Trending By: Aisyah Badrul March 13, 2020 @ 2:48pm

Seorang Wanita Buta Pernah Meramal Wabak Covid-19 Pada Tahun 1996!

SEORANG wanita pernah menggemparkan dunia suatu waktu dahulu apabila pernah membuat ramalan tentang Brexit, satu serangan menara berkembar WTC beberapa dekad lalu. Hari ini nama wanita itu mula diperkatakan dan menjadi perhatian sekali lagi apabila dikatakan pernah meramal tentang wabak jangkitan Covid-19. 

Baba Vanga yang telah meninggal dunia merupakan seorang wanita yang berasal daripada Bulgaria dikatakan pernah memberi amaran tentang wabak Covid-19 ini pada tahun 1996  lalu. 

Hal ini diperkatakan sendiri oleh seorang pengikut Vanga iaitu Neshka Stefanova,73. Neshka menceritakan, Vanga  pernah membuat ramalan mengenai wabak yang sedang digeruni penduduk dunia pada waktu ini ketika melawat wanita itu sekitar 24 tahun yang lalu. Pada waktu, Vanga berusia 84 tahun sebelum dia meninggal dunia. 

Neshka mendedahkan ramalan Vanga menerusi sebuah posting yang dimuatnaiknya di laman sosial Twitter.

“Dia memberitahu tentang ramalan ini ketika saya menziarahinya beberapa tahun lalu. Pada waktu itu Vanga ada menyebut, 

 “Neshka, koronavirus akan menyerang kita!,”

Tetapi saya tidak mengerti maksudnya pada waktu itu,”

Neshka beranggapan Corona membawa maksud Bulgaria akan berada di bawah jajahan Rusia sebelum mengetahui bahawa Corona membawa maksud satu wabak yang datang daripada negara China. 

Terdahulu, Vanga pernah membuat ramalan mengatakan Presiden Rusia Vladimir Putin akan berhadapan dengan ancaman bunuh dan Presiden Amerika Syarikat iaitu Donald Trump akan mengalami penyakit misteri dan penyakit itu akan mengakibatkan diriya menjadi pekak dan trauma otak. 

Vanga hilang penglihatan secara misteri selepas berhadapan dengan banjir besar pada usia 12 tahun. Ramalan-ramalan yang dilakukan Vanga acapkali membimbangkan orang ramai keranaada daripada perkara yang diramalnya pernah menjadi kenyataan. Kebiasaannya Vanga akan meramalkan perkara yang berkaitan dengan nahas dan perkara pelik luar daripada jangkaan kita. 

Sumber: Dailystar.co.uk

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 6 Apr 2021

RM5 Kadar Zakat Fitrah Wajib Bagi Wilayah Persekutuan, Cara Bayar Zakat Online

Menurut Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri, kadar zakat fitrah wajib di Wilayah Persekutuan pada tahun ini ditetapkan sebanyak RM5. Selain itu, kadar RM7 dan RM14 ditetapkan […]

Trending Fri, 15 May 2020

Rakyat Titip Ucapan Buat PM Sempena Hari Lahir Ke-73 Hari Ini!

Selamat Hari Ulangtahun Perdana Menteri Ke-8!

Trending Wed, 10 Apr 2019

灵异专家告诉你《10个你家有鬼的迹象》

虽然科技逐渐发达,很多人也不相信有鬼的存在,然而层出不穷的闹鬼事件和都市传说,还是不断的被发现,令人毛骨悚然……

Trending Mon, 2 Dec 2019

5 Produk Kosmetik Beracun Yang Dikesan Mengandungi Racun Berjadual

Lambakan pelbagai produk kosmetik beracun di pasaran sememangnya memudahkan sesiapa sahaja untuk mendapatkan produk tersebut. Walaupun ramai diantara kita yang tahu produk komestik yang beracun memang menjanjikan kesan yang ketara dalam tempoh yang singkat. Walaupun […]

Hiburan Mon, 2 Aug 2021

Ibu Amy Search Meninggal Dunia

Ibu kepada penyanyi Amy Search, Fatimah Idris meninggal dunia jam 6 petang semalam. Perkhabaran duka ini dikongsi oleh Amy menerusi hantaran terbaru di laman Instagram miliknya yang dimuat naik semalam. “Doakan ibu saya, Hajjah Fatimah […]

Trending Wed, 12 Dec 2018

Harimau Malaya Perlukan Keajaiban Di Hanoi

Ayuh Harimau Malaya terus bangkit!

Trending Tue, 26 Mar 2019
Featured Thu, 22 Apr 2021

Che Puan Khaleeda Selamat Bersalin, Tunku Zahrah Zarith Nama Anaknda Puteri TMJ

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar hari ini berkenan menamakan puteri kedua Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim, sebagai Tunku Zahrah Zarith Aziyah Tunku Ismail. Yang Dipertua Jumaah Majlis Diraja Johor, Datuk Abdul Rahim Ramli […]

| Live TV