Trending By: Aisyah Badrul April 17, 2020 @ 1:00pm

Tak Takut Dikecam, Drama Band Cipta Lagu Baru Sindir “Kluster Kayangan”

Selepas popular menerusi lagu Drama, kumpulan yang sememangnya terkenal dengan lagu yang berunsur sindiran, Drama Band telah melancarkan single baharu yang bertajuk Kluster Kayangan.

Peka dengan isu semasa, lagu ciptaan bersama Aepul Roza dan Daus SRK  ini sememangnya dituju khas buat kluster kayangan yang sedang hangat diperkatakan ketika ini.

Lagu ini dicipta untuk menyindir kluster kayangan’yang kini sedang menjadi bualan ramai selepas ada petugas kesihatan berkongsi tentang sikap segelintir golongan berada yang suka merungut dan meminta-minta.

Menurut Aepul Roza yang juga merupakan vokalis kumpulan Drama Band, sebenarnya mereka sudah bersedia untuk menerima kecaman daripada netizen kerana lagu ini dicipta hanya sekadar untuk meluahkan pendapat mereka.

Aepul juga tidak menyangka lagu ini diterima positif oleh pendengar sejak dimuatnaik di Youtube pada 14 April lepas. Lagu ini telah mencapai 84624 tontonan dengan 8.7k likes di Youtube.

Menerusi komen kebanyakan pelayar YouTube, mereka memuji ketulusan Aepul bersama Drama Band dalam berkarya menghasilkan lagu yang sarat dengan mesej buat tatapan umum.

Malah, ramai juga dalam kalangan warganet meminta Aepul dan Drama Band menghasilkan lagu khas untuk barisan hadapan sebagai pembakar semangat dan tanda ucapan terima kasih buat mereka yang sanggup berjuang untuk menghapuskan wabak yang sedang menular di negara ketika ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 3 Sep 2021
Trending Fri, 1 May 2020
Trending Mon, 9 Jul 2018

Kuala Lumpur’s Homeless People Receive New Life by Becoming Tour Guides

It’s a good opportunity to reduce the amount of homeless people living on the streets.

Trending Mon, 15 Feb 2021

Armada BERSATU Puji Usaha Pemerkasaan TV Pendidikan

Bermula 17 Februari ini, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) akan memperkenalkan saluran khusus TV Pendidikan yang dikenali sebagai DidikTV KPM. Saluran ini bersiaran bermula jam 7.00 pagi hingga 12.00 tengah malam setiap hari dan kewujudan saluran […]

Trending Mon, 29 Jan 2018

恭喜「悟空」爸爸!成功求得100万赞为孩子取名

美国一名《七龙珠》迷老爸达成愿望了!他成功得到100万名网友点赞,获得老婆同意将儿子取名为「悟空」(Goku),并录制一支集气“元气弹”的影片向大家公布这项消息,分享自己成为「悟空爸爸」的喜悦,甚至还为儿子「悟空」创办了粉丝团!

Trending Wed, 28 Feb 2018

Sajat Rated Xtra Tayangan Eksklusif Hanya Di Tonton!

Dan, anda juga berpeluang untuk menyaksikan rakaman langsung tanpa tapisan dan tanpa sebarang skrip. Malah, semua content yang terdapat dalam Vlog ini akan memaparkan 100 peratus atas kerelaan Sajat.

Trending Mon, 3 Dec 2018

Pemandu Grab DiTemui Meninggal Dunia Dalam Kereta Miliknya

Anak mangsa mendapati ayahnya berada di tempat duduk pemandu dalam kereta Proton Saga FLX yang sering digunakan

Trending Thu, 27 May 2021

Tarikh Bayaran i-Sinar Bermula Awal Jun Ini!

Boleh check tarikh bayaran nanti…

| Live TV