Trending By: Aisyah Badrul March 13, 2020 @ 2:48pm

Seorang Wanita Buta Pernah Meramal Wabak Covid-19 Pada Tahun 1996!

SEORANG wanita pernah menggemparkan dunia suatu waktu dahulu apabila pernah membuat ramalan tentang Brexit, satu serangan menara berkembar WTC beberapa dekad lalu. Hari ini nama wanita itu mula diperkatakan dan menjadi perhatian sekali lagi apabila dikatakan pernah meramal tentang wabak jangkitan Covid-19. 

Baba Vanga yang telah meninggal dunia merupakan seorang wanita yang berasal daripada Bulgaria dikatakan pernah memberi amaran tentang wabak Covid-19 ini pada tahun 1996  lalu. 

Hal ini diperkatakan sendiri oleh seorang pengikut Vanga iaitu Neshka Stefanova,73. Neshka menceritakan, Vanga  pernah membuat ramalan mengenai wabak yang sedang digeruni penduduk dunia pada waktu ini ketika melawat wanita itu sekitar 24 tahun yang lalu. Pada waktu, Vanga berusia 84 tahun sebelum dia meninggal dunia. 

Neshka mendedahkan ramalan Vanga menerusi sebuah posting yang dimuatnaiknya di laman sosial Twitter.

“Dia memberitahu tentang ramalan ini ketika saya menziarahinya beberapa tahun lalu. Pada waktu itu Vanga ada menyebut, 

 “Neshka, koronavirus akan menyerang kita!,”

Tetapi saya tidak mengerti maksudnya pada waktu itu,”

Neshka beranggapan Corona membawa maksud Bulgaria akan berada di bawah jajahan Rusia sebelum mengetahui bahawa Corona membawa maksud satu wabak yang datang daripada negara China. 

Terdahulu, Vanga pernah membuat ramalan mengatakan Presiden Rusia Vladimir Putin akan berhadapan dengan ancaman bunuh dan Presiden Amerika Syarikat iaitu Donald Trump akan mengalami penyakit misteri dan penyakit itu akan mengakibatkan diriya menjadi pekak dan trauma otak. 

Vanga hilang penglihatan secara misteri selepas berhadapan dengan banjir besar pada usia 12 tahun. Ramalan-ramalan yang dilakukan Vanga acapkali membimbangkan orang ramai keranaada daripada perkara yang diramalnya pernah menjadi kenyataan. Kebiasaannya Vanga akan meramalkan perkara yang berkaitan dengan nahas dan perkara pelik luar daripada jangkaan kita. 

Sumber: Dailystar.co.uk

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 21 Oct 2019
Featured Fri, 22 Jul 2022

[VIDEO] “Bainun 2.0!” – Dera Budak 4 Tahun Guna Batang Penyapu, Pengasas Produk Kena Reman 7 Hari

Allahuakbar… Apalah dosa anak kecil tu sampai sanggup lakukan begini.. Difahamkan Alia tak sampai setahun diambil sebagai anak angkat olehnya.. Apapun, segalanya kita serahkan pada pihak polis. #JusticeforAlia

Trending Tue, 28 Jul 2020
Trending Thu, 12 Jul 2018

Bintang Porno Bekas Skandal Trump Ditahan

Stormy didakwa membenarkan pegawai polis yang menyamar untuk meletakkan muka di bahagian payu daranya yang terdedah. Wow, betul-betul ‘berani mati’ ni!

Featured Sat, 4 Jun 2022

Didakwa Jual Produk ‘Timbang Kilo’ & Overclaimed, Nana Mahazan Minta Netizen Buat Kaji Selidik Sebelum Tuduh

Memang takde insurans betul mulut netizen ni 😤 Kan dah kena ‘sekolah’ dengan tuan empunya produk 😂

Trending Mon, 27 May 2024

‘Cardiac Arrest’ Punca Kematian, Ibu Nabil Zamanhuri Reda

Semoga Nabil ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman