Trending By: Syafiqa Irdina April 13, 2020 @ 4:58pm

“Tak Sanggup Dengar Luahan Hidup Mereka” – PU Amin Hulur Bantuan Buat Guru Agama & Keluarga Terjejas

Tak sanggup mendengar luahan hidup guru agama dan keluarga yang terjejas akibat Covid-19, Pencetus Ummah Amin (PU Amin) atau Mohamad Amirul Amin bin Maula Lokman Hakim tampil untuk membantu golongan tersebut.

PU Amin mendedahkan beliau terpanggil untuk berkongsi rezeki meringankan beban pendidik yang berdepan kesempitan hidup akibat tiada upah pekerjaan sempena tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini.

“Tak sanggup nak baca kisah mereka. Susah hidup sebagai guru agama. Ada nak makan tak cukup, pampers anak tak boleh beli, gaji, elaun tak ada. Mereka ikhlas buat kerja agama. Moga usaha ini dapat lah saya berkongsi berkat ilmu mereka semua,” tulisnya di Instagram.

“Saya Akan Beri Percuma”

Dalam pada itu, menyedari ramai yang memerlukan bantuan terutamanya di kawasan pinggir bandar, beliau dan juga rakan-rakannya berkata mereka masih mencari lagi lebih ramai guru yang memerlukan bantuan.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata ramai memuji usaha murni yang dilakukan oleh pendakwah tersebut.

Bagi yang ingin menyumbangkan bantuan, korang boleh salurkan pada akaun bank Mahhab Al Amin Resources seperti yang tertera di posting di atas okay?

InshaaAllah, kita mudahkan urusan orang, Tuhan akan mudahkan urusan kita.

Kredit: Instagram PU Amin

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 25 May 2021

Penampilan Terkini Keluarga Wardina Saffiyah Di Australia Curi Perhatian Ramai

Suatu ketika dahulu nama pelakon Wardina Saffiyah seringkali menjadi kegilaan ramai anak muda terutama peminat sitkom Spanar Jaya. Namun, sejak mendirikan rumah tangga dan berhijrah ke Australia untuk menyambung pengajiannya, Wardina sudah jarang muncul di […]

Trending Wed, 1 Sep 2021

Tampil Hulur Bantuan, Jenama Susu Hijrah Derma 500 Kotak Rezeki & 50 Set Katil Hospital

Pandemik yang melanda dunia kini telah melumpuhkan semua ekonomi dan sektor kesihatan merupakan antara sektor yang paling terkesan. Keadaan ini memaksa sesetengah syarikat untuk memberhentikan pekerja mereka dan meninggalkan sebahagian besar daripada pekerja kehilangan punca […]

Trending Fri, 3 Jul 2020

Pagar Masjid & Surau Disaran Tidak Dikunci – Dr Zulkifli

Sama-samakita alert dan bertanggungjawab ok!

Trending Wed, 6 May 2020

[TERKINI] Ujian Saringan Di Chow Kit Kini Bermula

Semoga dengan langkah ini dapat memutuskan penularan wabak covid-19

Featured Tue, 15 Jun 2021

Longgar PKP Jika Kes Bawah 4,000 – Perdana Menteri

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengumumkan Pelan Pemulihan Negara yang menggariskan empat fasa peralihan dengan tiga indikator utama. Pendekatan secara berperingkat ini bermula dengan Fasa Pertama iaitu pelaksanaan PKP Menyeluruh yang sedang […]

Trending Wed, 23 Jun 2021

Luqman Hakim ‘Luqie’ Pamer Aksi Cemerlang Menentang KRC Harelbeke

Min suka anak muda ada visi dan misi ni!✌

Featured Tue, 21 Sep 2021
Trending Tue, 16 Jan 2018

WANITA IKLAN FIREFLY DIANGGAP LUCAH. KENAPA?

Lagi isu syarikat penerbangan negara menjadi kontroversi apabila salah satu  syarikat penerbangan di Negara ini iaitu Firefly pula menjadi tajuk perbincangan sensasi netizen. Kenapa?

Trending Wed, 28 Feb 2018

Dare to Challenge This One-of-a-Kind Escape Room in Kuala Lumpur?

Good news for all thrill seekers as you can experience a different kind of adventure while playing this brand new escape room.

| Live TV