Featured By: Ad Ops January 11, 2018 @ 10:28am

Suami Lebih Muda, Hidup Lebih Gembira!

Usah dipedulikan segala label yang diberikan masyarakat bila mendengar wanita yang mengahwini lelaki lebih muda. Cinta tak hanya buta, malahan tak juga kenal usia, bukan?

Pilihan seseorang lelaki menjadikan wanita, 5, 7 atau 10 tahun lebih berusia daripada dirinya sudah tentu ada alasan sendiri, siapa kita mempersoal jodoh mereka. Ini sebab mengapa suami lebih muda buat anda lebih gembira:

1. Tenaga tak terhad

Suami lebih muda tanpa berfikir panjang boleh sahaja mengajak anda membuat kerja-kerja gila seperti memandu ke Melaka di hari bekerja semata-mata untuk menikmati asam pedas dan pulang pada malam yang sama! Saat-saat sebegini akan dikenang dan menjadi memori paling manis sepanjang perhubungan kalian nanti.

2. Keseronokan sejati

Usia muda memungkinkan si dia untuk memiliki jiwa dan kecenderungan untuk sentiasa menikmati hidup sepuasnya. Anda boleh bermain games kesukaan, ke konsert atau festival muzik bersama atau menonton wayang filem pecah panggung tanpa dirancang.

3. Kurang ‘bebanan’

Pengalaman mendewasakan, tapi pengalaman juga mengubah seseorang menjadi individu yang berbeza seiring usia. Dengan pasangan lebih muda, makin kurang risiko menanggung kekecewaan hubungan masa lalu yang mungkin memberi kesan kepada ikatan hari ini.

Pasangan popular, Rozita Che Wan dan Zain Saidin salah satu contoh pasangan berbeza umue yang kini bahagia menempuhi alam perkahwinan.

4. Pengalamanmu seksi di matanya

Mungkin anda sudah mengharungi pahit maung kehidupan sebelum menemukan suami yang membuka lembaran baru kehidupan. Dalam tak sedar, pengalaman membesarkan anak sendirian terlihat seksi dan menarik di mata si dia. Siapa tahu?

5. Ketahanan dan eksperimentasi di ranjang

Do we need to elaborate more on this? Tenaga muda yang memacu hubungan intim sepanjang malam untuk kebahagiaan anda mampu mengubah mood baik sepanjang hari keesokannya.

6. Berjiwa muda sentiasa

Kita akan perlahan-lahan menjadi seperti orang sekeliling kita tanpa disedari. Lelaki muda mempunyai kawan-kawan sebaya yang akan melibatkan anda dengan aktiviti mereka. Anda akan berjiwa muda dan melupakan seketika usia sebenar dan menjadi sebahagian daripada mereka.

 

Sumber : Aplikasi Wanita

Muat turun secara percuma di :-

GooglePlay: bit.ly/WanitaAndroid
AppStore: bit.ly/WanitaApple

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 17 Jul 2019
Trending Sat, 30 Mar 2019

不该像脸的东西却「长得很像脸」

不该像脸的东西却「长得很像脸」,且看到最后才发现原来生活周遭都是脸!

Featured Wed, 3 Feb 2021

Dr Noor Hisham Nafi Dakwaan Letak Jawatan Sebagai KP Kesihatan

Semoga barisan hadapan terus diberi kekuatan walau badai melanda

Featured Thu, 27 Sep 2018

Bayangkan Kediaman Mewah Setinggi 27 Tingkat Hanya Didiami Oleh 5 Beranak, Tak Takut Ke?

Kediaman mengagumkan itu dilengkapi dengan tiga helipad, sebuah pawagam, beberapa kolam renang dan mempunyai 600 kakitangan, terletak di selatan Mumbai, India

Featured Mon, 27 May 2019
Trending Mon, 26 Jul 2021
Trending Tue, 17 Apr 2018

Takut Tidur Sendirian Alasan Remaja Ini Berkahwin Di Bawah Umur

Takut tidur seorang antara alasan pasangan remaja berusia 14 dan 15 tahun di daerah Bantaeng, Sulawesi Selatan di Indonesia ini untuk berkahwin pada usia muda.

Featured Tue, 23 Nov 2021

Park Shin Hye Umum Tarikh Perkahwinan Dengan Choi Tae Joon

Pelakon Park Shin Hye dan teman lelakinya yang juga pelakon Choi Tae Joon, akan berkahwin pada Januari tahun depan. Agensi pengurusan Park Shin Hye, SALT Entertainment mengumumkan berita itu dan mereka akan melangsungkan perkahwinan di […]

Trending Wed, 4 Jul 2018

Kes Dana 1MDB, Anak Tiri Najib Razak Ke SPRM Lagi

Terdapat dakwaan bahawa dana dari 1MDB digunakan untuk membiayai beberapa filem Hollywood di bawah syarikat miliknya.

Trending Fri, 20 Sep 2019

| Live TV