Trending By: Salma Syahbuddin November 17, 2020 @ 12:00pm

Saringan Percuma, Suntikan Tifoid Buat Semua Penghantar Makanan

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Sabah, Datuk Yakub Khan, berkata Syarikat penghantar makanan disaran memberikan saringan Covid-19 dan suntikan vaksin tifoid percuma kepada kakitangan mereka.

Ia bertujuan peningkatan yang tinggi terhadap perkhidmatan ini sekaligus memenuhi tanggungjawab sosial dalam memutuskan rangkaian Covid-19.

“Mereka terdedah kepada kemungkinan jangkitan yang akan mendatangkan risiko kepada orang di sekeliling. Selain tahap kebersihan dan keselamatan makanan yang perlu dititikberatkan”

Tambahnya lagi, aplikasi penempahan makanan memudahkan orang awam dan dilihat sebagai inovasi terbaik kepada pengguna ketika ini untuk terus duduk di rumah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 5 May 2018

14 Kali Mengundi, Nenek Dah Tak Sabar!

Walaupun saya tidak mampu lagi melihat dengan jelas, tanggungjawab untuk mengundi kali ini tidak akan saya lepaskan, saya berharap ada pihak yang sudi membantu saya ke pusat pembuangan undi di Sekolah Kebangsaan Pusat Air Tawar, Endau nanti…

Trending Tue, 20 Oct 2020
Trending Thu, 13 Feb 2020
Trending Tue, 6 Feb 2018

7 Tip Sarapan Sihat dan Mudah

Sarapan merupakan hidangan terpenting dalam diet harian. Itu fakta yang mungkin entah ke berapa ratus kali atau ribu kali yang anda telah dengar. Persoalannya mengapa sarapan sangat penting?

Featured Thu, 23 Sep 2021
Trending Fri, 17 May 2019

Suspek Warga Nigeria Direman, Tapi Apa Motif Sebenar Pembunuhan Siti Kharina?

Siti Kharina ditemui mati dalam keadaan tragik dan tidak berpakaian bersama kesan calar di leher, kepala dan dada mangsa.

Trending Wed, 24 Feb 2021

Bayaran BPR Fasa 1 Bermula Hari Ini – Tengku Zafrul

Bayaran dah masuk tu jangan membazir pula ye!

| Live TV