Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Bibi Ramli March 15, 2018 @ 11:20am

Taylor Swift Dituduh Meniru Iklan Minyak Wangi Untuk Video Muzik Terbarunya. Tengok Sendiri Persamaannya!

Setiap kali Taylor Swift ingin mengeluarkan music video, peminatnya mesti ternanti-nanti kerana penyanyi tersebut memang tahu bagaimana nak menghibur.

Dan sekali lagi dia membuktikan yang dia tak pernah putus untuk menyediakan sesuatu yang menarik, melalui video muzik untuk single terbarunya Delicate.

Memang unik dan kelakar! Anda dah tengok ke belum?

Dalam video tu, Taylor berlakon seperti dirinya invisible dan dia menari di sekeliling orang ramai di dalam sebuah hotel dan di atas jalan raya.

Dengan mimik mukanya yang pelik dan aksi-aksi yang luar tabiat, Taylor betul-betul macam tak kisah jika dia dilihat seperti orang gila.

Walau bagaimanapun, sejak video itu dikeluarkan pada hari Isnin lalu, ada ramai Netizen berkata, mereka macam pernah tengok adegan-adegannya sebelum ni.

Lama-lama baru mereka perasan yang video ni serupa sangat macam iklan perfume Kenzo World yang dikeluarkan oleh jenama fesyen Kenzo pada tahun 2016!

Iklan tu menunjukkan seorang wanita (dilakonkan oleh Margaret Qualley) yang menari secara gila-gila dan membuat mimik muka pelik ketika dia berseorangan di sebuah hotel.

Memang ada terlalu banyak persamaan sampai penonton-penontonnya tak boleh nak ignore. Tak percaya? Cuba tengok sendiri.

Pengguna Twitter @wtfcylon berkata: “Video Taylor Swift ni adalah seperti versi murahan iklan Kenzo tu”.

@beyonka_fierce memanggil Taylor seorang “copycat” sementara @vivzahoy pula berpendapat, mungkin Taylor ingin “memberi penghormatan” kepada iklan Kenzo tu dengan menggunakan elemen-elemen yang serupa.

Entahlah. Apa pendapat anda? Taylor meniru ataupun ini persamaan tak sengaja?

Sumber: Buzzfeed

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 13 Mar 2021

“Dulu Saya Buat 3 Atau 4 Kerja Sekali Gus, Kini…” – Haiza

Penyanyi dan penyampai radio Kool FM, Haiza mengakui dirinya mengalami perubahan besar dalam kerjaya sejak COVID-19 melanda dunia. Jika dahulu dia sering melakukan banyak pekerjaan dalam satu masa yang sama, kini fokusnya lebih tertumpu kepada […]

Trending Wed, 22 Jan 2020

Lok U Meninggal Dunia

Innalillah wa inna ilaihir roji’un…

Trending Fri, 11 Jan 2019

选对日子开工!才能「诸事大吉」一整年

所谓一年之吉在于春,选对吉日开工对华人来说是非常重要的。

Trending Wed, 25 Nov 2020

Bantuan RM1,000 Untuk Golongan Asnaf Terjejas Covid-19

Semoga bantuan ini dapat meringankan beban mereka

Trending Thu, 15 Mar 2018

Dinobat Kanak-Kanak Perempuan Paling Cantik Di Dunia, Ramai Lelaki Ajak Anastasia Knyazeva Dating!

Baru berusia 7 tahun, namun ramai lelaki mengajaknya keluar dan apa yang mengejutkan kebanyakan mereka adalah golongan dewasa. 

Trending Tue, 23 Jul 2019

插画家运用「巧妙的3D技术」让平面漫画都赋予新生命!

插画家运用「巧妙的 3D 技术」让平面漫画都有了新生命,一个个跳出纸面来!

Trending Mon, 29 Jan 2018

LADY CRASHES CAR INTO STAIRCASE AFTER SEEING COCKROACH IN CAR

Cockroaches are scary as heck, but imagine seeing one right inside your car while driving!

Trending Wed, 14 Oct 2020

| Live TV