Trending By: Padin December 13, 2020 @ 5:54am

Sebelah Kaki Hampir Dipotong Akibat Kemalangan, Haziq Putera Akui Pernah Alami Tekanan Perasaan

Ibarat mentari muncul setelah gerimis, begitulah kisah Haziq Putera, bekas vokalis Putera Band yang sangat berhasrat untuk kembali aktif setelah melalui fasa kehidupan yang kelam.

Kemalangan yang berlaku pada tahun 2018 hampir mengakibatkan sebelah kaki Haziq dipotong telah menimbulkan rasa keinsafan dalam dirinya dan bersyukur akan nikmat yang Allah kurniakan sebelum ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Haziq Putera Band Kemalangan Motosikal

“Alhamdulillah, Allah makbulkan doa saya dan ibu. Saya amat takut waktu itu bila dapat tahu bahawa kaki saya akan di potong, saya bersyukur kerana ada ibu yang kuat dan berusaha menghalang dari kaki saya dipotong, jika tidak saya tak tahu apa nasib saya sekarang.

“Pihak hospital ada meminta ibu kebenaran kebenaran untuk memotong kaki saya, tetapi ibu sempat melakukan solat hajat dan memohon keajaiban dari Allah agar ada jalan lain. Saya akui ada melalui fasa tekanan perasaan tetapi ibu selalu ingatkan saya, hanya semangat dan kekuatan dalaman saya sendiri yang dapat membantu untuk sembuh, selain jangan putus berdoa,” kata anak kepada penyanyi Linda Eva ini.

Selepas melalui episod perit, Disember 2020 menjadi satu permulaan baru untuk jejaka pemilik nama Muhammad Haziq Hasbullah ini.

“Syukur Alhamdulillah, berkat doa, dorongan dan semangat yang ibu berikan setiap hari, kini saya mampu berdiri dan berjalan. Saya juga mampu untuk meneruskan kerjaya saya sebagai anak seni dan muncul dengan single solo berjudul Kembali Tersenyum.

“Kalau sebelum ini, bersama Putera Band saya tidak bebas untuk memilih apa yang saya mahukan, tetapi kali ini saya dapat menyanyikan muzik yang saya suka. Terima kasih kepada Haqiem Rusli kerana mencipta lagu yang terbaik untuk saya.

“Lagu dan Lirik dalam lagu ini memang saya minta Haqiem ceritakan mengenai tentang kisah saya, di mana sewaktu saya terlantar tidak berdaya lagi untuk berdiri, saya terpaksa singkirkan orang yang saya sayang, kerana saya tak mahu dia terbeban dan rasa malu dengan keadaan saya yang sudah tidak boleh berjalan waktu itu.

“Perkara itu juga saya luahkan dalam muzik video Kembali Tersenyum. Sebenanrya, ibu yang tolong sampaikan hajat saya kepada syarikat rakaman FMC dan Haqiem agar Haqiem dapat menciptakan sebuah lagu dan lirik yang berkisahkan tentang saya. Saya sangat menghargai Haqiem yang sudi mencipta lagu untuk saya.

“Saya amat berharap single solo saya ini dapat mengubat segala kesedihan yang saya lalui, bukan sahaja tentang kemalangan itu, tetapi juga tentang kisah insan yang saya sayang. Saya telah mengasari insan itu hanya kerana kecewa dengan keadaan diri saya.  Moga peminat terus setia bersama saya dan menyokong lagu ini dan kerjaya saya,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 6 Dec 2019

Anak Krakatau Mampu Robohkan Patung Statue of Liberty AS

Ia boleh mencapai setinggi 93 meter.

Trending Sat, 18 Nov 2017

Kami Bukan Warga Asing Jangan Jejaskan Periuk Nasi Kami – Afiqah Ismail

Ada pula yang berkata yang kedai ini diusahakan oleh pihak ketiga iaitu warga asing sedangkan ia diusahakan oleh orang tempatan kita

Trending Wed, 15 May 2019

‘Nak Mati Aku Dah Penat’- Status Terakhir Remaja Di FB Ternyata Bukan Gurauan!

Lebih memilukan, mayatnya ditemui oleh adik lelaki dan ibunya yang ketika itu dalam perjalanan pulang ke rumah selepas makan malam.

Trending Fri, 4 Dec 2020
Trending Tue, 17 Sep 2019
Trending Tue, 31 Dec 2019

Coffee Vaping Is A Thing Now And It Has Arrived In Malaysia!

This world’s first ever vapourized coffee might change the future’s caffeine game.

Trending Wed, 18 Sep 2019

“Sampai Bila Nak Tunding Jari?”-Perang Jerebu Semakin Parah, Apa Solusi Malaysia Dan Indonesia?

Sampai billa rakyat Malaysia perlu menanggung derita akibat tindakan melampau negara Indonesia? 

Trending Sun, 16 Sep 2018

Remaja Pukul Bapa OKU Kerana Televisyen Ditahan

olis menahan seorang remaja lelaki kerana memukul bapanya menggunakan kayu hoki sehingga cedera di beberapa bahagian badan termasuk kepala dalam kejadian di sebuah flat di Jalan Permatang Pauh di sini Jumaat lepas. Ketua Polis Daerah […]

| Live TV