Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin April 9, 2021 @ 8:37pm

Syatilla Melvin Mahu Lunas Hasrat Sambung Pembinaan Masjid Terbengkalai

Bersempena kehadiran bulan Ramadan yang mulia tidak lama lagi, pelakon dan usahawan, Syatilla Melvin berhasrat untuk menyambung semula pembinaan masjid yang terbengkalai di Sungai Siput, Perak.

Kata Syatilla, sebahagian daripada hasil jualan produk makanannya kolaborasi bersama LB Creuset, Nasi Daging Telentang bakal disalurkan untuk menyelesaikan pembinaan masjid terbabit.

“Sebenarnya, saya sudah lama berhasrat untuk berbakti kembali kepada orang ramai. Alhamdulillah, menerusi kolaborasi saya bersama Syed Haniff Jamalullail dan Leon Pedro Puung dari LB Creuset, saya dapat melaksanakan impian ini.

“Saudara saya di Perak memaklumkan yang masjid terbabit sudah terbengkalai hampir dua tahun. Di sana hanya ada sebuah surau kecil dan ia turut menjadi tempat pelajar tahfiz. Saya terus terfikir nak melakukan sesuatu untuk memudahkan masyarakat setempat.

“Insya-Allah sebahagian keuntungan yang saya peroleh hasil perniagaan nasi daging akan digunakan untuk membina masjid yang belum selesai itu. Saya mohon doa semua orang agar impian ini dapat tercapai,” katanya yang memerlukan kos sebanyak RM200,000 diperlukan untuk membina masjid berkenaan.

Syatilla ditemui di majlis pelancaran Nasi Daging Telentang LB Creuset x Syatilla Melvin di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Mengulas mengenai kolaborasinya bersama LB Creuset, Syatilla tidak teragak-agak untuk menjalinkan kerjasama kerana dia mempercayai keenakan Nasi Daging Telentang.

“Sebagai orang Utara, juadah nasi daging memang sangat saya gemari. Apabila merasakan sendiri kelazatan nasi daging hasil air tangan LB Creuset, saya sendiri yang mahu berkolaborasi dengan mereka.

“Akhirnya, ia terlaksana dan tercetuslah kerjasama ini. Alhamdulillah, semua gembira dengan juadah ini. Ia semakin popular dalam kalangan penggemar dan mendapat banyak sambutan,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 24 Feb 2021

Bayaran BPR Fasa 1 Bermula Hari Ini – Tengku Zafrul

Bayaran dah masuk tu jangan membazir pula ye!

Trending Wed, 5 Aug 2020
Featured Tue, 21 Apr 2020
Trending Thu, 31 Dec 2020
Trending Fri, 8 Jan 2021
Trending Tue, 14 Apr 2020
Trending Sat, 11 Jan 2020

Kanak Yang Hilang Di Kajang Di Temukan Semula Dengan Ibu Bapa

Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun yang ditemukan bersendirian oleh orang awam di Taman Megah, Kajang dekat sini, telah diserahkan kepada ibu bapanya, semalam. Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, […]

Trending Wed, 11 Sep 2019

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Apa kes wei posmen dengan atlet lontar peluru?

Trending Tue, 22 Oct 2019

This South Korean Formula in Calculating Your Alleged “Ideal Weight” Got Internet Dumbfounded

South Korea’s beauty standard has always been a quite controversial topic, but this particular one is really kind of genius?

| Live TV