Trending By: SGMS Enal November 17, 2017 @ 3:47pm

Rumah Sewa Hancur, Penyewa Hanya Mesej Untuk Keluar Rumah

Biasanya kita akan lihat pelajar akan membuat sepah di rumah sewa selepas keluar dari rumah tersebut. Ekoran itu, ramai penyewa rumah tidak memberi sewa dengan mudah terhadap pelajar.

Tapi berlainan dengan kes ini, dikatakan sebuah keluarga menyewa rumah tersebut. Namun selepas keluar dari rumah tersebut, keadaan rumah amat menyedihkan. Ikuti perkongsian Ziera Rahman, selaku pemilik rumah tersebut.

Bila penyewa mesej keluar rumah macam tuh aje, cuma mesej kata kunci letak dalam rumah, lepas itu terus block nombor telefon, kita hati rasa tak sedap, bila tengok rumah, aduhaiiii… orang jenis apa duduk rumah ni.


Selama ni kalau penyewa lain sewa, bila dia orang keluar kami suami isteri boleh aje cuci rumah sendiri. Tapi kali ini Iera mengalah, “tak selera aku tengok tengok toilet macam ni, penyewa ni jenis tak basuh toilet ke? dah berkahwin dah ada anak tak akan kotor macam ini.”

Tandas satu hal, singki boleh bengkok ni apa cerita bai, “apa awak buat boleh bengkok sampai macam ni? Mozek kat dinding pun banyak cabut.” Kite orang tak pernah nak check rumah sebab nak jaga privasi penyewa, tup tup rumah jadi macam ni. Dah la rumah sebelum sewa kita bagi cat lawa-lawa. Tak kisah tinggal rumah kotor sebab kita faham tak akan lepas angkut barang awak nak kemas tapi bila barang-barang rumah banyak rosak tu sakit hari.“Satu lagi bang oii, kepala paip pun bawak lari ke?”


Sudah la si suami Sabri Amran baik hati, sewa tak penah-penah naik. Deposit pun ambil satu bulan aje sebab tak nak bebankan penyewa. Tup-tup orang buat macam ni, memang rasa nak marah. Duit deposit rumah tak dapat langsung nak cover rosak.

Masalahnya sekarang penyewa ni dah lari, tak dapat dicari. Kalau esok dia masih berdiam walaupun kita dah mesej dia, tindakan susulan akan diambil. Sebab agreement semua ada, Facebook penyewa pun telah kita jumpa. Harap penyewa ni keluar lubang tikus dan munculkan diri.

credit : siakap keli 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 26 Oct 2018

Mabuk Punya Pasal, Lelaki Ini Tergamak Merogol Nenek Umur 100 Tahun

Biswas turut mengaku kepada pemberita bahawa dia berada di bawah pengaruh alkohol dan tidak sedar dengan tindakannya itu.

Trending Fri, 15 Jun 2018

Bukti Seorang Bapa Sanggup Lakukan Apa Saja Demi Anak

Bapa ini mahu berkahwin untuk selamatkan anak, rela jadi pengantin/pekerja seumur hidup untuk membayar hutang sekiranya anda membantu menanggung kos rawatan anak saya…

Trending Wed, 15 Aug 2018

Lelaki Berlagak Pondan Bakal Kena Denda RM 1000

Lelaki yang berpakaian atau berlagak seperti pondan adalah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 7 Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kelantan 1985.

Trending Mon, 13 Jan 2020

Was That Really Her? Adele’s New Physical Appearance Received Praised From Fans

We still love her no matter what shapes she’s in..

Trending Wed, 15 Jan 2020
Trending Mon, 15 Apr 2019

#SetulusIkhlas : Remaja Berusia 20 Tahun Ini Tinggal Dibawah Jambatan?

Bila kita banyak mengucapkan syukur, barulah hati kita tenang tak gitu???

Trending Sun, 9 Jun 2019

Lelaki Guna Siren Polis Mudahkan Perjalanan Ditahan

Satu set siren yang telah dipasang dalam kereta berkenaan turut ditemukan, apa yang dibuat dengan siren tu ya?

Trending Wed, 13 May 2020

Malaysia Tidak Lupa Salur Bantuan Covid-19 Buat Palestin

Semoga anak-anak kecil dan saudara kita disana dilindungi selalu.

| Live TV