Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Enal November 29, 2018 @ 9:09am

Telepas Destinasi Akibat Juruterbang Tertidur

Sebuah pesawat kecil terlepas destinasi di Australia hampir 50 kilometer selepas juruterbangnya tertidur di dalam kokpit, kata pegawai keselamatan sewaktu dijumpai.

Juruterbang berkenaan ialah satu-satunya individu yang berada dalam pesawat Piper PA-31 dari Devonport ke King Island di Tasmania pada 8 November lalu, lapor Perbadanan Penyiaran Britain (BBC).

Kejadian itu, yang dikelaskan sebagai kes ‘ketidakupayaan’, kini disiasat oleh Biro Keselamatan Pengangkutan Australia (ATSB).

Pegawai tidak memberitahu bagaimana juruterbang berkenaan terbangun sebelum mendaratkan kapal terbang itu dengan selamat.

“Ketika penerbangan, juruterbang tertidur, menyebabkan ia terlepas sejauh 46 kilometer dari King Island,” kata ATSB dalam kenyataan.

ATSB akan menemubual juruterbang berkenaan dan menilai prosedur operasi sebelum menyiarkan laporan tahun hadapan.

Tahun lalu, lima maut apabila pesawat yang dalam penerbangan ke King Island terhempas sejurus berlepas di Melbourne. — Agensi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 28 Sep 2020
Trending Thu, 29 Nov 2018

学生「粉笔画」创作惊人!老师狠心一擦心都碎了

Illusdreamer 是一个由几名香港高中学生组成的创作小组,他们采用彩色粉笔在黑板上创作巨幅的画作,尽管作品的生命有限,但令人难以置信的神奇画面,却让大家都惊叹不已!

Trending Mon, 4 Jun 2018

手指上长出一整排臼齿「惊悚指甲彩绘」胆大才能驾驭

对于女人来说,有干净、漂亮的美甲,已经成为每天造型重要一环,想要来点新鲜的,可以挑战惊悚系指甲彩绘,在手指上打造出逼真的臼齿、鼻子,毛到让人头皮发麻,胆子够大才能驾驭。

Trending Thu, 18 Mar 2021

Zed Zaidi Cadang Artis Diberikan Vaksin Awal, Gunakan Pengaruh Anak Seni Untuk…

Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi mendedahkan mereka mendengar banyak keluhan dan menerima banyak aduan daripada anak seni mengenai kekerapan melakukan ujian calitan (swab test) sebelum memulakan sesebuah projek. Pelakon dan kru produksi perlu […]

Featured Sun, 21 Feb 2021

Kerajaan Cadang Keluarkan Pasport Vaksin Untuk Penerima Vaksin

Setelah hampir dua tahun memerangi COVID-19, Vaksin Pfizer BioNtech akhirnya tiba di Malaysia pada hari ini. Justeru, kerajaan bercadang untuk mengeluarkan pasport vaksin kepada individu yang sudah menerima vaksin COVID-19. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr […]

Trending Mon, 16 Nov 2020
Trending Mon, 3 Feb 2020

Netizen Dedah Kisah Sebenar Disebalik Mayat Lelaki Yang Ditemui Di Sebuah Rumah Bersama Sekeping Nota ‘Misteri’

Rupanya ada ‘kisah seram’di sebalik penemuan mayat lelaki di Tg Karang ni..

| Live TV