Trending By: Padin April 7, 2021 @ 11:57am

Tak Mungkin Mendua Menjadi Taruhan Terbaru Fadh Majid

Penyanyi Fadh Majid melancarkan single keduanya, Tak Mungkin Mendua yang mendpat sentuhan Ajai selaku komposer dan Fedtri Yahya selaku penulis lirik.

Single kedua Fadh menyusul sesudah setahun single pertamanya, Bukan Takdirku dilancarkan.

Dilahirkan dengan nama Muhammad Fadhlullah Abdul Majid, 28, anak jati kelahiran Melaka ini berkata, Tak Mungkin Mendua adalah sebuah karya yang menceritakan tentang kesetiaan seorang lelaki terhadap pasangannya yang lebih tahu menghargai dirinya jika dibandingkan cinta pertama beliau.

“Percintaan seumpama ini cukup sinonim dan seringkali terjadi dalam dunia nyata. Meskipun ia sebuah kisah klise, namun mesej positif terus diterapkan dimana pentingnya kesetiaan dan menghargai insan yang bersama kita tatkala susah atau senang,” katanya.

Turut mengasah bakat dalam bidang lakonan, Fadh mengakui pembabitan menerusi sebuah program realiti tidak lama dulu memberikannya lebih banyak ruang menyerlahkan bakat.

Peluang membintangi beberapa buat drama dan telemovie terbitan syarikat televisyen popular tempatan, merupakan satu pengalaman yang menyeronokkan buatnya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif, Todak Muzik, Ikmal Fareeq berkata, Fadh memiliki suara unik yang jarang-jarang ada di Malaysia.

Itu adalah salah satu faktor utama kenapa Todak Music melamar beliau sebagai artis di bawah naungan Todak Music.

“Sebagai seorang yang sudah lama berkecimpung dalam industri muzik tanahair, saya mempunyai keyakinan yang tinggi terhadap lagu ini, semestinya kerana ia sebuah karya sentuhan Ajai dan Fedtri.

“Ditambah pula dengan gaya nyanyian Fadh Majid yang unik, bahkan berharap lagu ini dapat diterima semua dan mendapat sambutan hangat’,” katanya.

Tambah Kamarul Arifin, Pengurus A&R Todak Muzik, lagu terbaru dari Fadh kali ini sedikit berbeza dari biasa.

“Pemilihan genre kali ini diselitkan elemen fusion antarabangsa namun tetap mengekalkan melodi asal citarasa melayu agar tetap boleh diterima oleh pencinta muzik tempatan,” katanya.

Tak Mungkin Mendua, kini boleh didengari di semua platform penstriman dan boleh dimuat turun menerusi Apple Muzik serta dijadikan nada dering di semua syarikat telco serta lirik video boleh ditonton menerusi saluran YouTube Todak Muzik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 29 Oct 2018

Pesawat Lion Air JT170 Ditemui Terhempas Di Laut

Pesawat jenis JT-610 itu berlepas dari lapangan terbang Jakarta pada 6.20 pagi dan terputus hubungan pada jam 6.33 pagi waktu tempatan.

Trending Tue, 11 Dec 2018
Trending Sun, 3 May 2020
Trending Tue, 24 Jul 2018

YouTubers Allegedly Robbed by Langkawi Hotel Staffs of RM1,400 Cash

The hotel claimed to not be responsible for anything but deleted their Facebook account.

Trending Fri, 5 Jul 2019

Baby named “Google” received gift from Google

Yup, you’re reading it right! The baby’s name is Google and yes, Google’s sent the family a present!

Trending Sun, 4 Mar 2018

Akauntan Ditipu Sindiket Pinjaman Wang Dari Facebook

Akibat terlalu mudah percaya terhadap iklan pinjaman wang di Facebook, seorang akauntan berputih mata dan menanggung kerugian sebanyak RM132,120 selepas ditipu sindiket menawarkan pinjaman wang yang tidak wujud. Menurut sumber, kejadian itu bermula pada awal […]

Trending Fri, 5 Mar 2021
Featured Thu, 22 Nov 2018

Malaysia Pertaruh Perahu Bangau, Thailand Berbangga Dengan Kostum Gajah

Gajah merupakan tunggangan pahlawan sewaktu peperangan, dan menjadi lambang kekuatan keseluruhan kerajaan Thailand.

Trending Fri, 14 Feb 2020

[TERKINI] Covid-19 Bakal Ancam Populasi Dunia – Profesor Gabriel Leung

Semoga penyebaran virus ini menemui penawarnya

| Live TV