Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin November 28, 2018 @ 5:37pm

Selamat Tinggal Kepada Pencipta SpongeBob!

Spongebob Squarepants sudah tidak asing lagi dikalangan kanak-kanak mahupun golongan ibu bapa. Namun, pastinya kehadiran karakter kartun ini adalah hasil ciptaan seorang manusia yang begitu kreatif yang dikenali sebagai, Stephen Hillenburg.

Kehilangan seorang yang begitu kreatif ini dalam usia 57 tahun adalah disebabkan penyakit amyotrophic lateral sclerosis (ALS) yang dihidapinya. Kerana pada tahun lalu sahaja beliau sendiri ada memaklumkan bahawa penyakit neurodegenerative begitu progresif.

Sumber : Google

Kehilangan Hillenburg ini sekaligus membuatkan para peminat siri kartun animasi  ini mengucapkan terima kasih diatas khidmat dan kreativiti beliau dalam menceriakan hari-hari mereka.

Selain mencipta karakter Spongebob Squarepants, Hillenburg juga pernah menjadi pengarah untuk Spongebob Squarepants Movie yang ditayangkan pada tahun 2004.

Siri kartun terkenal ini Spongebob Squarepants ini telah ditayangkan lebih dari 200 episod dan penampilan Spongebob versi Broadway ini juga telah memenangi anugerah Tony Award pada awal tahun ini.

Pemergian Hillenburg pastinya sangat dirasai terutamanya buat isteri, Karren Hillenburg dan anak lelaki mereka, Clay.

Apapun, terima kasih Hillenburg kerana membawa Spongebob Squarepants kepada kami!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 13 Oct 2019

Bayi Comel Bercampur Najis Ditemui Dalam Tong Sampah

Netizen Berang Dengan Pelaku Zalim Buang Anak

Trending Thu, 23 Aug 2018

Grisly End to Superbiker After Being Dragged by Car for 2km on Highway

The freak accident is definitely not a nice way to go.

Trending Sun, 7 Jun 2020
Trending Thu, 21 Jun 2018

Feri Langkawi- Kuala Perlis Terkandas

Usaha memindahkan penumpang dan 12 kru feri dilakukan bersama pasukan Polis Marin, Kastam, Jabatan Bomba dan Penyelamat, pihak Hospital Tuanku Fauziah serta komuniti nelayan yang menggunakan bot sampan fiber yang diuruskan oleh syarikat pengendali feri itu.

Trending Mon, 20 Aug 2018

Media Prima Berhad Raih Anugerah Spark 2018

Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad sekali lagi meraih Anugerah Spark 2018 sekaligus mendapat kepujian antara Syarikat Media Terbaik Asia Tenggara

Trending Wed, 4 Jul 2018

TERKINI : Najib Razak Diwakili 7 Peguam Bela

Datuk Seri Najib Razak dilihat bakal diwakili oleh barisan 7 peguam bela yang diketui oleh peguam kanan , Tan Sri Dr Muhammad Shafee Abdullah. 

Trending Fri, 13 Sep 2019

Polis Buru Individu Yang Hina Institusi Diraja

Dipercayai Jadi Punca Raja Permaisuri Tutup Akaun Twitter

Trending Sun, 13 May 2018

婚礼拍成鬼片风!PS神人挑战都败退

相信许多人在结婚、举办婚礼时,都会请专人来拍照留下回忆,但若是找来的人技术不佳,看见成果可能就会想吐血了……

| Live TV