Trending By: Salma Syahbuddin May 27, 2021 @ 12:55pm

Tarikh Bayaran i-Sinar Bermula Awal Jun Ini!

Pembayaran bagi bulan Mac dan Mei telahpun dibuat sebelum sambutan hari raya iaitu pada 4 Mei lalu. Namun, untuk makluman pemohon i-Sinar bayaran bagi bulan Jun akan dibuat secara berperingkat dan boleh disemak melalui i-Akaun masing-masing.

Untuk maklumat lanjut mengenai pembayaran i-Sinar yang akan dibuat pada Jun ini, pemohon bolehlah cara-cara untukmembbuat semakan.

Tarikh bayaran i-Sinar Jun 2021

Sama seperti bayaran sebelum ini, bayaan i-sinar akan dibuat mulai Jun 2021 dan akan dilaksanakan secara berperingkat mulai minggu pertama berkerja iaitu pada;

  • 1 Jun sehingga 10 Jun 2021

Menurut Kumpuulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), bayaran akan ditetapkan seperti berikut;

  1. Tempoh seperti bayaran tarikh bulan pertama (Jika dapat bayaran pertama pada 6 Mac maka, bayran kedua akan diperolehi pada/sekitar 6 haribulan pada bulan berikutnya ATAU
  2. Maksimum dalam tempoh 2  minggu pertama
  3. Sebelum  akhir bulan berkenaan

Permohonan baharu & pindaan amaun

Bagi ahli KWSP yang masih belum pernah membuat permohonan pengeluaran i-Sinar juga masih berpeluang untuk membuat permohonan baharu sehingga 30 Jun 2021. Dan, permohonan ini boleh dibuat tanpa syarat dan secara online.

ARTIKEL BERKAITAN : I- Sinar : Permohonan Baru Mulai 8 Mac Ini, Cara Permohonan & Jumlah Pembayaran Baru..

Manakala, bagi permohonan yang telah berjaya dan telah menerima bayaran sebelum ini jugamasih boleh membuat pindaan amaun jika tidak berpuas hati dengan amaun pengeluaran sedia ada.

ARTIKEL BERKAITAN : Jom Semak! Ini Cara Mudah Menukar Amaun i-Sinar Anda Secara Online

Untuk maklumat lanjut mengenai i-Sinar, pemohon boleh lah terus menghubungi talian khas i-Sinar di 03-8922 4848 atau boleh ke kaunter KWSP yang terdekat.

 

Sumber : KWSP

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 24 Oct 2020
Featured Tue, 7 Apr 2020
Trending Tue, 13 Mar 2018

Brave Men Save Puppies From Filthy Drain Despite Religious Restrictions

A few brave and kindhearted young men saved two stranded puppies in the dirty drain despite religious beliefs.

Trending Tue, 17 Dec 2019
Trending Tue, 29 May 2018

Bukan Alasan! Walaupun Anak Penagih, Amirul Afeeq Merupakan Anak Muda Ketiga Negara Bergelar Graduan Akademi Tentera Udara Amerika Syarikat

Beliau mengakui bahawa kehidupannya sebelum ini bukanlah seperti orang lain, kerana menurutnya dia bukanlah seorang yang dilahirkan dengan kehidupan yang mewah kerana ibunya terpaksa melakukan apa-apa sahaja kerja demi membesarkan mereka tiga beradik

Trending Fri, 17 Apr 2020
Trending Mon, 30 Apr 2018

Jatuh Tersungkur, As’ad Motawh Ucap Terima Kasih Kepada Alif Satar Kerana Sikap Budiman Alif

Ketika dia terseliuh dan jatuh terjelepuk, hanya penyanyi Alif Satar saja yang menunjukkan kesungguhan untuk membantu sedangkan lebih 10 artis berada diatas pentas sekadar melihat kejadian itu selain terpinga-pinga.

Alif Bukan saja berusaha membantu mengangkat As’Ad tetapi juga meminta penonton menghulurkan kerusi bahkan memapahnya keluar dari runway.

Trending Mon, 4 Jun 2018

Mulut Tempayan Punya Hal, Selebriti Tak Diundang Ke Perkahwinan Meghan Markle

Putera Harry jarang memberitahu Meghan apa yang perlu dilakukan tapi kali ini, dia tegas dengan pendiriannya terhadap Millie.

Trending Tue, 26 Dec 2017

Bunuh Majikan Kerana Tak Luluskan Cuti

Menikam majikannya sehingga mati selepas tidak meluluskan permohonan cutinya, seorang juruteknik Pakistan dihadapkan ke mahkamah Dubai.

| Live TV