Trending By: Ad Ops March 15, 2018 @ 11:20am

Taylor Swift Dituduh Meniru Iklan Minyak Wangi Untuk Video Muzik Terbarunya. Tengok Sendiri Persamaannya!

Setiap kali Taylor Swift ingin mengeluarkan music video, peminatnya mesti ternanti-nanti kerana penyanyi tersebut memang tahu bagaimana nak menghibur.

Dan sekali lagi dia membuktikan yang dia tak pernah putus untuk menyediakan sesuatu yang menarik, melalui video muzik untuk single terbarunya Delicate.

Memang unik dan kelakar! Anda dah tengok ke belum?

Dalam video tu, Taylor berlakon seperti dirinya invisible dan dia menari di sekeliling orang ramai di dalam sebuah hotel dan di atas jalan raya.

Dengan mimik mukanya yang pelik dan aksi-aksi yang luar tabiat, Taylor betul-betul macam tak kisah jika dia dilihat seperti orang gila.

Walau bagaimanapun, sejak video itu dikeluarkan pada hari Isnin lalu, ada ramai Netizen berkata, mereka macam pernah tengok adegan-adegannya sebelum ni.

Lama-lama baru mereka perasan yang video ni serupa sangat macam iklan perfume Kenzo World yang dikeluarkan oleh jenama fesyen Kenzo pada tahun 2016!

Iklan tu menunjukkan seorang wanita (dilakonkan oleh Margaret Qualley) yang menari secara gila-gila dan membuat mimik muka pelik ketika dia berseorangan di sebuah hotel.

Memang ada terlalu banyak persamaan sampai penonton-penontonnya tak boleh nak ignore. Tak percaya? Cuba tengok sendiri.

Pengguna Twitter @wtfcylon berkata: “Video Taylor Swift ni adalah seperti versi murahan iklan Kenzo tu”.

@beyonka_fierce memanggil Taylor seorang “copycat” sementara @vivzahoy pula berpendapat, mungkin Taylor ingin “memberi penghormatan” kepada iklan Kenzo tu dengan menggunakan elemen-elemen yang serupa.

Entahlah. Apa pendapat anda? Taylor meniru ataupun ini persamaan tak sengaja?

Sumber: Buzzfeed

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 24 Dec 2017

Ibu Hamil 5 Bulan & Keatas Boleh Balik Awal Sejam

Ibu Hamil 5 Bulan & Keatas Boleh Balik Awal Sejam Bermula 1 Januari 2018

Trending Thu, 18 Feb 2021
Trending Mon, 17 May 2021

Jangan Panik! Pertahanan Siber Negara Masih Selamat – ATM

Semoga negara kita sentiasa dilindungi

Trending Mon, 9 Aug 2021

Inspirasi Menerusi Hijrah Pengorbanan Di TV3

Bersempena dengan Awal Muharram pada 10 Ogos 2021 (1 Muharram 1443H) ini, TV3 telah menyusun program-program yang dapat memberi inspirasi dan semangat kepada penonton setianya seperti Tanyalah Ustaz, Malaysia Hari Ini (MHI), Wanita Hari Ini […]

Featured Wed, 6 Oct 2021
Trending Wed, 8 Jul 2020
Trending Wed, 21 Mar 2018

爱因斯坦「七大预言」已实现4个

爱因斯塔是世界十大著名物理学家之一,他不仅是一位杰出的物理学家,还是一位神奇的预言家!爱因斯坦的七大预言如今已实现了四个,七大预言中最恐怖的就是预言2060年地球将会毁灭!一起起来看看爱因斯坦的七大预言是什么!

Featured Wed, 20 Oct 2021

Gara-gara Cemburu, Lelaki Bunuh Anak Tiri

Seorang lelaki yang dikatakan cemburu bertindak membunuh bekas anak tirinya yang berlaku di Kabupaten Indramayu, Jawa Barat, Indonesia. Kejadian tersebut difahamkan telah berlaku sedikit pertelingkahan antara suspek dan bekas anak tirinya. Sebelum dibunuh, mangsa ada […]

Trending Thu, 17 Sep 2020

| Live TV