Trending By: Padin April 9, 2021 @ 8:37pm

Syatilla Melvin Mahu Lunas Hasrat Sambung Pembinaan Masjid Terbengkalai

Bersempena kehadiran bulan Ramadan yang mulia tidak lama lagi, pelakon dan usahawan, Syatilla Melvin berhasrat untuk menyambung semula pembinaan masjid yang terbengkalai di Sungai Siput, Perak.

Kata Syatilla, sebahagian daripada hasil jualan produk makanannya kolaborasi bersama LB Creuset, Nasi Daging Telentang bakal disalurkan untuk menyelesaikan pembinaan masjid terbabit.

“Sebenarnya, saya sudah lama berhasrat untuk berbakti kembali kepada orang ramai. Alhamdulillah, menerusi kolaborasi saya bersama Syed Haniff Jamalullail dan Leon Pedro Puung dari LB Creuset, saya dapat melaksanakan impian ini.

“Saudara saya di Perak memaklumkan yang masjid terbabit sudah terbengkalai hampir dua tahun. Di sana hanya ada sebuah surau kecil dan ia turut menjadi tempat pelajar tahfiz. Saya terus terfikir nak melakukan sesuatu untuk memudahkan masyarakat setempat.

“Insya-Allah sebahagian keuntungan yang saya peroleh hasil perniagaan nasi daging akan digunakan untuk membina masjid yang belum selesai itu. Saya mohon doa semua orang agar impian ini dapat tercapai,” katanya yang memerlukan kos sebanyak RM200,000 diperlukan untuk membina masjid berkenaan.

Syatilla ditemui di majlis pelancaran Nasi Daging Telentang LB Creuset x Syatilla Melvin di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Mengulas mengenai kolaborasinya bersama LB Creuset, Syatilla tidak teragak-agak untuk menjalinkan kerjasama kerana dia mempercayai keenakan Nasi Daging Telentang.

“Sebagai orang Utara, juadah nasi daging memang sangat saya gemari. Apabila merasakan sendiri kelazatan nasi daging hasil air tangan LB Creuset, saya sendiri yang mahu berkolaborasi dengan mereka.

“Akhirnya, ia terlaksana dan tercetuslah kerjasama ini. Alhamdulillah, semua gembira dengan juadah ini. Ia semakin popular dalam kalangan penggemar dan mendapat banyak sambutan,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Jan 2018

Kurangkan Iklan Di ‘News Feed’, Mark Zuckerberg Tanggung Kerugian Hampir RM12 Bilion

Kurangkan Iklan Di ‘News Feed’, Mark Zuckerberg Tanggung Kerugian Hampir RM12 Bilion

Hiburan Wed, 1 Sep 2021

“Walaupun Dalam Keadaan Negara Yang Mencabar, Kita Harus…” – Bunkface

Mengambil kira situasi semasa tatkala negara masih lagi ‘berperang’ dengan virus Covid-19, kumpulan rock ternama tempatan, Bunkface mengambil langkah tersendiri dengan memberi nafas baharu terhadap single Kita Punya Malaysia. Menariknya, lagu Kita Punya Malaysia yang […]

Trending Wed, 18 Jul 2018

Catwalk Sambil Menyusukan Bayi. Hebat Mara Martin!

Mara Martin menyusu dan mengendong anaknya, Aria ketika pertunjukan baju renang tahunan, Sports Illustrated.

Trending Sun, 7 Jun 2020

PKPP: Pelancongan Domestik Dibenarkan!

Boleh melancong dalam negeri!

Trending Fri, 20 Apr 2018

Shila Amzah Sah Bergelar Isteri. Hati Peminat Lelaki Patah Seribu Tak?

Shila Amzah sah bergelar isteri Haris Idraki Elias dengan sekali lafaz.

Trending Tue, 15 Oct 2019
Trending Mon, 4 Mar 2019

Tular Di Laman Sosial, Kenali 4 Youtuber Unik Yang Semakin Meningkat Naik!

Youtuber ini mengambil langkah kreatif dan lain daripada yang lain dengan menghasilkan content yang unik  seperti food review,haul video,video travel yang serius gempak seperti filem pendek

Trending Wed, 27 Jun 2018

Malaysian Ringgit Might Be Getting a New Look

But don’t worry, the value won’t drop.

Trending Fri, 31 Jan 2020

Kerajaan MALAYSIA akan sumbang 18 juta sarung tangan untuk Wuhan

Dalam usaha untuk membantu China menangani wabak Coronavirus, Malaysia tidak terkecuali menghulurkan bantuan sebagai negara ‘sahabat’. Menteri Industri Utama, Teresa Kok berkata kerajaan akan sumbang 18 juta sarung tangan ke Wuhan sebagai satu inisiatif bantu China […]

| Live TV