 16 Nov 2018

咖啡族注意!研究:爱喝「这口味」有精神病

咖啡是许多人每日的精神来源,不过现在,你可能要多留意一下大家的喜爱口味了。因为日前就有研究证实,我们对咖啡的喜好,其实代表了「潜在个性」。

Trending Wed, 5 Aug 2020
Trending Sat, 13 Apr 2019

Baru Berusia 12 Tahun, Remaja Pintar Sekolah King’s Edward Terbit Buku Sendiri

Baru berusia 12 tahun dah ada buku sendiri! Tahniah Omar Mukhtar!

Featured Tue, 8 Jun 2021

Fazura Kini Berhijab?

Sejak akhir akhir ini, penampilan pelakon jelita, Nur Fazura  sering menjadi persoalan dan perbualan ramai. Menerusi foto dan video yang dimuat naik di laman  Instagram, Fazura sering tampil mengenakan hijab sekaligus mencetuskan tanda tanya orang […]

Trending Sat, 12 Jan 2019

择定开工吉日!也要懂得开工开运秘笈~

当我们确定了开工的吉日后,那么在开工当天又应该要做好什么准备呢?

Trending Mon, 22 Jan 2018

Gadis Sesat 19 Hari Di Gunung Tahan 9 Tahun Lalu

“Saya Hanya Terbayang Orang Jumpa Mayat Saya Terapung,” Kisah Saat Getir Gadis Sesat 19 Hari Di Gunung Tahan 9 Tahun Lalu

Featured Wed, 21 Apr 2021

Aiman Tino & Sufian Suhaimi Teruk Dipukul?

Nampaknya lakonan penyanyi Aiman Tino & Sufian Suhaimi drama Kampung Kolestrol semakin mendapat perhatian daripada para penonton. Terbaru, penyanyi dan pelakon, Ziana Zain sempat memuatnaik video penggambaran babak Drama Kampung Kolestrol namun apa yang mencuri […]

| Live TV