Trending By: SGMS Enal November 29, 2018 @ 9:09am

Telepas Destinasi Akibat Juruterbang Tertidur

Sebuah pesawat kecil terlepas destinasi di Australia hampir 50 kilometer selepas juruterbangnya tertidur di dalam kokpit, kata pegawai keselamatan sewaktu dijumpai.

Juruterbang berkenaan ialah satu-satunya individu yang berada dalam pesawat Piper PA-31 dari Devonport ke King Island di Tasmania pada 8 November lalu, lapor Perbadanan Penyiaran Britain (BBC).

Kejadian itu, yang dikelaskan sebagai kes ‘ketidakupayaan’, kini disiasat oleh Biro Keselamatan Pengangkutan Australia (ATSB).

Pegawai tidak memberitahu bagaimana juruterbang berkenaan terbangun sebelum mendaratkan kapal terbang itu dengan selamat.

“Ketika penerbangan, juruterbang tertidur, menyebabkan ia terlepas sejauh 46 kilometer dari King Island,” kata ATSB dalam kenyataan.

ATSB akan menemubual juruterbang berkenaan dan menilai prosedur operasi sebelum menyiarkan laporan tahun hadapan.

Tahun lalu, lima maut apabila pesawat yang dalam penerbangan ke King Island terhempas sejurus berlepas di Melbourne. — Agensi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 7 May 2019

辣妈边生孩子边化妆!阵痛时就由丈夫代劳

在车上化妆已经不算什么!一名来自纽约的化妆师为了保持完美形象,在等待生产时竟然边忍着阵痛边化妆。

Trending Fri, 3 Apr 2020

#StayAtHome, TikTok ‘Mop Lantai’ Yuna Kini Ditonton Setengah Juta Orang. Wow!

Part pakai baju kahwin tu, pergh! Gigih giler kot Yuna.

Trending Tue, 24 Mar 2020

Eina Azman Berang Dituduh Pentingkan Diri Borong Enam Troli Barang

Pelakon jelita Datin Paduka Eina Azman bertindak “menyelar” tindakan seorang pengguna Instagram yang mendakwa dirinya mementingkan diri kerana berbelanja besar semasa tempoh Kawalan Pergerakan ketika ini.  Menurut Eina,25, dia tidak menafikan dakwaan yang mengatakan dirinya […]

Trending Mon, 13 Aug 2018

Jaga-Jaga! Cuaca Panas Sehingga September Depan

Pada September, kebanyakan tempat di Semenanjung Malaysia dijangka menerima jumlah hujan pada paras normal antara 150mm dan 250mm.

Trending Tue, 24 Apr 2018

Here’s How You Can Know Everything Important About GE14

Election day is coming up but there’s so many things to know and learn about it. Here’s how you can follow every single detail of GE14.

Trending Fri, 27 Mar 2020
Trending Thu, 19 Jul 2018

「Oversize」这样穿超有型!

「网红在走,修图要有」网美、女神照已经落伍了,现在就是要搞怪又爆笑,才能在无聊的日常生活中增添一些乐趣啊!

Trending Mon, 25 Jun 2018

Pergi Tak Kembali, Pengasas Kuih Keria Antarabangsa Meninggal Dunia

Menurut anaknya, Hajah Rahmah sudah lama tidak terlibat secara langsung dalam perniagaan kuih keria ekoran masalah kesihatan, namun masih memantaunya. 

Trending Mon, 23 Mar 2020

| Live TV