Trending By: SGMS Enal November 17, 2017 @ 3:47pm

Rumah Sewa Hancur, Penyewa Hanya Mesej Untuk Keluar Rumah

Biasanya kita akan lihat pelajar akan membuat sepah di rumah sewa selepas keluar dari rumah tersebut. Ekoran itu, ramai penyewa rumah tidak memberi sewa dengan mudah terhadap pelajar.

Tapi berlainan dengan kes ini, dikatakan sebuah keluarga menyewa rumah tersebut. Namun selepas keluar dari rumah tersebut, keadaan rumah amat menyedihkan. Ikuti perkongsian Ziera Rahman, selaku pemilik rumah tersebut.

Bila penyewa mesej keluar rumah macam tuh aje, cuma mesej kata kunci letak dalam rumah, lepas itu terus block nombor telefon, kita hati rasa tak sedap, bila tengok rumah, aduhaiiii… orang jenis apa duduk rumah ni.


Selama ni kalau penyewa lain sewa, bila dia orang keluar kami suami isteri boleh aje cuci rumah sendiri. Tapi kali ini Iera mengalah, “tak selera aku tengok tengok toilet macam ni, penyewa ni jenis tak basuh toilet ke? dah berkahwin dah ada anak tak akan kotor macam ini.”

Tandas satu hal, singki boleh bengkok ni apa cerita bai, “apa awak buat boleh bengkok sampai macam ni? Mozek kat dinding pun banyak cabut.” Kite orang tak pernah nak check rumah sebab nak jaga privasi penyewa, tup tup rumah jadi macam ni. Dah la rumah sebelum sewa kita bagi cat lawa-lawa. Tak kisah tinggal rumah kotor sebab kita faham tak akan lepas angkut barang awak nak kemas tapi bila barang-barang rumah banyak rosak tu sakit hari.“Satu lagi bang oii, kepala paip pun bawak lari ke?”


Sudah la si suami Sabri Amran baik hati, sewa tak penah-penah naik. Deposit pun ambil satu bulan aje sebab tak nak bebankan penyewa. Tup-tup orang buat macam ni, memang rasa nak marah. Duit deposit rumah tak dapat langsung nak cover rosak.

Masalahnya sekarang penyewa ni dah lari, tak dapat dicari. Kalau esok dia masih berdiam walaupun kita dah mesej dia, tindakan susulan akan diambil. Sebab agreement semua ada, Facebook penyewa pun telah kita jumpa. Harap penyewa ni keluar lubang tikus dan munculkan diri.

credit : siakap keli 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 21 May 2019
Trending Sat, 20 Apr 2019

Kerana Kekasih Facebook Wang Hantaran RM60,000 Lesap

Hanya kerana percaya habis duit hantaran lesap

Trending Tue, 9 Oct 2018

Dua Individu Dilaporkan Meninggal Dunia Keracunan Makan Laksa, Kes Kini Dalam Siasatan

Jabatan Kesihatan Kedah dan Jabatan Kesihatan Perak  menjalankan siasatan berhubung kes yang melibatkan kematian dipercayai akibat makan laksa.

Trending Sat, 25 Jan 2020

(Viral) KKM Sahkan Kes Coronavirus Pertama Di Malaysia

Susulan wabak penularan Coronavirus di Wilayah, Wuhan. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini mengesahkan bahawa 3 warganegara Cina yang memasuki negara Malaysia disahkan positif menghidapi Coronavirus. Mangsa merupakan ahli keluarga yang turut dijangkiti kes Coronavirus […]

Trending Tue, 25 Sep 2018

老娘不用人救!迪士尼公主「战士化」比王子还帅

迪士尼动画的角色相信大家都不会陌生,特别是公主们更是给大家留下深刻的印象。但公主只能靠王子拯救吗?

Trending Tue, 29 Jan 2019

Tampar Tiga Kali! Pembantu Sajat Buat Hal

Wow! Seram nyer boleh tampar-tampar kat public

Trending Fri, 10 Jan 2020

Woman Had “Pubic Hair” On Her Face Because Doctor Took A Skin From Her Groin As Emergency Measure

If you think you are having a bad day, try to put yourself in her shoes.

Trending Tue, 25 Sep 2018

Nasopharyngeal Carcinoma (NPC) Sejenis Kanser Hidung Paling Lazim Dihidapi Kaum Cina Malaysia

Kanser jenis inilah yang menyerang pemain badminton nombor 1 negara!

| Live TV