Featured By: Nani Ramlee January 11, 2018 @ 10:28am

Suami Lebih Muda, Hidup Lebih Gembira!

Usah dipedulikan segala label yang diberikan masyarakat bila mendengar wanita yang mengahwini lelaki lebih muda. Cinta tak hanya buta, malahan tak juga kenal usia, bukan?

Pilihan seseorang lelaki menjadikan wanita, 5, 7 atau 10 tahun lebih berusia daripada dirinya sudah tentu ada alasan sendiri, siapa kita mempersoal jodoh mereka. Ini sebab mengapa suami lebih muda buat anda lebih gembira:

1. Tenaga tak terhad

Suami lebih muda tanpa berfikir panjang boleh sahaja mengajak anda membuat kerja-kerja gila seperti memandu ke Melaka di hari bekerja semata-mata untuk menikmati asam pedas dan pulang pada malam yang sama! Saat-saat sebegini akan dikenang dan menjadi memori paling manis sepanjang perhubungan kalian nanti.

2. Keseronokan sejati

Usia muda memungkinkan si dia untuk memiliki jiwa dan kecenderungan untuk sentiasa menikmati hidup sepuasnya. Anda boleh bermain games kesukaan, ke konsert atau festival muzik bersama atau menonton wayang filem pecah panggung tanpa dirancang.

3. Kurang ‘bebanan’

Pengalaman mendewasakan, tapi pengalaman juga mengubah seseorang menjadi individu yang berbeza seiring usia. Dengan pasangan lebih muda, makin kurang risiko menanggung kekecewaan hubungan masa lalu yang mungkin memberi kesan kepada ikatan hari ini.

Pasangan popular, Rozita Che Wan dan Zain Saidin salah satu contoh pasangan berbeza umue yang kini bahagia menempuhi alam perkahwinan.

4. Pengalamanmu seksi di matanya

Mungkin anda sudah mengharungi pahit maung kehidupan sebelum menemukan suami yang membuka lembaran baru kehidupan. Dalam tak sedar, pengalaman membesarkan anak sendirian terlihat seksi dan menarik di mata si dia. Siapa tahu?

5. Ketahanan dan eksperimentasi di ranjang

Do we need to elaborate more on this? Tenaga muda yang memacu hubungan intim sepanjang malam untuk kebahagiaan anda mampu mengubah mood baik sepanjang hari keesokannya.

6. Berjiwa muda sentiasa

Kita akan perlahan-lahan menjadi seperti orang sekeliling kita tanpa disedari. Lelaki muda mempunyai kawan-kawan sebaya yang akan melibatkan anda dengan aktiviti mereka. Anda akan berjiwa muda dan melupakan seketika usia sebenar dan menjadi sebahagian daripada mereka.

 

Sumber : Aplikasi Wanita

Muat turun secara percuma di :-

GooglePlay: bit.ly/WanitaAndroid
AppStore: bit.ly/WanitaApple

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 7 Apr 2021

Datuk Ramli MS Bakal Muncul Dengan Panggung Tok Ram

Kredibiliti pencinta muzik ternama tempatan, Datuk Ramli MS dalam dunia seni tidak dapat disangkal lagi dalam industri tanah air. Datuk Ramli MS akan muncul dengan Panggung Tok Ram iaitu sebuah platform yang dicetuskan untuk mencari […]

Trending Sun, 6 Oct 2019

Ambil Perhatian Lokasi Pelancongan Hanoi Kawasan Bebas Rokok

Destinasi Pelancongan Di Hanoi Jadi Kawasan Larangan Merokok

Featured Sun, 17 Nov 2019
Eat Travel Tue, 23 Jun 2020

Nasi punten sesuai untuk kawal berat badan?

Saiz kecil comel, nak makan pun fikir banyak kali

Trending Wed, 25 Apr 2018

Pesanan Romantis Di InstaStory, Bukti Mira Filzah Dan Zizan Razak Dilamun Cinta

Biarpun kedua-dua posting berbalas kata rindu itu tidak ditujukan secara spesifik, namun ramai yang percaya ia ditujukan antara satu sama lain.

Featured Fri, 29 Jun 2018

Lagu Tema Filem Pulang ‘Layarlah Kembali’ Nyanyian Dayang Nurfaizah Runtun Emosi

Merdu dan mantap sungguh vokal Dayang Nurfaizah menyanyikan lagu tema filem Pulang.

Trending Thu, 26 Nov 2020
Trending Fri, 11 Oct 2019

Belanjawan 2020 Akan Dibentangkan Hari Ini

Belanjawan 2020 juga merupakan belanjawan kedua kerajaan Pakatan Harapan, sejak ia memerintah pada Mei 2018.

Trending Thu, 5 Nov 2020
Trending Tue, 25 Aug 2020

| Live TV