Trending By: Padin December 13, 2020 @ 5:24am

“Saya Agak Kaku, Tapi…” – Amir Hasan Dedah Kisah Cinta Pandang Pertama

Penyanyi baru, Amir Hasan menggarap kisah cinta pandang pertama dari perspektif seorang jejaka pemalu.

Menerusi karya terbarunya yang berjudul iShy, Amir bercerita tentang lelaki pemalu yang mencintai seorang gadis dalam diam.

“Sejak dahulu hingga kini, lelaki selalu diharapkan untuk mengambil langkah pertama dalam hal mencari jodoh, tetapi bagaimana pula dengan lelaki yang bersifat introvert atau pemalu?

“Saya percaya ini adalah kisah yang pernah dilalui oleh kebanyakan lelaki di luar sana, di mana tidak semua lelaki mempunyai keyakinan untuk menyatakan perasaannya.

“Malah bila bercakap tentang kisah menyimpan rasa cinta dalam diam, sesiapa pun boleh melaluinya tanpa mengira jantina.

“Lagu ini ditulis oleh saya dan Mingaling, komposer dan penerbit yang semakin meningkat naik dari kumpulan Hip Hop Malaysia, MassMusic. Berlainan dengan karya sebelum ini yang berunsur pop Melayu, iShy menyaksikan percubaan saya mengetengahkan muzik berentak urban,” kata Amir.

Dalam pada itu, Amir baru sahaja melancarkan muzik video iShy di laman YouTube 9 Disember lalu.

“Penggambaran memakan masa dalam masa selama satu hati dan membabitkan dua lokasi. Muzik video ini bercerita mengenai konsep lagu ini dan memerlukan saya untuk menari. Konsep muzik video ini agak fun, urban dan colorful.

“Sebenarnya, saya hafal rentak tarian dan berlatih dua hari sebelum rakaman muzik video dijalankan. Perancangan asal tak ada babak tarian. Saya tahu saya tak tahu menari, saya agak kaku tapi saya sudah mencuba yang terbaik.

“Akhirnya, semuanya berjalan lancar. Mungkin kelihatan sedikit kelakar dan kaku tetapi saya harap penonton terhibur melihat muzik video ini,” katanya lagi.

iShy diterbitkan dan diedarkan oleh Warner Music Malaysia. Single ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer, Joox dan juga Apple Music.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 14 Sep 2021
Featured Sat, 27 Nov 2021

“1 Kilogram Tahi Lembu Boleh Menghasilkan 3.75 kwj Tenaga Elektrik” Sisa Lembu Berjaya Jadi Sumber Tenaga

Sekumpulan petani di Britain telah berjaya menukarkan tahi lembu kepada sumber tenaga berbentuk bateri saiz AA yang dipanggil ‘patteries’. Memetik laporan The Sun, bateri yang boleh dicas semula ini boleh menjadi sebahagian daripada tenaga boleh […]

Trending Thu, 12 Aug 2021
Featured Mon, 25 Oct 2021
Trending Mon, 3 Feb 2020
Featured Wed, 13 Apr 2022
Trending Fri, 5 Mar 2021

Haiza Ceritakan Kisah Perempuan Gila Talak

Setelah dua tahun tidak menghasilkan lagu baharu, penyanyi dan penyampai radio, Haiza akhirnya menarik nafas lega apabila lagu mengeluarkan lagu baharu berjudul Mantan Isterimu baru-baru ini. Lagu yang sudah pun berada di semua platform digital […]

Trending Tue, 28 Jul 2020
Featured Wed, 30 Jun 2021

Tiada Lagi Total Lockdown Buat Perlis, Kelantan & Terengganu, Dijangka Masuk Fasa 2 Minggu Hadapan

Negeri Perlis, Kelantan dan Terengganu antara beberapa negeri yang dijangka beralih ke Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN) minggu depan. Memetik laporan Awani, keputusan untuk menamatkan ‘total lockdown’ di beberapa negeri dibuat oleh pentadbiran Putrajaya […]

| Live TV