Trending By: SGMS Faida June 5, 2018 @ 3:51am

Takut Dengan Korea Utara, Jutawan Nekad Bina Kubu Bawah Tanah!

Dek kerana takut dengan serangan Korea Utara, seorang jutawan Amerika Syarikat (AS) membina terowong dalam rumah berhampiran Washington untuk berlindung!

Beliau dilaporkan mengupah seorang lelaki untuk menyiapkan terowong berkenaan namun rancangan tidak berjalan seperti yang dirancang selepas lelaki itu maut dalam kebakaran. Nampaknya jutawan itu bakal didakwa tak lama lagi.

Daniel Beckwitt, seorang pakar teori konspirasi dan pedagang saham bertaraf jutawan membayar bon jaminan AS$100,000 (RM397,251.02) dan dibebaskan daripada tahanan pagi semalam, lapor WRC-TV.

Beckwitt, 27, didakwa dengan pembunuhan darjah kedua dan membunuh secara sengaja dalam kaitan kematian Askia Khafra, 21 pada September 2017.

Khafra maut apabila satu kebakaran meletus di bilik bawah tanah ketika mangsa menggali terowong di bawah rumah Beckwitt di Bethesda di sini, terletak di pinggir Washington.

Peguamnya, Robert Bonsib memberitahu mahkamah Khamis lalu, anak guamnya seorang ‘individu luar biasa’ apabila juri agung mendakwa jutawan terbabit, lapor akhbar The Washington Post.

Beckwitt, dijangka hadir di mahkamah 8 Jun ini, ‘mahu membina sebuah kubu bawah tanah selamat kerana kebimbangannya berhubung ketegangan antarabangsa, Korea Utara dan peluru berpandu balistik antara benua,’ kata Bonsib.

Khafra dilaporkan bertemu Beckwitt menerusi media sosial dan dimaklumkan, ‘jika dia menggali terowong tanpa henti pada siang dan malam serta tidur, makan dan ke tandas dalam terowong itu, dia akan diberi pampasan sehingga dapat memulakan syarikat impiannya,’ kata pembantu peguam negeri Montgomery, Doug Wink kepada mahkamah menurut WJLA-TV.

Terowong itu dilaporkan digali pada dasar bilik bawah tanah sebanyak tiga meter dan panjang kira-kira 61 meter.

Sumber: AFP

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 15 Jul 2019

10张「世界最强挑夫」超级比一比!最后一张简直牛上天

世界上的神人很多,网路上屡见不鲜;但若论到顶上功夫的厉害,很难有人强过以下一系列……

Trending Thu, 20 Sep 2018

Ringgit Merosot Tak Jejas Rakyat Malaysia Pergi Melancong

MATTA mengesahkan penurunan nilai ringgit tidak menjejaskan prestasi jualan mereka sebaliknya meraih keuntungan.

Trending Sun, 28 Oct 2018

Isteri Mati Dipercayai Ditetak Suami

Tragedi Di Dapur Rumah, Isteri Mati Dipercayai Ditetak Suami

Hiburan Sat, 29 Feb 2020
Trending Tue, 5 May 2020
Trending Sat, 28 Jul 2018

五色棺材葬五种人,你知道棺材的颜色代表什么吗?

起棺材估计大家脑海中都会想起黑色的棺材,而黑色的棺材确实也是最常见的,那么有黑就有白,其实与之对应的还有白棺材和红棺材。那么棺材为什么还有五种颜色呢?

Trending Tue, 10 Jul 2018

Kazim Elias Jawab Isu Jual Pusat Tahfiz, “Saya Tak Mampu Lagi Tampung”

Tetapi sejak dua tiga bulan ini saya rasa macam ada satu usaha menyekat ceramah saya, dibatalkan dan dihalang, saya rasa kalau keadaan ini berterusan, saya tidak mampu menampung Al Barakah. Sabar ya Ustaz, Insha Allah ada rezeki yang lebih baik menanti selepas ini…

| Live TV