Trending By: Padin October 9, 2021 @ 6:01pm

Syamsul Yusof Lagukan OST Gerak Khas Undercover, Mantap Beb!

Drama aksi Gerak Khas yang digemari ramai kini kembali dengan wajah baharu dan menampilkan jalan cerita yang lebih terkini serta relevan!

Gerak Khas Undercover mengisahkan cabaran anggota undercover mendekati dalang sindiket jenayah dalam menjalankan tugas risikan dan penyamaran.

Antara hidup dan mati! Begitulah dugaan dan cabaran yang perlu dihadapi oleh anggota undercover dalam melaksanakan amanat yang diberikan.

Jadi, bagi menyokong drama ini, Syamsul Yusof melancarkan lagu tema yang bertajuk GK Undercover.

Lagu ini dicipta dan liriknya juga ditulis sendiri oleh Syamsul Yusof. Lirik-lirik yang menunjukkan kewibawaan dan juga harungan yang perlu dilalui oleh ahli-ahli undercover dalam pekerjaan mereka, sangat dekat di hati bila didengar.

Di dalam lagu ini turut menyelitkan banyak nasihat dan peringatan kepada semua pendengar agar lebih mematuhi peraturan dan jangan melakukan kesalahan.

Konsep muzik lagu ini ternyata berbeza dari lagu Gerak Khas sebelum ini. Dengan sentuhan muzik moden dan nyanyian rap dari Syamsul Yusof membuatkan lagu ini lebih memberi kesan kepada pendengar umum.

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan Gerak Khas Undercover di TV3, setiap hari Jumaat, 10.30 malam bermula 1 Oktober 2021 dan di platform penstriman iQiyi pada hari yang sama ia disiarkan di seluruh Malaysia.

Lagu GK Undercover ini boleh mula didengari di semua pelantar digital bermula 8 Oktober 2021 dan lirik video juga telah dilancarkan pada 1 Oktober 2021 lalu di saluran Youtube Alternate Records & Talents.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 30 Dec 2019

Bangunan Perkeso Kota Bharu Diserang ‘Pengamuk’

Meminta untuk segera mengosongkan bangunan kerana ada serangan amukan

Trending Tue, 16 Jun 2020

KFC Benarkan Semula Makan Di Restoran

Berita baik untuk untuk penggemar makanan segera KFC! Perkhidmatan makan di premis atau dine-in kini sudah dibuka semula di semua restorannya di seluruh negara. So senang lah nak makan KFC lepas ini kan? KFC menjelaskan

Trending Wed, 22 Jan 2020
Featured Thu, 25 Mar 2021

Diskaun 50% Saman Bermula Hari Ini Sehingga 11 April, Cara Mohon

Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador hari ini telah melancarkan aplikasi portal MyBayar Saman untuk memudahkan orang ramai membayar saman trafik dengan lebih pantas. Bersempena dengan pelancaran aplikasi ini, orang ramai akan diberikan

Featured Sun, 5 Sep 2021

Cara Semak & Kaedah Bayaran BKC Fasa 1 Bermula 6 September

Umum maklum, orang ramai bakal menerima bayaran Bantuan Khas COVID – 19 (BKC) yang akan dikreditkan secara berperingkat bermula hari esok. Justeru, Bank Simpanan Nasional (BSN) telah mengeluarkan sebuah notis rasmi berhubung status bayaran BKC

Trending Tue, 12 Jan 2021

Anugerah Juara Lagu 35 Ditangguh

Agak-agak AJL 35 ditangguh sampai bila?

Trending Wed, 21 Apr 2021

83 Kluster Dikesan Libatkan Sektor Pendidikan – KKM

Ibu bapa, guru dan pelajar patuh SOP okay!

Trending Mon, 16 Nov 2020
Trending Sun, 18 Aug 2019

Kesiannya, Letupan Bom Di Majlis Perkahwinan

63 Orang Terkorban, 182 Orang Cedera

| Live TV