Trending By: Padin January 19, 2021 @ 1:25pm

Sudah 5 Tahun Berhijab, Masih Ada Pihak Minta Mia Sara Buka Tudung

Pelakon remaja, Mia Sara Nasuha, 16, mendedahkan masih wujud sesetengah pihak yang memintanya membuka tudung untuk menjayakan sebuah karakter lakonan.

Jelas Mia yang sudah mengenakan hijab semenjak berusia 11 tahun, ramai yang menganggap dirinya sudah kurang aktif dalam dunia hiburan.

“Sejujurnya, dek kerana tawaran sedemikian, saya terpaksa menolak banyak tawaran lakonan dengan cara baik hingga ada yang menyangka saya sudah tidak berlakon lagi bila wajah saya jarang keluar di kaca televisyen.

“Baru-baru ini pun, ada tawaran yang mahukan saya untuk membuka tudung setelah diberitahu mengenai karekter watak yang ditawarkan.

“Saya tak saya nafikan, ketika di awal fasa saya mula mengenakan tudung, tawaran yang datang kurang berbanding dahulu, lebih-lebih lagi pada peringkat awal saya bertudung. Atas sebab itu jugalah saya banyak tolak tawaran lakonan.

“Apa pun, saya harap mereka menghormati keputusan saya yang berhijab. Saya pakai tudung pun bukanlah atas paksaan mana-mana pihak,” katanya.

Mia ditemui pada majlis pelantikannya sebagai duta De’Xandra Youth di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Selain Mia, empat duta lain yang turut sama dipilih ialah Erissa Puteri, Nana Quemar, Kashika Selvam dan Koh Wen Wei.

Hadir sama ialah Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif De’Xandra, Ernayanee Nur Julaimi.

Kembali aktif dalam seni lebih setahun lalu, bintang remaja ini juga optimis kerjasamanya bersama De’Xandra Youth mampu membuka peluang lebih besar bagi dirinya selepas ini.

“Saya gemar teroka dan cuba dunia baru. Semoga projek bersama jenama ini dapat buka mata dan secara tak langsung memberitahu semua bahawa saya masih ada dalam industri. Malah, pihak mereka juga sudah merancang pelbagai perkara, misalnya menghasilkan muzik video dan sebagainya.

“Jadi itu antara sebab yang memanggil saya untuk bersama-sama selebriti lain terlibat dalam projek ini. Tidaklah orang kata saya hanya berlakon sahaja. Tapi juga ada perkara lain yang saya lakukan,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 2 Jul 2020

Anak Bawah Umur 18 Tahun Layak Dapat BSH RM480, Ini Syaratnya…

Semoga BSH ini dapat meringankan beban. Alhamdulillah

Trending Tue, 11 Jun 2019
Trending Thu, 16 Aug 2018

《延禧攻略》富察皇后跳舞发型大歪楼

《延禧攻略》红到不追好像很不应该!剧中富察皇后不对称的发髻,就连演皇后的秦岚都自己在微博上写「小猪佩奇(佩佩猪)同款」,笑喷众人。

Trending Wed, 6 Nov 2019
Trending Mon, 21 May 2018
Trending Tue, 1 Dec 2020
Trending Mon, 4 Feb 2019
Trending Thu, 19 Apr 2018

人类的大脑其实很可怕「不会疼痛还会自相残杀」

大家有没有看过《Lucy》这部电影,女主角斯嘉丽·约翰逊因为意外,大脑开发到了100%,成为了一个超级英雄。当大脑开发到了100%,到底会有多可怕呢?

Trending Sun, 8 Nov 2020

| Live TV