Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin December 13, 2020 @ 5:54am

Sebelah Kaki Hampir Dipotong Akibat Kemalangan, Haziq Putera Akui Pernah Alami Tekanan Perasaan

Ibarat mentari muncul setelah gerimis, begitulah kisah Haziq Putera, bekas vokalis Putera Band yang sangat berhasrat untuk kembali aktif setelah melalui fasa kehidupan yang kelam.

Kemalangan yang berlaku pada tahun 2018 hampir mengakibatkan sebelah kaki Haziq dipotong telah menimbulkan rasa keinsafan dalam dirinya dan bersyukur akan nikmat yang Allah kurniakan sebelum ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Haziq Putera Band Kemalangan Motosikal

“Alhamdulillah, Allah makbulkan doa saya dan ibu. Saya amat takut waktu itu bila dapat tahu bahawa kaki saya akan di potong, saya bersyukur kerana ada ibu yang kuat dan berusaha menghalang dari kaki saya dipotong, jika tidak saya tak tahu apa nasib saya sekarang.

“Pihak hospital ada meminta ibu kebenaran kebenaran untuk memotong kaki saya, tetapi ibu sempat melakukan solat hajat dan memohon keajaiban dari Allah agar ada jalan lain. Saya akui ada melalui fasa tekanan perasaan tetapi ibu selalu ingatkan saya, hanya semangat dan kekuatan dalaman saya sendiri yang dapat membantu untuk sembuh, selain jangan putus berdoa,” kata anak kepada penyanyi Linda Eva ini.

Selepas melalui episod perit, Disember 2020 menjadi satu permulaan baru untuk jejaka pemilik nama Muhammad Haziq Hasbullah ini.

“Syukur Alhamdulillah, berkat doa, dorongan dan semangat yang ibu berikan setiap hari, kini saya mampu berdiri dan berjalan. Saya juga mampu untuk meneruskan kerjaya saya sebagai anak seni dan muncul dengan single solo berjudul Kembali Tersenyum.

“Kalau sebelum ini, bersama Putera Band saya tidak bebas untuk memilih apa yang saya mahukan, tetapi kali ini saya dapat menyanyikan muzik yang saya suka. Terima kasih kepada Haqiem Rusli kerana mencipta lagu yang terbaik untuk saya.

“Lagu dan Lirik dalam lagu ini memang saya minta Haqiem ceritakan mengenai tentang kisah saya, di mana sewaktu saya terlantar tidak berdaya lagi untuk berdiri, saya terpaksa singkirkan orang yang saya sayang, kerana saya tak mahu dia terbeban dan rasa malu dengan keadaan saya yang sudah tidak boleh berjalan waktu itu.

“Perkara itu juga saya luahkan dalam muzik video Kembali Tersenyum. Sebenanrya, ibu yang tolong sampaikan hajat saya kepada syarikat rakaman FMC dan Haqiem agar Haqiem dapat menciptakan sebuah lagu dan lirik yang berkisahkan tentang saya. Saya sangat menghargai Haqiem yang sudi mencipta lagu untuk saya.

“Saya amat berharap single solo saya ini dapat mengubat segala kesedihan yang saya lalui, bukan sahaja tentang kemalangan itu, tetapi juga tentang kisah insan yang saya sayang. Saya telah mengasari insan itu hanya kerana kecewa dengan keadaan diri saya.  Moga peminat terus setia bersama saya dan menyokong lagu ini dan kerjaya saya,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 13 Jul 2018

Ini Resepi Keropok Lekor Viral Guna Mi Segera. Memang Rangup Dan Sedap!

Sekali gigit memang rangup keropok lekor mi segera ini!

Trending Wed, 28 Feb 2018

超可爱「海象信箱」每天上演时装秀

相较于本地千篇一律的信箱,在国外可是有各式各样的信箱,更有不少屋主会把信箱当作是自己住宅的标志之一。日前就有美国网友分享邻居的「可爱海象信箱」,且会不定时换装,上演海象时装秀。

Trending Wed, 23 Oct 2019
Trending Fri, 8 Dec 2017

Caj Pindah Wang Segera Atas Talian Dimansuhkan Tahun Hadapan

Cas 50 sen untuk Pemindahan Segera akan diamansuhkan bagi pemindahan sehingga RM5,000 untuk setiap transaksi oleh individu dan perusahaan kecil dan sederhana (PKS).

Featured Fri, 11 May 2018

Selebriti Tempatan Ucap Tahniah Buat Tun M, Perdana Menteri Ke-7

Kegembiraan turut dikongsikan oleh selebriti-selebriti tempatan apabila Tun Mahathir menang dan bergelar Perdana Menteri yang ke-7.

Trending Tue, 29 Dec 2020
Trending Fri, 5 Jul 2019

Shocking origin of the name Boba

You’ll never see Boba the same way again, but that doesn’t stop you from drinking it though.

Trending Mon, 5 Apr 2021

Individu Cuba Rentas Negeri Sempena Ramadan Bakal Berdepan Tindakan Saman

Tiada lagi tolak ansur bagi mereka yang gagal tunjukkan bukti rentas negeri

| Live TV