Trending By: Attiqah Mohd November 12, 2020 @ 12:35pm

Tidak Timbul Isu Takut Mati, Ajal Maut Allah Tentukan – Dr Hisham

Berikutan dakwaan yang mengatakan KP Kesihatan tidak turun padang untuk meninjau perkembangan COVID-19 dan mendakwa beliau takut mati adalah dilihat sebagai andaian tidak berasas. 

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Sri Dr Noor Hisham menafikan dakwaan tsrsebut di sidang media Kementerian Kesihatan semalam, 

“Tidak timbul isu takut mati. Sebagai orang Islam kita terima kematian di mana-mana ia akan berlaku, bukan hanya turun padang atau tidak.”

Malah Dr Hisham turut menjelaskan timbalannya, Datuk Dr Chong Chee Kheong dan Penasihat Khas Kesihatan Awam kepada Perdana Menteri, Tan Sri Dr Jemilah Mahmood juga turun padang di Sabah melihat situasi semasa.

” Pasangkan Niat Kerana Allah, Ajal Maut Allah Yang Tentukan”- Dr Hisham

Dr Hisham turut memuat naik ciapan di Twitter dengan menyeru semua frontliners untuk bekerja dengan sepenuh hati dan ikhlas kerana Allah.

Ciapan tersebut kini menerima hampir 12,000 retweets. Rata-rata netizen tersentuh hati dengan keikhlasan dan sikap professional yang ditonjolkan Dr Hisham.

Apapun, hargailah semangat dan jasa frontliners, kerana tanpa mereka kita tidak mungkin mampu membendung wabak ini dengan baik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 5 Aug 2020

BSH Fasa 3: Rayuan Dibuka Mulai Jumaat Ini, Syarat Layak Rayuan

Korang yang nak buat rayuan, pastikan cukup syarat-syarat ni

Trending Thu, 19 Sep 2019

The Best Korean Food and Most ‘Seoul-tastic’ Experience in ‘Seoul Culture Showroom KL’

Kimchis, hanboks and K-Pops; Seoul Culture Showroom in Kuala Lumpur is a rendezvous for the best South Korean learning escapade.

Featured Mon, 31 May 2021

Toh Puan Julie Faridah, Pelakon Keluarga 69 Meninggal Dunia

Permata seni hiburan tanah air Toh Puan Julie Faridah @ Joria Basir yang terkenal dengan watak ‘Faridah’ menerusi filem Keluarga 69 arahan Tan Sri P. Ramlee yang diterbitkan pada tahun 1967 meninggal dunia pada Ahad. […]

Trending Fri, 16 Jul 2021

“Tapi Kena Pose Untuk Camera 2 Kali… Orang Gaza Persoal Kenapa Nampak Macam Photoshoot?” – Caprice Dedah Kena Block Dengan Ebit Lew Di Instagram

Penyanyi dan usahawan, Caprice mendedahkan dirinya disekat oleh pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew di laman Instagram. Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 32, menggunakan platform Instagram Stories miliknya dan membuat beberapa dakwaan mengenai Ebit. Sejak […]

Trending Sat, 15 Jun 2019

Kerana Popular Belanda ‘Tertekan’ ?

Pelancong datang melancong boleh tertekan kenapa ya?

Featured Thu, 26 Mar 2020

Roti Gardenia dijual pada harga RM500? Cekik darah betul!

Perbuatan individu tidak bertanggungjawab

Trending Sat, 16 Jun 2018

Isu PATI Di Amerika Syarikat, Trump Naik Angin!

Selepas Trump pada awalnya berkata beliau tidak berminat dengan rang perjanjian Republican yang memasukkan penetapan isu pemisahan selain perlindungan Tindakan Penangguhan untuk Ketibaan Kanak-kanak (DACA) bagi pendatang muda yang tiba secara haram ketika kanak-kanak, Rumah Putih sebaliknya tidak menyokong kenyataan itu.

Trending Tue, 19 Feb 2019

Isu Vaksin Cetus Perbalahan Netizen! Doktor Pakar Ini Akhirnya Bersuara

Rancangan yang bertajuk Vaksin: Perlindungan atau Kemudaratan ini menjadi perdebatan hangat kelompok netizen di laman sosial

Trending Thu, 21 Jun 2018

Restaurant Goes Bankrupt After Running All-You-Can-Eat Promo

The customers really tried to eat all they could.

| Live TV