Trending By: SGMS Faida June 5, 2018 @ 3:51am

Takut Dengan Korea Utara, Jutawan Nekad Bina Kubu Bawah Tanah!

Dek kerana takut dengan serangan Korea Utara, seorang jutawan Amerika Syarikat (AS) membina terowong dalam rumah berhampiran Washington untuk berlindung!

Beliau dilaporkan mengupah seorang lelaki untuk menyiapkan terowong berkenaan namun rancangan tidak berjalan seperti yang dirancang selepas lelaki itu maut dalam kebakaran. Nampaknya jutawan itu bakal didakwa tak lama lagi.

Daniel Beckwitt, seorang pakar teori konspirasi dan pedagang saham bertaraf jutawan membayar bon jaminan AS$100,000 (RM397,251.02) dan dibebaskan daripada tahanan pagi semalam, lapor WRC-TV.

Beckwitt, 27, didakwa dengan pembunuhan darjah kedua dan membunuh secara sengaja dalam kaitan kematian Askia Khafra, 21 pada September 2017.

Khafra maut apabila satu kebakaran meletus di bilik bawah tanah ketika mangsa menggali terowong di bawah rumah Beckwitt di Bethesda di sini, terletak di pinggir Washington.

Peguamnya, Robert Bonsib memberitahu mahkamah Khamis lalu, anak guamnya seorang ‘individu luar biasa’ apabila juri agung mendakwa jutawan terbabit, lapor akhbar The Washington Post.

Beckwitt, dijangka hadir di mahkamah 8 Jun ini, ‘mahu membina sebuah kubu bawah tanah selamat kerana kebimbangannya berhubung ketegangan antarabangsa, Korea Utara dan peluru berpandu balistik antara benua,’ kata Bonsib.

Khafra dilaporkan bertemu Beckwitt menerusi media sosial dan dimaklumkan, ‘jika dia menggali terowong tanpa henti pada siang dan malam serta tidur, makan dan ke tandas dalam terowong itu, dia akan diberi pampasan sehingga dapat memulakan syarikat impiannya,’ kata pembantu peguam negeri Montgomery, Doug Wink kepada mahkamah menurut WJLA-TV.

Terowong itu dilaporkan digali pada dasar bilik bawah tanah sebanyak tiga meter dan panjang kira-kira 61 meter.

Sumber: AFP

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 7 Jan 2020

男人经常不穿内裤对身体到底有没有影响?

男人经常不穿内裤对身体到底有没有影响?很多人都不清楚……

Trending Mon, 29 Jul 2019

Siaran Khas Majalah 3 Adat Istiadat Upacara Pertabalan Agong Malam Ini!

Jangan lupa tonton jam 9 malam ini hanya di TV3!

Trending Thu, 29 Nov 2018
Trending Fri, 4 Dec 2020
Trending Tue, 19 Jan 2021
Trending Fri, 17 May 2019

“Mereka Temui Mayat Datuk Saya Di Bawah Lereng Bukit”

Takziah, mayat Haji Ramli Ilong, 85 tahun disahkan ditemui di lereng bukit berdekatan kediamannya..

Trending Tue, 16 Jun 2020
Trending Wed, 29 Apr 2020

| Live TV